Επίδειξη της Εκπαίδευσης με το iPad από ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

18 June 2006
7,543
Τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, τα Εκπαιδευτήρια “Ο ΠΛΑΤΩΝ”, το Κολέγιο Ρόδου αλλά και το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών επέδειξαν πως αλλάζει η εκπαιδευτική διαδικασία με την χρήση του iPad από μαθητές και καθηγητές. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον επίσημο διανομέα των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα, την iSquare στο πλαίσιο ενός προγράμματος που σχεδίασε με την χαρακτηριστική επωνυμία «Καινοτομία στην εκπαίδευση».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου για να δώσει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίσει από κοντά τα πρώτα ελληνικά σχολεία που υιοθέτησαν το πρόγραμμα της Apple «Ένα iPad για κάθε μαθητή», εξελίσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία στα πρότυπα του σχολείου του 21ου αιώνα.

Η παρουσίαση της iSquare ανέδειξε δυναμικά τη χρήση του iPad μέσα από προσκεκλημένους ομιλητές από την Apple, από το πρωτοπόρο Longfield Academy της Αγγλίας καθώς και από κορυφαία Ελληνικά σχολεία που έχουν ήδη ενσωματώσει το iPad στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στο κάλεσμα της iSquare ήταν πολύ μεγάλη. Δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές, ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα καθώς και στελέχη δημόσιων, εκπαιδευτικών φορέων, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του iPad και τους επαναστατικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στην τάξη, ώστε το μάθημα να αποκτήσει ενδιαφέρον για τον καθένα μαθητή ξεχωριστά.

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231224536

ΥΓ: διαβάζοντας αυτή την είδηση μου δημιουργήθηκαν ανάμεικτα συναισθήματα :hmmmm:....φαντάζει "κάπως" σε αυτή την εποχή που ζούμε όλη αυτή η κίνηση...αλλά από την άλλη...γιατί όχι...

ΥΓ: διαβάζοντας αυτή την είδηση μου δημιουργήθηκαν ανάμεικτα συναισθήματα :hmmmm:....φαντάζει "κάπως" σε αυτή την εποχή που ζούμε όλη αυτή η κίνηση...αλλά από την άλλη...γιατί όχι...

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Απο τη μία ακούμε για παιδιά που λιποθυμούν απο την πείνα μέσα στην τάξη και απο την άλλη για πανάκριβα iPad. Υποθέτω οτι στα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν τέτοια προβλήματα, υπάρχει ακόμα "λίπος"...

Απάντηση: Re: Επίδειξη της Εκπαίδευσης με το iPad από ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Απο τη μία ακούμε για παιδιά που λιποθυμούν απο την πείνα μέσα στην τάξη και απο την άλλη για πανάκριβα iPad. Υποθέτω οτι στα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν τέτοια προβλήματα, υπάρχει ακόμα "λίπος"...

Δυστυχώς έτσι είναι. Αρχίζουν τα πρώτα δείγματα της νέας εποχής...... άλλοι θα πεινάνε και άλλοι θα παίζουν με iPad από το δημοτικό.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στης Απλ και στο τμήμα marketing. Δείχνει πόσο μπροστά είναι. Ψάχνει πελατάκια από τις μικρές ηλικίες. Είναι η γνωστή τακτική του πρ-ζ-μπορα που γυροφέρνει έξω από τα σχολεία...
Φυσικά η παρουσίαση έγινε σε ιδιωτικά σχολεία. Αν έχει τα οικονομικά κοχόνες η Απλ ας δώσει το iPad δωρεάν ή σε τιμή κόστους (150 ευρώ) σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές (ιδιωτικών και δημόσιων). Άλλωστε η νεολαία η ελληνική "πεινάει" πλέον τεχνολογικά. Όταν δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ ο πατέρας θα παρει ταμπλέτα στον γιο και στην κόρη? Οπότε, Απλ περιμένουμε την βοήθεια σου. Και εμείς υποσχόμαστε όταν βγούμε από την κρίση θα γίνουμε όλοι με iMac σπίτι, macbook pro στο δρόμο, iPad στην σύζυγο, iPad mini στην κόρη και φυσικά OLOI iPhone 5 32άρι.

Μην νομίζετε ότι όλα τα παιδιά στα ιδιωτικά είναι "πλουσιόπαιδα". Πολλές οικογένειες φτύνουν αίμα για να είναι εκεί και όχι μόνο για λόγους φιγούρας. Και σίγουρα πάνω από τους μισούς γονείς θα σιχτίριζαν την ώρα και τη στιγμή αυτής της παρουσίασης που μάλλον θα σημαίνει νέα αγορά 600+ ευρώ (1.200 αν έχουν δύο παιδιά). Εκτός και αν πιλοτικά η ΑΠΛ τα κάνει δώρο τα iPad σε όλους τους μαθητές αυτών των σχολείων. Περιμένουμε και για τα υπόλοιπα.

Οι νέες τεχνολογίες είναι επικουρικές και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ (πλέον) στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι νέες τεχνολογίες όμως ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ τα iPad.

Μια παρουσίαση έκανε η iSquare με τα προϊόντα που εμπορεύεται κ πέσατε όλοι να την φάτε...
Πράγματι δεν είναι ο καιρός για όλους μας να αγοράσουμε τέτοια προϊόντα, αλλά όταν το παιδί πάει ιδιωτικό σχολείο με κόστος κάποια χιλιάρικα την χρονιά για τον γονέα, είναι συνειδητή επιλογή του και αποφασίζει να το πληρώσει. Αν τώρα έχει κ την άνεση αγοράζει κ τα iPad ή όποια ταμπλέτα αποφασίσει να διαθέσει το εκάστοτε ιδιωτικό σχολείο.
"Μείνατε" στο γεγονός ότι είναι η εποχή δύσκολη, αντί στο τι μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στην εκπαίδευση.
Κ στα ιδιωτικά σχολεία η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί έχουν οικονομική άνεση ακόμα.

υγ: με την ίδια λογική τότε στο φόρουμ δεν θα έπρεπε να συζητάμε για κάτι, καθώς σχεδόν όλα τα προϊόντα τεχνολογίας έχουν υψηλό κόστος κτήσης... :ernaehrung004:

Last edited:
Όταν παρουσιάζεις ‛κλειδωμένες’ λύσεις στα σχολεία … δε ξέρω τι σχέση έχει με την (ανοιχτή) παιδία για όλους

Όταν παρουσιάζεις ‛κλειδωμένες’ λύσεις στα σχολεία … δε ξέρω τι σχέση έχει με την (ανοιχτή) παιδία για όλους

..."κλειδωμένες"...
οκ...

Δεν το καταλαβαίνω...εδώ στα παιδιά στο σπίτι κλειδώνουν οι γονείς κανάλια ή ολόκληρη την τηλεόραση...χρειάζεται δλδ στα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση παντού !

Τώρα τι σχέση έχει ότι στα apple "πρέπει" να γίνει jailbreak για να έχω αναφορά παράδοσης στα μηνύματα, ή συγχρονίζει μόνο μέσα από το iTunes, δεν έχει πραγματικά καμία σχέση με το θέμα του νήματος !!

Προσωπικά δεν κολλάω στο κλειδωμένο. Τι να καταλάβει τώρα το παιδάκι από κλειδωμένο και ξεκλειδωμένο....

Η όλη ουσία είναι να γίνει πλύση εγκεφάλου στην λέξη ipad. Να κοιμάται το βράδυ και να σκέφτεται το iPad. Πρώτα να σκέφτεται αν έχει το ipad φορτισμένο και μετά αν έχει βάλει τα βιβλία στην τσάντα.

Και μην ακούσω αηδίες για πρωτοποριακές τεχνολογίες. Ξύπνησε ξαφνικά η isquare και κάθε isquare να το πάιξει καινοτόμος....αυτα στα αμερικανάκια, όχι εδώ.

Μια χαρά είναι μέσα στην τεχνολογία και τα παιδιά μου με laptopάκια και σταθερά .

Last edited:
βρε σεις....

το περίμενα όταν έγραφα το υστερόγραφο ότι θα γινόταν αυτό....

η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι κακό που έγινε αυτή η κίνηση....προφανώς και απευθύνεται σε κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν-ακόμα(το τονίζω...)-πρόβλημα...γι αυτό πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία....από την άλλη που είναι οι άλλες εταιρίες???...κυρίως αναφέρομαι στην Samsung....δεν βλέπω τίποτα....

παίδες για εταιρίες μιλάμε...όχι για φιλανθρωπικά ιδρύματα....

Τάσο, εγώ προσωπικά είμαι ενάντια στην τεχνολογία γενικότερα στις μικρές ηλικίες...ας φτάσουν γυμνάσιο πρώτα κ μετά.

Μιχάλη μην το λες , δεν μπορείς να το αποφύγεις. Καμιά σχέση τα σημερινά παιδιά με όπως είμασταν εμείς. Εδώ κάνουν μαθήματα powerpoint στο δημοτικό. Τι θα πεις εσύ; δεν σου παίρνω κομπιούτερ; Στο γυμνάσιο γίνονται χακεράδες πλέον... αστο σου λέω.

Προσωπικά τους δίνω την τεχνολογία αλλά με έλεγχο (macafee antivirus με ιντερνετικά φίλτρα (που δουλεύει τζάμι), wifi με ωράριο κλπ)

Last edited:
Προσωπικά δεν κολλάω στο κλειδωμένο. Τι να καταλάβει τώρα το παιδάκι από κλειδωμένο και ξεκλειδωμένο....

Η όλη ουσία είναι να γίνει πλύση εγκεφάλου στην λέξη ipad. Να κοιμάται το βράδυ και να σκέφτεται το iPad. Πρώτα να σκέφτεται αν έχει το ipad φορτισμένο και μετά αν έχει βάλει τα βιβλία στην τσάντα.

Και μην ακούσω αηδίες για πρωτοποριακές τεχνολογίες. Ξύπνησε ξαφνικά η isquare και κάθε isquare να το πάιξει καινοτόμος....αυτα στα αμερικανάκια, όχι εδώ.

Μια χαρά είναι μέσα στην τεχνολογία και τα παιδιά μου με laptopάκια και σταθερά .

έλα βρε Τάσο....είσαι υπερβολικά αιχμηρός....

ο ανηψιός μου που είναι 7 ετών και πάει σε ΔΗΜΟΣΙΟ δημοτικό...προτιμά το iPad της μαμάς παρά το laptop....είναι σαφώς πιο φιλικό...και υπάρχουν εκπαιδευτικές εφαρμογές που είναι πολύ ενδιαφέρουσες....

Παιδες, σε θεματα εκπαίδευσης, ειτε σας αρέσει ειτε οχι, η apple εχει κανει εξαιρετικη δουλεια με τα ipad.
Φυσικα και θελει να πουλήσει, αλλα προσφερει και την πλεον εύχρηστη εκπαιδευτικη πλατφορμα αυτη τη στιγμή, ειδικα στην Αμερικη με πολλα εκπαιδευτικα εργαλεία και ευκολη δυνατοτητα δημιουργιας τους.
Παρτε μια ιδεα εδώ:

http://www.apple.com/education/

Τι κακό έχουν τα βιβλία; Μυρίζουν και ωραία...

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Μιχάλη. Δεν είναι καλό να γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονική η εκπαίδευση απο το δημοτικό. Δε λέω να αποκλειστούν οι υπολογιστές παντός είδους αλλά χρειάζεται μέτρο. Σε λίγο θα πάμε σε εκπαίδευση απο απόσταση και τα παιδιά δεν θα βγαίνουν καθόλου απο το σπίτι...

..."κλειδωμένες"...
οκ...

Δεν το καταλαβαίνω...εδώ στα παιδιά στο σπίτι κλειδώνουν οι γονείς κανάλια ή ολόκληρη την τηλεόραση...χρειάζεται δλδ στα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση παντού !

Τώρα τι σχέση έχει ότι στα apple "πρέπει" να γίνει jailbreak για να έχω αναφορά παράδοσης στα μηνύματα, ή συγχρονίζει μόνο μέσα από το iTunes, δεν έχει πραγματικά καμία σχέση με το θέμα του νήματος !!

Και η MS τα ίδια κάνει … word – office κ.ο.κ.

Δε συζητώ για το jailbreak

Συζητώ για ‛εργαλεία’ και ‛αρχεία’ που παίζουν μόνο σε εξοπλισμό μαμάς apple μαμάς MS κ.ο.κ.