Επιγραφες front plate βοηθεια

PARKOS

Established Member
19 June 2006
156
Ψαχνω τροπο να "επανατυπωσω" τα στοιχεια-χαρακτηρες-νουμερα, στην μεταλλικη ή γυαλινη προσοψη παλαιων ραδιοφωνων, ενισχυτων, που απο την χρηση εχουν σβηστει.
Υπαρχει τροπος να....
- φωτογραφησω τις επιγραφες αυτες και να τις δωσω σε καποιο τυπογραφειο να μου φτιαξουν αυτοκολλητους χαρακτηρες
και αν ναι θα εχουν την αντιστοιχη αντοχη?
-Θα ήταν καλυτερο να προσπαθησω μονος με καποιο αερογραφο?
-Ή ... το ιδανικοτερο να πηγαινα την προσοψη σε καποιο τυπογραφειο μαζι με φωτογραφια της (στην αρχικη της κατασταση) και να μου εκτυπωναν τους χαρακτηρες κατευθειαν.

Αν καποιος γνωριζει κατι επ'αυτου ..παρακαλω να μου δωσει τα "φωτα" του :AFADF0:

Φίλε έμπλεξες. Η σωστή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η μεταξοτυπία.
Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ποιος θα την κάνει για ένα κομμάτι και με τι κόστος.

Λοιπόν κοίτα τι έκανα για να ξανακατασκευάσω κατεστραμμένο τζάμι από παλαιό ραδιόφωνο.
Έβγαλα το μισοκατεστραμμένο τζάμι φωτογραφίες (δεν είχα σκανερ τότε) και τις φωτογραφίες τις πέρασα στο AUTOCAD (πρόγραμμα σχεδίασης για μηχανικούς). Προσάρμοσα την φωτογραφία σε πραγματικές διαστάσεις στο πρόγραμμα και πάνω στην φωτογραφία, ψηφιακά πάντα ,ξανασχεδίασα το τμήμα που είχε απομείνει με τις γραμμές και τις πόλεις. Έλα όμως που δεν είχα καμία φωτογραφία από πριν για να ξανασχεδιάσω το τμήμα που μου έλειπε. Έτσι λοιπόν αφού δεν βρήκα και στο δίκτυο κάποια φωτογραφία με ευκρίνεια να χρησιμοποιήσω αυτά που μου λείπανε τα πήρα από άλλο ραδιόφωνο άλλης μάρκας που είχε συγγενής μου. Έτσι ολοκλήρωσα τον σχεδιασμό όσο καλύτερα γινόταν. Τώρα έμενε η εκτύπωση σε διαφάνεια έτσι ώστε να κολληθεί σε νέο τζάμι. Έλα όμως που κανένας εκτυπωτής δεν τυπώνει το λευκό χρώμα που ήταν τα στοιχεία. Άρα η μοναδική περίπτωση να τυπωθεί ήταν η μεταξοτυπία, αλλά κανένας δεν κάνει μεταξοτυπία για ένα κομμάτι. Από εκατό και πάνω και στοιχίζει πάνω από 150 ευρω. Ευτυχώς βρήκα μετά από καιρό κάποιο εργαστήριο που κατασκευάζει τυπωμένα κυκλώματα και αφού του είπα την ιστορία ο άνθρωπος μου τύπωσε μεταξοτυπία δυο κομμάτια με 20 ευρω σε άσπρο χρώμα .

Attachments

• P9110010.jpg
    P9110010.jpg
    118 KB · Views: 57
  • PB190084.jpg
    PB190084.jpg
    102.6 KB · Views: 57
φιλε απλα τελειο...!:operator: (θα σου πηρε καμια βδομαδα να τα ξανασχεδιασεις φανταζομαι)

για να καταλαβω η μεταξοτυπια γινεται κατευθειαν πανω στην επιφανεια που θες και οποιαδηποτε επιφανεια (γυαλι, μεταλλο) ή χρησιμοποιείται καποιο ενδιαμεσο μέσο?

Εγω σε αντιστοιχη περιπτωση με ραδιοφωνο, τυπωσα σε τυπογραφειο (το λευκο χρωμα που λεγαμε) ενα αυτοκολλητο τα νουμερα και επιγραφες ...αλλα και παλι δεν ειναι αυτο που θα ηθελα. :BDGBDGB53:

Η σχεδίαση δεν μου πήρε πολύ χρόνο μιας και γνωρίζω αρκετά καλά το πρόγραμμα.
Το πρόβλημα είναι να βρεις άνθρωπο να σου κάνει την μεταξοτυπία.
Η μεταξοτυπία είναι μια διαδικασία που γίνεται απευθείας στην επιφάνεια που θες και με αυτό τον τρόπο έχουν γίνει και από το εργοστάσιο αρχικά στην πλειονότητα των συσκευών.