Επιλογές ενισχυτών ακουστικών σε καταστήματα στην Ελλάδα.

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Εστω οτι καποιος,για καποιο λογο,δε θελει να αγορασει ενισχυτη ακουστικων απο το διαδικτυο,απ'εξω κτλ.Τι επιλογες εχει,για εναν ενισχυτη ακουστικων που να μπορει να οδηγησει καλα ενα ζευγαρι hd600/650 πχ (που ειναι και διαδεδομενα),αν ψαξει σε καταστηματα στην Ελλαδα?

Εγω θυμαμαι ειχα δυσκολευτει λιγο τοτε που κατεληξα στον musical fidelity xcan v8 για τα hd600.Ημουν Αθηνα,και παλι οι επιλογες ηταν περιορισμενες.Αυτο το 2008.
Εχει αλλαξει καθολου τιποτα απο τοτε?Καποιος που θα θελησει να παρει ενα καλο ζευγαρι ακουστικων στα 200-300 ευρω δυσκολοδηγητο,θα βρει επιλογες τωρα στα μαγαζια?

αν μιλαμε για desktop και σε εταιριες που εχουν στην γκαμα τους ΚΑΙ εν/τες ακουστικων φανταζομαι θα βρει... τωρα αν θελει να ακουσει κιόλας δεν ξερω... εταιριες ομως που ειναι πιο εξειδηκευμενες στα ακουστικα το αποκλειω...

αν μιλαμε για desktop και σε εταιριες που εχουν στην γκαμα τους ΚΑΙ εν/τες ακουστικων φανταζομαι θα βρει... τωρα αν θελει να ακουσει κιόλας δεν ξερω... εταιριες ομως που ειναι πιο εξειδηκευμενες στα ακουστικα το αποκλειω...

Ναι για desktop μιλαω Μιχαλη περισσοτερο...

Αυτο που λες ισχυει...θυμαμαι τοτε πχ εβγαζε και η Rega εναν ενισχυτη ακουστικων,αλλα δεν υπηρχε η δυνατοτητα ακροασης γιατι δεν τον ειχαν στο καταστημα...και καποια αλλα λιγα αναλογα παραδειγματα τα οποια ξεχασα...

Ειναι παντως ενα θεματακι...δεν υπαρχουν πολλες ευκαιριες ακροασης εδω :-S

ελαχιστες θα ελεγα... ισως μονο σε επαγγελματικα interfaces να υπαρχουν πιο πολλες πιθανοτητες!!

Τωρα που ειπες για επαγγελματικα,θυμηθηκα το grace m902b που ειχα δοκιμασει τοτε με τα sennheiser στο athens pro audio. Πολυ καλο αλλα ακριβο ομως μηχανημα,εκανε 1500 ευρω τοτε.

Εγω πως το σκεφτομαι...Εχει ενας ενα καλουτσικο cd player πχ και θελει να ακουει απο αυτο μουσικη με τη συλλογη απο cd που εχει,και οχι απο computer ipods κτλ,και εχει και ενα καλο ζευγαρι ακουστικων,και θελει και εναν ενισχυτη για τα ακουστικα του που να τα αναδειξει,και να μη κανει πχ πανω απο 500 ευρω. Και επισης δε θελει για καποιο λογο να κανει αγορα απο διαδικτιο,αλλα απο καταστημα.Τι θα του προτεινατε?

ελαχιστες θα ελεγα... ισως μονο σε επαγγελματικα interfaces να υπαρχουν πιο πολλες πιθανοτητες!!
Σωστό. Μόνο που στα επαγγελματικά οι ενισχυτές ακουστικών συνδυάζονται και με πολλά άλλα πράγματα. Κι' αυτό δε βολεύει κάποιον που ψάχνει μόνο ενισχυτή ακουστικών. Και σίγουρα δεν ανήκουν στα φορητά με τον τρόπο που το εννοούμε εδώ.

Από τα καταστήματα στην Αθήνα ένα τουλάχιστον που ξέρω και έχει κάποια εμπειρία είναι ο Ρίτσος που εξειδικεύεται στα αξεσσουάρ. Αλλά δεν ξέρω αν και τι έχει διαθέσιμο...

Γιάννη (mstr), εγώ εκτός από τον Grace καλοβλέπω και τον Phonitor της SPL.

Και στα επαγγελματικά οι Monitor Controllers συνήθως είναι εφοδιασμένοι με εξαιρετικούς ενισχυτές ακουστικών...

Στην ανάλογη έρευνα μου τις προάλλες (τελικώς πήρα μεταχειρισμένο κινέζο βέβαια) είδα ότι υπάρχουν στην εδώ αγορά, τα creek, musical fidelity, cayin, project, με ένα ή δύο μοντέλα ανά εταιρεία ... δεν ασχολήθηκα αν διατίθενται προς ακρόαση,,,

στα χρήματα αυτά υπάρχει καλύτερη λύση από το Musical Fidelity? Και αν δεν απατώμαι είναι διαθέσιμος γι ακρόαση στον αντιπρόσωπο!

Το νέο grace αν κ πανάκριβο πρέπει να είναι πολύ καλό.. κ μάλιστα είναι με xmos στην είσοδο κ driverless για Mac.
Ίσως το μονό επαγγελματικό με αυτό το χαρακτηριστικό!!

Στην ανάλογη έρευνα μου τις προάλλες (τελικώς πήρα μεταχειρισμένο κινέζο βέβαια) είδα ότι υπάρχουν στην εδώ αγορά, τα creek, musical fidelity, cayin, project, με ένα ή δύο μοντέλα ανά εταιρεία ... δεν ασχολήθηκα αν διατίθενται προς ακρόαση,,,

Εγώ πάντως αγόρασα προ διετίας lehmann black cube linear από τον εγχώριο αντιπρόσωπο. Επίσης στην τελευταία έκθεση είδα ότι εισάγονται πλέον και οι burson. Και οι δύο μάρκες που αναφέρω είναι σε άλλη κλάση από τις παραπάνω. Μάλιστα αρχικά ο ενισχυτής αγοράστηκε για να συνδιαστεί με τα hd 800 και μετά με τα hd 650.

Εγώ πάντως αγόρασα προ διετίας lehmann black cube linear από τον εγχώριο αντιπρόσωπο. Επίσης στην τελευταία έκθεση είδα ότι εισάγονται πλέον και οι burson. Και οι δύο μάρκες που αναφέρω είναι σε άλλη κλάση από τις παραπάνω. Μάλιστα αρχικά ο ενισχυτής αγοράστηκε για να συνδιαστεί με τα hd 800 και μετά με τα hd 650.

έχεις δίκαιο ... εισάγονται και αυτοί και όντως είναι πολύ καλοί... βέβαια, ο κινέζος matrix m-stage είναι αντίγραφο του πρώτου στο 1/4 των χρημάτων ...

Α ευχαριστω. Δεν ενδιαφερομαι στην παρουσα φαση απλα ενημερωτικα ρωτησα.
Ολο και καποιους θα ενδιαφερει πιστευω παντως :-)