Επικαιρο : Ερωτησεις περι εκλογων.

Nαι, την πατησα!
Σορυ που σου εκανα παρατηρηση.

Υγ. Αυτος ο browser, σε καθε θεμα που ανοιγει γινεται (ή παρ'ολιγον) της πουτ@νας!!
:-)

Απάντηση: Re: Επικαιρο : Ερωτησεις περι εκλογων.

Ntinos1972 said:
Nαι, την πατησα!
Σορυ που σου εκανα παρατηρηση.

Υγ. Αυτος ο browser, σε καθε θεμα που ανοιγει γινεται (ή παρ'ολιγον) της πουτ@νας!!
:-)

Βρε αθτα πθοφια...-bye- . Λες και το κανω ηθελημενα, αφου ετοιμοι εισαστε :grinning-smiley-043 :flipout: ..

Ειπαμε , ο κανονας ειναι ενας....ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ και καθαρισαμε απ'ολα :grinning-smiley-043

Παμε μπας και βγαλουμε ακρη γ@μω τα λινκ των υπουργειων μου που λενε....:damnyou:

Last edited:
Απάντηση: Re: Επικαιρο : Ερωτησεις περι εκλογων.

NICK D. said:
Κυρώσεις, φυσικά, δεν υπάρχουν.
Όπου και αν έχω ψάξει στο internet, παντού αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτικές αλλά χωρίς να παραθέτουν κάποιο σχετικό διάταγμα ή νόμο.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να το δούμε.

αυτό που μπορώ να σου ότι απλά δεν μπορείς να βγάλεις διαβατήριο:fahne90:

πώς δεν μπορείς να βγάλεις? Πώς θα γνωρίζουν ότι δεν ψήφισες? Ο μόνος τρόπος όπως είπα είναι με αποδελτίωση όλων των πρωτοκόλλων ψηφοφορίας. Αποκλείεται να κάνει τέτοια αποδελτίωση του Υπουργείο.

Re: Απάντηση: Re: Επικαιρο : Ερωτησεις περι εκλογων.

Eki_65 said:
αυτό που μπορώ να σου ότι απλά δεν μπορείς να βγάλεις διαβατήριο:fahne90:

Έχω διαβατήριο από το 1983, είμαι 38 ετών και έχω ψηφίσει 2 φορές και χωρίς να έχω δικαιολογητικά μη προσέλευσης.

Ταξιδεύω σχεδόν 3-4 φορές το χρόνο, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για τους ετεροδημότες αυτο που εχει πάρει το αυτί μου ειναι οτι δεν μπορεις να δηλώσεις (όπως παλια) οτι θέλεις να ψηφίσεις στον τοπο διαμονης σου, αλλα πρέπει να μεταφέρεις υποχρεωτικα τα εκλογικα δικαιωματα σου στον τοπο διαμονης σου ή να πας να ψηφισεις εκει που τα εχεις.

Δηλαδη εγω που μενω Αθηνα και τα εκλογικα δικαιωματα μου ειναι αλλου πρεπει ή να τα μεταφερω μονιμα εδω, ή να παω εκει να ψηφισω.

Οσο για το διαβατηριο αυτο που γνωριζω ειναι οτι τωρα δεν υπάρχει προβλημα...

Σε ποια αλλα κρατη της Ευρωπιακης Ενωσης ειναι υποχρεωτικη η ψήφος?

Να πω τι γίνεται με τα άκυρα και τα λευκά για τις βουλευτικές εκλογές που γνωρίζω. Αφού μετρηθούν τα λευκά και τα άκυρα ανακοινώνεται ο αριθμός τους μαζί συνήθως με το ποσοστό των ανθρώπων που ψήφισαν σε σχέση με το σύνολο του εκλογικού σώματος. Επίσημα βγαίνει ΕΝΑΣ αριθμός για λευκά και άκυρα. Τα ποσοστά των κομμάτων βγαίνουν στον αριθμό των ψηφισάντων ΜΕΙΟΝ των αριθμό άκυρων-λευκών. Έτσι στην ουσία τα βγάζουν στην άκρη και τα ταυτίζουν με την αποχή. Πάντως στις πρότελευταίες εκλογές (και νομίζω και στις τελευταίες βουλευτικές) κοντά στο 25% του εκλογικού σώματος είτε δεν ψήφισε έιτε έριξε λευκό ή άκυρο.

Τώρα για τις κυρώσεις αν μάθει κανείς ας πει γιατί θα βρίσκομαι στο εξωτερικό και δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω τίποτα.

O Ντοκ ως δικηγόρος θα μας δώσει τη λύση.:Banane0: :Banane0:

Νομίζω ότι δεν έχεις πρόβλημα στο να βγάλεις διαβατήριο.

Επειδη τυχαινει να ειναι η πρωτη φορα που θα ψηφισω - ειμαι 25 - λογω απουσιας στο εξωτερικο, δεν παιζει προβλημα με το διαβατηριο. Εξαλλου με ταυτοτητα πας και το βγαζεις δε ζητανε κατι αλλο. Μη φρικαρετε κιολας...

Όπως τα περιγράφει ο Γιώργος ισχύουν και στις δημοτικές: Λευκά, άκυρα, αποχή μετράνε το ίδιο. Τα ποσοστά υπολογίζονται μόνο με βάση τα έγκυρα.

Τώρα, σχετικά με την υποχρέωση, η ιστορία δείχνει αυτό που είπε ο Send: Προβλέπονται κυρώσεις, αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ. Τώρα, αν σε αυτές τις εκλογές αποφασίσει η κυβέρνηση να κυνηγήσει τους απέχοντες... θα γελάσουμε!

πρακτικώς είναι αδύνατο να κηνυγηθούν, θα χρειάζοταν χιλιάδες ανθρωποώρες αποδελτίωσης των πρωτοκόλλων ψηφοφορίας, ή, αλλιώς, να τηρείτο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο τη στιγμή της ψηφοφορίας, με σύνδεση σε κεντρικό σέρβερ όπως περίπου τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. :flipout: :flipout:

Σιγά μην προέβαινε σε τέτοια έξοδα η κυβέρνηση. Εδώ δεν έχει να δώσει στους δασκάλους...

Λέει λοιπόν ένα "υποχρεωτική η ψηφοφορία" και ξεμπερδεύει. Όμως εσείς που ξέρετε πια ότι τύποις μόνο είναι υποχρεωτική αλλά ουσιαστικώς προαιρετική, διαδόστε το και στους άλλους. Πόσο θα χαιρόμουν να μου έρχονταν μόνο 50 άτομα να ψηφίσουν! Όλη μέρα αραχτός θα ήμουν. :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: