Επιδότηση/Επιχορήγηση για συντήρηση παλαιού οχήματος ?

spycon69

Banned
22 June 2006
1,216
Γνωρίζει κανείς εαν υπάρχει καποιου είδους επιδότηση/επιχορήγηση για την επισκευή και συντήρηση ιστορικού οχήματος ? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη... -bye-

δεν νομιζω να υπαρχει κατι.

Το μονο που θα μπορουσες ειναι μεσω καποιου club παλαιων οχηματων να παρει καποιο πιστοποιητικο αντικας και να πληρωνεις πολυ λιγοτερα ασφαλιστρα .

Τι μάρκα είναι τοι τουτού?

Εχω πρόσφατα αποκτήσει μια κούκλα όπως αυτή της φωτό, η οποία βέβαια χρειάζεται πολύ δουλειά (& απίστευτα χρήματα) για να γίνει έτσι...Είναι όμως παιδικός έρωτας και δεν την εγκαταλείπω...

Attachments

• ds_eyes.jpg
    ds_eyes.jpg
    42.9 KB · Views: 36
δεν νομιζω να υπαρχει κατι.

Το μονο που θα μπορουσες ειναι μεσω καποιου club παλαιων οχηματων να παρει καποιο πιστοποιητικο αντικας και να πληρωνεις πολυ λιγοτερα ασφαλιστρα .

Ναί έχεις δίκιο & ευχαριστώ για την απάντηση. Τσέκαρα με ΕΛΠΑ & ΦΙΛΠΑ και μου το επιβεβαίωσαν. Τϊποτα περισσότερο όμως εκτός αποα αυτό...

Ωραίος ο βάτραχος, είχε ο θείος μου τέτοιο όταν ήμουν μικρός.
Τα περισσότερα fun club θα τα βρεις στη Γαλλία, όπου κυκλοφορεί και πολύ βοηθητικό υλικό για τα αυτοκίνητα αυτά.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Επίσης πρόσεξε γιατί τα χαμηλότερα ασφάλιστρα πολλές φορές συνοδεύονται από την υποχρέωση έκδοσης πινακίδων "ιστορικού οχήματος" με τις οποίες απαγορεύεται να κυκλοφορείς παρά μόνο για ιστορικά ράλλυ ή από/προς το συνεργείο σου. Εκτός αν δεν σε ενοχλεί. Επίσης το ότι είναι Citroen δεν σε υποχρεώνει να εγγραφείς σε club Citroen. Π.χ. Το Triumph Club είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα στην Ελλάδα με πολύ καλή δραστηριότητα και δέχεται και περιορισμένο αριθμό οχημάτων που δεν είναι Triumph. ´
Πρώτα πάντως πρέπει να εξασφαλίσεις την καλή κατάσταση του οχήματός σου και ταυτόχρονα την όσο πιο πιστή στο αρχικό μοντέλο. Μπορείς και να ζητήσεις πιστοποίηση από την FIVA για την οποία θα είσαι και περήφανος για το "βάτραχό" σου!

Ναί έχεις δίκιο & ευχαριστώ για την απάντηση. Τσέκαρα με ΕΛΠΑ & ΦΙΛΠΑ και μου το επιβεβαίωσαν. Τϊποτα περισσότερο όμως εκτός αποα αυτό...

...και κάτι ακόμα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο σύλλογοι ιστορικού οχήματος. Η ΦΙΛΠΑ που ανέφερες και η ΕΟΟΕ, και οι δύο αναγνωρισμένοι από την FIVA και φυσικά...στα μαχαίρια. :slapface: