επεξεργαστής στο εμπόριο για παλιά mobo?

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Έχω αυτήν την mobo..

εδώ μια λίστα με τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές..

υπάρχει περίπτωση να βρω στο εμπόριο κάποιον απο τους επεξεργαστές που υποστηρίζει(καθότι είμαι άσχετος με το άθλημα) ή πάω για αναβάθμιση mobo έτσι ώστε να μπαίνουν οι καινούργιοι επεξεργαστές;

το πρόβλημα είναι οτι ο επεξεργαστής μου (pentium4 640) δουλεύει συνέχεια στην τσίτα... 80-90-100% ακόμα κι αν έχω μόνο 1-2 tab ανοιχτά στον firefox οπότε θεωρώ οτι τα έχει παίξει..

λειτουργικό win7.

για ρίξτε καμιά ιδέα βρε παιδιά..

υ.γ το pc είναι για σερφάρισμα, κατέβασμα αρχείων, θέαση ταινιών hd και φυσικά στο οικιακό δίκτυο...

υ.γ κάρτα γραφικών έχω αυτήν και μνήμες αυτές..

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΙΣΩΣ ΕΑΝ ΤΟΥ ΒΑΛΗΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΡ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ.

είχα xp sp3 και το πρόβλημα ήταν το ίδιο.
γιαυτό έβαλα win7 μπας και βελτιωθεί αλλά δεν δυστυχώς...

Μια χαρά είναι το motherboard και οι μνήμες σου (μνήμες μάλιστα έχω ακριβώς τις ίδιες! :grinning-smiley-043 ). Θα μπορούσες (ειδικά για HD) να έβαζες ένα πιο σύγχρονο επεξεργαστή, έναν c2d π.χ... Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με το software σου, ή με κάτι άλλο... Οι cpu δεν "τα παίζουν" και πάνε πιο αργά, ή παίζουν, ή καίγονται...

Ο firefox μήπως είναι σε καμιά σελίδα περίεργη με πολύ βαριά flash animations?

@ Petran:

Δεν θα έπρεπε να έχεις τόσο μεγάλο CPU load, ανεξάρτητα ΛΣ. Κάτι δεν πηγαίνει καλά με το software σου.

Όσο για αναβάθμιση, δεν αξίζει. Αν το πάρεις απόφαση, πάρε board + CPU.

Από το chart φαίνεται να μην υποστηρίζονται οι C2D. Βλέπω υποστήριξη μέχρι Pentium D 960(3.6GHz,4MB), αλλά δεν σε συμφέρει σε καμία περίπτωση.

κι εγώ κάτι τέτοιο πίστευα οτι γινόταν με τα xp γιαυτό έβαλα τα 7 αλλά και πάλι τζίφος.
προγράμματα τρέχουν firefox skype & avast, τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή.
στον firefox ανοίγω πολλά tabs βέβαια -έως πάρα πολλά θα έλεγα- αλλά και σε δοκιμές με 2 μόνο tabs που είχα ανοιχτά (avclub & youtube ή avclub & yahoo ή με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό) τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια.
αλλά και πάλι φίλε lykman, υποθέτω οτι θα ήταν το μοναδικό pc που θα γονάτιζε η cpu τελείως (100%!!!) απο flash animation του firefox :o

υ.γ Δημήτρη όπως βλέπεις κι εσυ δεν τρέχουν ιδιαίτερα προγράμματα που να δικαιολογούν τέτοιο ῾῾σύρσιμο῾῾..
κουφό δεν είναι; :nounder:
(πάντως θα ακολουθήσω την συμβουλή σου δεν βλέπω τον λόγο να μην το κάνω.)

σας ευχαριστώ παιδιά :grinning-smiley-043

οκ κατανοητό.

άρα καταλήγουμε οτι ο επεξεργαστής είναι λίγος..
άρα στην λύση που πρότεινες. :a0210:

Πριν κάνεις οτιδήποτε, πετάς τον firefox, βάζεις τον Google Chrome, και βλέπεις αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα.

Αν λάμβανα υπόψιν το "σούρσιμο" του Firefox θα έπρεπε να έχω πετάξει στα σκουπίδια ολοκαίνουριο pc με C2Duo στα 3Ghz...

Petran, νομίζω ότι μπορείς να κάνεις μιά χαρά τις δουλειές που θέλεις με το σύστημά σου. Εγώ με αντίστοιχο υπολογιστή τετραετίας (AMD Athlon 64 3500+ αλλά και μία σχετικά πρόσφατη ati για h264 playback) τρέχω αντίστοιχες καταστάσεις σε προγράμματα.
Π.χ. μέχρι πριν λίγο καιρό σε winxp έτρεχα ταυτόχρονα avast, spybot, mozilla, opera, (με καμιά 20ριά tab το καθένα), azureus και κανένα word/excel ή και hd σε mpclassic χωρίς να πολύζορίζεται.
Μάλλον κάτι θα παίζει με ρυθμίσεις ή οδηγούς ή ακόμα και bios(?) στην περίπτωσή του μηχανήματός σου. Μήπως έχεις βάλει το avast σε τίποτα παράξενες ρυθμίσεις και φορτώνει πολύ το σύστημα? Άποψή μου πάντως είναι πως δεν αξίζει να πας σε καινούριο μηχάνημα, αν το παλιό μπορεί να κάνει τις ίδιες δουλειές πάνω-κάτω (που ένα απλό σερφάρισμα που θες σίγουρα μπορεί να κάνει).

Και εγώ το flash θα υποπτευόμουν.
PETRAN, θα σου προτείνω να δοκιμάσεις την τρίτη δοκιμαστική (beta) του flash 10.1 που χρησιμοποιεί GPU Acceleration.
http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/
Έχω μονό θετικές εμπειρίες με τη συγκεκριμένη Beta σε συνδιασμό με firefox (και gpu που υποστηρίζεται όπως στην περίπτωση σου).

Τάσο μόλις έβαλα τη beta έκδοση του flash και έχω μείνει με ανοιχτό στόμα, τουλάχιστον 45% κάτω το φάγωμα πόρων με τον firefox !!!!!!!!

Πάντα με την επιφύλαξη ότι είναι beta φυσικά.
Προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια… ξέρετε πόσοι παλαιοί υπολογιστές πάνε στα σκουπίδια γιατί δεν τρέχουν farmvile… έλεος δηλαδή. Ειδή από την πρώτη Beta το χρησιμοποιώ σε δεκάδες pc φίλων.

Πάντα με την επιφύλαξη ότι είναι beta φυσικά.
Προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια… ξέρετε πόσοι παλαιοί υπολογιστές πάνε στα σκουπίδια γιατί δεν τρέχουν farmvile… έλεος δηλαδή. Ειδή από την πρώτη Beta το χρησιμοποιώ σε δεκάδες pc φίλων.

Farmvile ???????????:flipout::flipout::flipout:

Κάνε και καμιά δουλειά βρεεεεεεε !!!!:D

Απάντηση: Re: επεξεργαστής στο εμπόριο για παλιά mobo?

Από το chart φαίνεται να μην υποστηρίζονται οι C2D. Βλέπω υποστήριξη μέχρι Pentium D 960(3.6GHz,4MB), αλλά δεν σε συμφέρει σε καμία περίπτωση.

Εχει δίκιο ο Δημήτρης, η GigaByte λέει "cpu supported list", και από κάτω έχει και αυτούς που δεν υποστηρίζονται, χωρίς κάποιο διαχωριστικό... :damnyou: Ενα σκέτο "Ν/Α", που θα μπορούσε να σημαίνει το ακριβώς αντίθετο! Πολύ έξυπνο, και φαντάζομαι θα την έχουν πατήσει και άλλοι αγοράζοντας... :slapface: Οπότε ναι, δεν αξίζει να αγοράσεις κάτι για αυτό το Μ/Β, το αλλάζεις σαν πακέτο Μ/Β με CPU...

Ολα αυτά αν φυσικά δεν λύσεις το θέμα μέσω software, που από ότι φαίνεται οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι ευθύνεται για το 100% που χτυπάει το μηχάνημα...
Δες στο task manager, τι τραβάει τόση επεξεργαστική ισχύ?