Επιδαπέδια βάση για προβολέα

helix

New member
9 January 2008
14
Χαίρετε σε όλους.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω προβολέα, για πρώτη φορά, και κάνω την σχετική μελέτη για το όλο στήσιμο του εξοπλισμού στον χώρο. Επειδή έχω αποκλείσει τις βάσεις οροφής (ψηλό ταβάνι, αποφυγή ακάλυπτων/κρεμασμένων καλωδίων κλπ), ψάχνω για επιδαπέδιες βάσεις προβολέων.

Δεν θέλω να βάλω τον προβολέα ανάμεσα στις θέσεις θέασης για λόγους θορύβου ανεμιστήρα, αλλά και για να μην πέσουν υγρά κλπ πάνω του. Οπότε ψάχνω για ψηλή βάση, πάνω από 1 μέτρο, για τοποθέτηση πίσω από τις θέσεις θέασης (γύρω στα 5 μέτρα από την οθόνη προβολής των 80"). Το επίπεδο της θέσης του προβολέα έχει υψομετρική διαφορά περίπου +50cm από το επίπεδο των θέσεων θέασης, οπότε δεν χρειάζεται η βάση να είναι και πολύ ψηλή.

Έχει κανείς υπόψη του κάποια τέτοια βάση ή κάποια άλλη πιθανή λύση;

Ιδέες, προτάσεις ευπρόσδεκτες :smile:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
πίσω από τις θέσεις θέασης έχεις τοίχο; Αν ναι μπορείς να τον βάλεις και σε ράφι.

Υ.Γ. Θες τάχιστα και οθόνη. 80" από τα 5 μέτρα, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι πολύυυυ λίγο. Λέω αντικειμενικά, για να μην σου πω την δική μου άποψη....

προτιμησε να τον εχεις καπου σταθερα
αλλιως στο παραμικρο αγγιγμα θα χανεις την οθονη σου
αν πας για μικρο προβολεα το λες να σου δειξω κατι

Για να τον εχεις στο πατωμα οπως σκεφτεσαι θα πρεπει να μην "κυκλοφορει" και πολυς κοσμος στο χωρο για να μην υπαρχουν ατυχηματα (παιδια, καλεσμενοι, σκυλια κτλ).

Σαν το ταβανι δεν εχει, με μερικα καναλια καλυπτεις ολα τα καλωδια. Βεβαια εχεις άλλα ψιλοπροβληματα (μεγαλα καλωδια, καθαρισμους φιλτρων) αλλα ουδεις τελειος.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να διευκρινίσω μερικά πράγματα που δεν ανέφερα στο αρχικό post.

Ο προβολέας θα είναι στα 4,5-5 μέτρα από την οθόνη προβολής, και δεν υπάρχει τοίχος. Η θέση θέασης θα είναι περίπου 2,8 μέτρα από την οθόνη. 80" διαγώνιος δεν είναι καλά για αυτή την απόσταση;

Ο προβολέας που σκέφτομαι να πάρω είναι ο Epson EMP-TW2000. Έχει 2.1x zoom, και σύμφωνα με τον πίνακα αυτό, αλλά και υπολογισμό από άλλο online calculator, μπορεί να κάνει τις 80" από αυτή την απόσταση. Άρα εκεί είμαστε ΟΚ.

@argi: Δεν ξέρω αν ο Epson EMP-TW2000 θεωρείται μικρός. Τι έχεις να προτείνεις;

Last edited:
Re: Απάντηση: Επιδαπέδια βάση για προβολέα

αυριο θα σου δωσω φωτο και λυση

Όποτε έχεις ευκαιρία να προτείνεις λύση, καλoδεχούμενη :smile:

λογο τρεχα εν οψη αλλαγης οψης θα σου πω οτι παρχει μια vogels σαν μιση μπαλα που κουμπωνει πανω ο προβολεας κατι τετοιο ειχα βαλει για πουλημα
θα το ψαξω και θα ου πω