επεξεργασια και διαστασεις αρχείου

ORAMA

Established Member
5 July 2008
254
Γειά σας, χρησιμοποιώ τό ulead videostudio 11 γιά νά επεξεργάζομαι βίντεο σέ γρήγορη ταχύτητα κυρίως, αλλά στην εξαγωγή
έχω ένα πρόβλημα, μού εμφανίζει μαύρα περιθώρια- leterbox, δέν μπόρεσα νά βρώ κάποια ρύθμιση γιά νά τό αποφύγω.Δέν υπάρχει επιλογή γιά νά τό εξάγω στήν ίδια μορφή ΜΡ4 από όσο τό έψαξα αλλά σέ MPGE-4.Όταν τό εξάγω σέ αυτήν τήν μορφή ή ποιότητα μειώνεται αρκετά, προτιμάω σέ MPGE-mpg,m2t αλλά μού βγάζει περιθώρια.Δέν είναι ότι καλύτερο πρόγραμμα βέβαια.

Τό κάνω εξαγωγή σέ 16:9 καί τό θέμα μέ τά περιθώρια λύθηκε, αλλά ή ποιότητα μέτά τήν εξαγωγή είναι χαμηλή σ'ε σχέση μέ τό προτότυπο.
Οί διαστάσεις στήν επιλογή εξαγωγής άνα frame είναι 720 τό μεγαλύτερο ενώ τό αρχικό βίντεο είναι 1400, άρα δέν είναι καλό τό πρόγραμμα μάλον.

Λοιπόν επανέρχομαι τό θέμα μέ τά περιθώρια - letebox δέν μπορώ νά βρώ λύση μόνο στήν περίπτωση τής επεξεργασίας σέ γρήγορη ταχύτητα.

δε νομίζω να σου απαντήσει κανείς. το πρόγραμμα είναι από τα λιγότερο δημοφιλή που υπάρχουν.
Θα σου προτείνω εάν έχεις ήδη φτιάξεις το editing/timeline που θελεις, να το κάνεις εξαγωγή σε μία lossless τύπου μορφή (δε ξέρω τι τύπους υποστηρίζει το προγραμμα που χρησιμοποιείες - αν υποστηρίζει) και μετά να το μετατρέψεις με άλλο πρόγραμμα σε συμπιεσμένη μορφή (π.χ. mp4 αρχείο με codec h.264).

Υπάρχουν πολλά πιο σύγχρονα προγράμματα. Αυτό είναι πολύ παλιό.

Υπάρχει κάποιο άναλογο ελαφρύ μόνο γιά γρήγορη-αργή ταχύτητα καί τό πολύ εισαγωγή τίτλων?

βάλε στο google να δεις τα καλύτερα free video editing software για Windows και άρχισε τις δοκιμές. θα σου βγαλει μπολικα αρθρα τύπου "τα 10 καλύτερα".
Προσωπικά ακριβώς επειδή έχω ασθενικό υπολογιστή χρησιμοποιώ Linux και το πρόγραμμα kdenlive ή το πρόγραμμα openshot.
Γενικά το Λινουξ είναι πιο ελαφρυ απο τα Windows αλλά δε στο συνιστώ αν βιαζεσαι. Θέλει χρόνο να το μάθεις.

Οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ. Δοκίμασε με google όπως σου είπα.

Πάντως όποιο και να βάλεις λογικά καλύτερο από το ulead θα είναι το οποίο πρακτικά έχει σταματήσει να αναπτύσεται και να υποστηρίζεται.

Ευχαριστώ θά τό δώ, απλά φοβάμαι λίγο τέτοια κατεβάσματα μπαίνουν κάτι πρόσθετα πράγματα