Επεξεργασια βιντεο... με Mac ή PC ?

karki

New member
26 December 2009
19
Καλησπερα σε ολους!
Μια ερωτηση που παιζει πολυ οσο αφορα τις δυνατοτητες των δυο πανω στο αντικειμενο.
Σε τι μηχανημα κανετε ε.β. και τι γνωμη εχετε σε μια τετοια επιλογη?

Λογω επαγγελματος , και στα 2.
Εξαρταται τι θες.... υπαρχουν προγραμματα για ολες τις δουλειες και στις 2 πλατφορμες.
Αν πας σε MAC , η καλυτερη λυση ειναι το final cut studio...
Αν πας σε Pc , υπαρχουν πολλες επιλογες, εγω δουλευω σε Avid.

Αν πας σε MAC , η καλυτερη λυση ειναι το final cut studio...
Αν πας σε Pc , υπαρχουν πολλες επιλογες, εγω δουλευω σε Avid.

Επαγγελματικη συνηθεια ο Avid. Ακουω τα καλυτερα ομως και για το Sony Vegas Γιαννη. Τοχεις δουλεψει τελευταια?

Mη μπερδευεις τις βουρτσες με τις ..... @!$@$@ :flipout:

Ο Avid χρησιμοποειται απο το 90% των επαγγελματικων στουντιο στο κοσμο !
Το αλλο 10% απο final cut !

Αν θες επαγγελματικου τυπου αποτελεσματα με ελαχιστη προσπαθεια, το imovie της Apple ειναι εξαιρετικο (φυσικα μονο σε Mac).

Αρα ο μυθος οτι τα Mac οπαδιδουν καλυτερα οσο αφορα την επεξεργασια video.. απορυπτεται?

Απο που το συμπερανες αυτο ?

Αν εννοεις το 90-10 , ειναι απλα οπως και με Windows - MAC OSX.
Υπαρχει απλα μεγαλυτερη βαση χρηστων με windows, αυτο δεν σημαινει τιποτα .

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας πείς τι ακριβώς θές να κάνεις γιατί η διαφορά του Avid και του Final Cut Pro με το iMovie πχ είναι χαοτική.
Τα δύο πρώτα είναι επαγγελματικά εργαλεία και χρειάζεσαι και την ανάλογη εμπειρία, ενώ το iMovie είναι Β και Α = ΒΑ

Kυριως σε hardware... ο adrenaline συνοδευεται απο εξωτερικη καρτα (σε μορφη rack mount)kai ειναι στην ουσια το Input - output console με sdi - component κλπ εισοδους - εξοδους.
Επισης , αναλαμβανει hardware accellaroation σε δυσκολες περιστασεις (picture in picture , colour correction ) Κλπ.

Re: Απάντηση: Επεξεργασια βιντεο... με Mac ή PC ?

Ειναι απλο... το pc μου ειναι αρχαιο και θελει πληρη αντικατασταση.
Σκεφτομαι μηπως το γυρισω σε imac!Με τα ιδια λεφτα(1.500 πχ) ομως εχω την δυνατοτητα να παρω πιο "τουμπανο" pc!Θα ασχοληθω με την επεξεργασια βιντεο(θα ηθελα και επαγγελματικα) η οποια θα ειναι και η κυρια ασχολεια του(pc η mac)!Τα mac αποδιδουν καλυτερα.. λενε!
εδω θα ηθελα γνωμες και προσωπικες εμπειριες!
thank you thank you thank you!

Last edited:
Mην ανυσηχεις , εχω παρει κι εγω το νεο imac 27" Ι5 και τρεχω ανετα Final cut studio , adobe κλπ.
Κι εχεις και μια υπεροχη οθονη 27αρα, που μονη της κανει 1000 ευρω !
Το μονο που θα χρειαστεις ειναι ενας εξωτερικος δισκος firewire 800 και τελειωσες.
Εγω πηρα αυτον και αντεχει τα παντα... http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006851

Τον ι5 πηρα , οχι τον μικρο core 2 duo.
Ο ι5 , οπως και ο ι7 ειναι τερταπυρηνοι και μεταβλητης συχνοτητας !!!

2.66GHz quad-core Intel Core i5 processor with 8MB shared L3 cache;
Turbo Boost dynamic performance up to 3.2GHz

Σε idle τρεχουν 2,66 και αν τους "πιεσεις" ανεβαινουν στα 3.2 (καμια σχεση με τους απλουs 2,66 - 3 C2D).

Eχουν περιπου διπλασια αποδοση... υπεραρκετη για οτιδηποτε.
Σε benchmarks βγαινουν σχεδον ισοδυναμοι με τους εισαγωγικους Macpro.

http://www.macnn.com/reviews/imac-27-inch-with-core-i5.html

Last edited: