Επιλεκτική Εγγραφή στο HDD

Pritanis

Established Member
2 December 2007
131
Υπάρχει δυνατότητα (Plugin, Addon, Image, ή κάτι άλλο) που να μου δίνει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια μιας εγγραφής, να πατάω κάτι (πχ pause), να διακόπτεται η εγγραφή (πχ όταν παίζει διαφημίσεις), και μετά να συνεχίζω την εγγραφή ??

Το pouse κατα την διαρκεια της εγγραφης δεν λειτουργει, αλλα μπορεις αν κανεις edit την ταινια σου μετα την ολοκληρωση της εγγραφης...
Υπαρχουν διαφορα plugins για editing movies...

Γίνετε πιο συγκεκριμένοι ρε παιδιά, μην τα λέτε τόσο κωδικοποιημένα!

Γίνετε πιο συγκεκριμένοι ρε παιδιά, μην τα λέτε τόσο κωδικοποιημένα!

Το DM δεν είναι VCR που πατάγαμε το pause και σταμάταγε ο χρόνος και η εγγραφή στην κασέτα! Κατά την εγγραφή σε ψηφιακό μέσο, όπως το DM, το αρχείο αρχίζει και δημιουργείται με το που πατάς rec και σταματά με το που πατάς stop, και ευθύς αμέσως "κλείνει" το αρχείο. Ξαναπατάς το rec και πάλι από την αρχή, αλλά σε νέο αυτή τη φορά, αρχείο κ.ο.κ.! Τα παιδιά θέλουν να σου πούνε πως έχεις δύο λύσεις:
1. Να βάλεις plugin για video edditing και να κάνεις το "κόψε-ράψε" του αρχείου (και των διαφημίσεων) μέσα από το ίδιο το DM
2. Να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα σε PC που να κάνει την ίδια δουλειά!

Προσωπικά πιστεύω πως το 2ο είναι πιο πρακτικό και εύκολο, αν και η πρώτη λύση θα διευκόλυνε κάποιον που θέλει να τα έχει όλα στο DM. Αν οι ανάγκες για την αφαίρεση των διαφημήσεων αφορούν ταινίες που θες να κρατήσεις στην videoθήκη σου, τότε η επεξεργασία από το PC είναι η σωστή λύση.

Αν θυμαμαι καλα, τα plugins ειναι cutlist editor και moviecut?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα δοκιμάσω.
...αν και πρώτα πρέπει να κατανοήσω πως τα χρησιμοποιώ.

Last edited:
Τι image εχεις?
Επιλεγεις την εγγραφη, πατας menu - cutlist editor, βγαζεις τα κομματια που δεν θελεις και μετα perform cuts -σωνεις το αρχειο.

Τι image εχεις?
Επιλεγεις την εγγραφη, πατας menu - cutlist editor, βγαζεις τα κομματια που δεν θελεις και μετα perform cuts -σωνεις το αρχειο.

Σε DM8000, έχω Experimental στη Flash
και σε Compact Flash με BarryAllen 5.2.0 έχω:
Peter Pan
ICVS με Gemini
New Nigma 3.1.6

Όλα δουλεύουν ομαλά, εκτός του ICVS το οποίο για άγνωστους λόγους αρνείται να δει 3 από 10 LNBs σε Τ-90 (στις 28, 5, 0.8 μοίρες). Αυτό βέβαια δεν νομίζω ότι έχει κάτι να κάνει με τις εγγραφές.

Δοκιμασε αυτο που σου ειπα με Gemini και εδω ειμαστε παλι.

Τελικά τα κατάφερα, δύο δοκιμές απέδωσαν επιτυχές αποτέλεσμα με την παρακάτω διαδικασία:

α. Κατεβάζουμε & εγκαθιστούμε 2 plugins: cutlist editor και moviecut.
β. Πατάμε PVR και εμφανίζεται η λίστα με τις εγγραφές.
γ. ''Μαρκάρουμε'' αυτή που θέλουμε να κάνουμε μοντάζ.
δ. Πατάμε MENU και επιλέγουμε cutlist editor. Ακολουθώντας τις οδηγίες του plugin, επιλέγουμε τα μέρη τις εγγραφής (ταινίας) που θέλουμε να διαγραφούν και όταν τελειώσουμε, πατάμε exit.
ε. Από το MENU επιλέγουμε moviecut το οποίο πλέον δημιουργεί νέο αρχείο υλοποιώντας το μοντάζ που επιλέξαμε με το προηγούμενο plugin (cutlist editor). Το νέο αρχείο έχε το όνομα του παλιού με την προσθήκη cut στο τέλος.

Ελπίζω να είμαι αναλυτικός για όσους θέλουν να το εφαρμόσουν.
Ευχαριστώ αυτούς με βοήθησαν στο forum.

Μετά από κάποια επιτυχή μοντάζ, σε κάποιες εγγραφές όταν πατάω moviecut ή execute cut (ανάλογα με το image) παίρνω μήνυμα:

''Cutting failed Couldn't open input .ap file''

Αυτό συμβαίνει σε Newnigma 3.1.6 & OpenPli 2.0 . Ξέρει κανείς τι γίνεται και πως το διορθώνω?

Μπορεί κανείς να συνδράμει ? .... το ίδιο μήνυμα παίρνω όταν δοκιμάζω και με experimental που έχω στη flash.

Last edited:
Τελικά μέσα από το menu του OpenPli κατέβασα ένα plugin το οποίο κάνει reconstruct στα .ap lifes.
Το χρησιμοποίησα, και μετά έκανα χρήση του moviecut (όπως περιγράφω στο post #11).
Ολα ΟΚ.

Απάντηση: Re: Επιλεκτική Εγγραφή στο HDD

Το DM δεν είναι VCR που πατάγαμε το pause και σταμάταγε ο χρόνος και η εγγραφή στην κασέτα! Κατά την εγγραφή σε ψηφιακό μέσο, όπως το DM, το αρχείο αρχίζει και δημιουργείται με το που πατάς rec και σταματά με το που πατάς stop, και ευθύς αμέσως "κλείνει" το αρχείο. Ξαναπατάς το rec και πάλι από την αρχή, αλλά σε νέο αυτή τη φορά, αρχείο κ.ο.κ.! Τα παιδιά θέλουν να σου πούνε πως έχεις δύο λύσεις:
1. Να βάλεις plugin για video edditing και να κάνεις το "κόψε-ράψε" του αρχείου (και των διαφημίσεων) μέσα από το ίδιο το DM
2. Να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα σε PC που να κάνει την ίδια δουλειά!

Προσωπικά πιστεύω πως το 2ο είναι πιο πρακτικό και εύκολο, αν και η πρώτη λύση θα διευκόλυνε κάποιον που θέλει να τα έχει όλα στο DM. Αν οι ανάγκες για την αφαίρεση των διαφημήσεων αφορούν ταινίες που θες να κρατήσεις στην videoθήκη σου, τότε η επεξεργασία από το PC είναι η σωστή λύση.

Καλησπέρα σε όλους,
Υπάχει πουθενα οδηγός με τη διαδικασία μεταφοράς ταινίας απο DM800 σε PC ;
ευχαριστώ πολύ

Εγω με gemini 4.4 (7025) δεν εχω κανενα προβλημα.

Οσο για τη μεταφορα σε ΗΥ, εγω το κανω μεσω δικτυου.

Απάντηση: Re: Επιλεκτική Εγγραφή στο HDD

Εγω με gemini 4.4 (7025) δεν εχω κανενα προβλημα.

Οσο για τη μεταφορα σε ΗΥ, εγω το κανω μεσω δικτυου.

με ποιο προγραμμα και ποια διαδικασία;

Re: Απάντηση: Re: Επιλεκτική Εγγραφή στο HDD

με ποιο προγραμμα και ποια διαδικασία;
Αναφερομουνα στα ποστ 11-14.

Για σενα, με το DCC_E2