Επιλογές ως 3.000€

ktsaou

New member
10 December 2007
12
Καλησπέρα,

ρε παιδιά ψάχνω να πάρω ένα AV Receiver με 5.1 ή 7.1 ηχεία κοντά στα 3.000€ και έχω μπερδευτεί.

Οι ανάγκες μου είναι:

1. Κύρια DVD audio. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η μουσική από μόνη της.
2. Όσο πιο μικρά wall mounted ηχεία. Γενικά δεν θέλω να βάλω ηχεία στο δάπεδο, και θα ήθελα να αποφύγω να κρεμάσω μεγάλα κουτιά.
3. Δεν με ενδιαφέρει η μεγάλη ένταση. Θέλω καθαρό ήχο όταν παίζει σε λογικές για πολυκατοικία εντάσεις, και ποιοτικό ήχο όταν παίζει πολύ χαμηλά (midnight mode).
4. Δικτύωση και ευελιξία στο maximum. Δηλαδή Ethernet, USB, κλπ.
5. Αυτόματη ρύθμιση ακουστικής (αυτό που κάνουν οι περισσότεροι με το μικρόφωνο).
6. Ασήμαντο για πολλούς, αλλά θα ήθελα όλα να είναι μαύρα (ενισχυτής και ηχεία).

Είμαι ανάμεσα στον Yamaha 3800 και τον Pioneer LX70. Αλλά πάλι δεν έχω βρει ηχεία. Έχω δει τα Pioneer αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω ηχεία και ενισχυτή από διαφορετικούς κατασκευαστές (κάπου διάβασα ότι μπορεί να υπάρχουν θέματα - όχι ηλεκτρικής ασυμβατότητας, αλλά ακουστικής).

Έχετε καμιά πρόταση;

Κώστας

Αν εννοεις 3000 ευρω μονο για ενισχυτη τοτε δες τον Denon 4308 ο οποιος εχει και ethernet και wifi αλλα και δυο εξοδους Hdmi ή τον Onkyo 905.
Αν εννοεις 3000 για συστημα ηχειων και ενισχυτη τοτε οι δυο ενισχυτες που προαναφερεις ειναι καλη επιλογη και εχουν ολα οσα ζητας και για ηχεια δες τα Β&W MT30 , ΜΤ20 , τα Mirage Nanosat και της Bose Acoustimass .

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Εκτός από τα μεγάλα μαγαζιά, ξέρετε κανένα κατάστημα με ικανοποιητική γνώση και ποικιλία για να βοηθήσει σε τέτοιες επιλογές;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Εκτός από τα μεγάλα μαγαζιά, ξέρετε κανένα κατάστημα με ικανοποιητική γνώση και ποικιλία για να βοηθήσει σε τέτοιες επιλογές;

όταν λες μεγάλα μαγαζιά εννοείς Κωτσόβολο ???

που μένεις ???

Ναι, Ηλεκτρονική Αθηνών, Πλαίσιο, e-shop και τα ρέστα.

Μένω στο Χαϊδάρι.

Η ερώτηση είναι: υπάρχει κάποιο μαγαζί με εξειδίκευση στο θέμα;

Κώστας

Νομίζω οτι αν ανοίξεις ένα περιοδικό του χώρου και κοιτάξεις τις καταχωρήσεις θα εντοπίσεις και μόνος σου μαγαζιά με ποικιλία και με δυνατότητα ακρόασης.

Πιστεύω οτι δεν θα θεωρηθεί διαφήμιση αν σου αναφέρω ενδεικτικά μερικά : ηχοέκφραση (Νέο Κόσμο), ηχοδομή (Χαλάνδρι), AudioEvolution (νέα Σμύρνη), onkyo και bose στην αντιπροσωπεία στην Μεσογείων (Χολαργό), και σε πάρα πολλά άλλα μαγαζιά - αντιπροσώπους.

Πάντως το ποσό που διαθέτεις και, αντίστοιχα, το μοντέλα ενισχυτών που σου προτείνονται, θα πάνε στράφι σε συνδιασμό με τα ηχεία που ζητάς και την χρήση που θέλεις.
Είναι κρίμα να αγοράζεις φερράρι για να πηγαίνεις τα παιδιά στο σχολείο, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Στην θέση σου ή θα πήγαινα σε καλύτερα ηχεία ή σε υποδεέσταρο ενισχυτή.

Παιδιά καλά που έχουμε κι εσάς που ξέρετε τι γίνεται γιατί τουλάχιστον εγώ θα αγόραζα γουρούνι στο σακί.

Μια τελευταία βοήθεια. Λέω να πάρω τα εξής:

1. Yamaha RX-V3800 [1500 ]
2. Ηχεία, ένα από τα εξής:

a. B&W Home Theater MT30 (5 ηχεία Μ1 και subwoofer PV-1) [1900 ]

ή

b. Bose Acoustimass 15 Series II Home Entertainment Speaker System [2300 ]

ή

c. Kef HTB2 Sub [900 ], μαζί με Kef KHT9000ACE [1050 ]

Ερωτήσεις:

1. Ξέρετε αν κάποια από τα παραπάνω ηχεία ξεχωρίζουν σε σχέση με τα άλλα; Θα είναι ικανοποιητικά για ένα χώρο 40-50τμ?

2. Έχω τη δυνατότητα (εντοιχισμένη καλωδίωση, κλπ) για να βάλω 7.1 ηχεία (δηλαδή 2 πλάι και 2 πίσω) αλλά τελικά θα είναι σχεδόν δίπλα το ένα στο άλλο (το δεξί πλάι θα είναι δίπλα το δεξί πίσω - και τα ίδια από την αριστερή πλευρά). Αξίζει το κόπο ή δεν θα έχει διαφορά;

3. Διάβασα στο manual του RX-V3800 ότι έχει δυνατότητα και για 2 presence ηχεία (μπροστά ψηλότερα και πιο ανοιχτά από τα κύρια) και τυχαίνει να έχω προβλέψει καλωδίωση και γι' αυτά (η αλήθεια είναι ότι η καλωδίωση αυτή προοριζόταν για τα μπροστινά - αλλά τελικά αυτά μάλλον πρέπει να πάνε δίπλα στη τηλεόραση). Αξίζει το κόπο να πάρω ένα ζευγάρι ακόμα ηχεία για presense ή δεν θα έχει διαφορά;

Ευχαριστώ για την υπομονή και τις συμβουλές σας.

Re: Επιλογές ως 3.000

Όταν λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, αυτά παθαίνεις. Τελικά, τα μόνο ηχεία που "χωράνε" (έχω ένα δύσκολο σημείο για το front-left) είναι είτε τα B&W MT30 ή τα Kef 5005.2.

Ξέρει κανείς πως αυτά συγκρίνονται;

Επειδή ο χώρος είναι πολύ μεγάλος, σκέφομαι να πάρω και τα 4 ακόμα sat ηχεία που υποστηρίζει ο Yamaha RX-V3800. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα βρω τα ηχεία μόνα τους και αν έχει νόημα. Έχει κανείς άποψη;

Κώστας

Πραγματι πολυ μεγαλος. Δυσκολα να καλυφθει με τα Μ1 (μαλλον αδυνατον, για κατι καλο εως πολυ καλο).\

Εγω που τα εχω σε 60 τετραγωνικα (ολος ο χωρος) αλλα τα εχω στημενα στον μισο, με ικανοποιουν. Δεν γνωριζω ομως τισ δικες σου απαιτησεις.

Εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει τροπος/λυση για μεγαλυτερα ?
(καπως ετσι την "πατησα" και εγω)

Re: Επιλογές ως 3.000

Γι' αυτό σκέφτομαι να βάλω και τα 9 ηχεία που υποστηρίζει ο Yamaha.
Δυστυχώς δεν με πέρνει για μεγαλύτερα.

Ξέρεις αν τα MT30 είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα KEF 5005;

Απάντηση: Re: Επιλογές ως 3.000

Γι' αυτό σκέφτομαι να βάλω και τα 9 ηχεία που υποστηρίζει ο Yamaha.
Δυστυχώς δεν με πέρνει για μεγαλύτερα.

Ξέρεις αν τα MT30 είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα KEF 5005;

Μη βαλεις πανω απο 5 ηχεια. Εγω θα σου προτεινα μονο 2, αντε και ενα sub μιας και το σαλόνι σου ειναι μεγαλο.

Απο τα 3000, δωσε τουλαχιστον τα μισα για ηχεια.

Πέτρο, τώρα μου τα γυρνάς όλα ανάποδα. Με δεδομένο ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι κύρια ταινίες, τα 2 ηχεία θα έχουν τη σωστή απόδοση;

"Απόδοση" για μένα δεν σημαίνει ένταση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ποιότητα όταν ακούς σε ένταση τόση ώστε να απολαύσεις μια ταινία ή λίγη μουσική χωρίς να σηκώσεις τη γειτονιά στο πόδι.

Καταλαβαίνω ότι μεγάλα ηχεία γενικά "γεμίζουν" περισσότερο τον ήχο. Παρόλα αυτά, ο αρχηγός (ναι, ναι ξέρετε ποιος) έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του: Μόνο μικρά ηχεία θα μπουν στο σπίτι (βλέπεις τα προηγούμενα 10 χρόνια του γάμου μου είχα κάτι τεράστιους πύργους Roister, που αν και λάτρευα, βεβηλώθηκαν άγρια από παιδιά).

Τώρα, όσο αφορά τη τιμή, εγώ λέω να δώσω 2.000-2.500 για τα ηχεία και 1.500 να ενισχυτή (ναι ξεφεύγω από τα 3000 - αλλά τελικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα - ο αρχηγός εδώ δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση!).

Το θέμα είναι ποια ηχεία;

ta M1 αγοράζονται και χωριστά και μπορείς να πάρεις 7...(ακόμη για τα 2 μπροστά μπορείς να πάρεις μεγαλύτερα από την επόμενη σειρά της εταιρίας, νομίζω VM1 or LM1 λέγονται-το σετ αυτό προτείνεται από διαφημιστικό της ίδιας της εταιρίας).Το sub PV1 το στρογγυλό είναι κορυφαίο στην κατηγορία του και δεν θα χάσεις αν το πάρεις, ειδικά με τα 500watt θα γεμίσει το χώρο σου...έναντι των KEF ψηφίζω Β&W

Απάντηση: Re: Επιλογές ως 3.000

Πέτρο, τώρα μου τα γυρνάς όλα ανάποδα. Με δεδομένο ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι κύρια ταινίες, τα 2 ηχεία θα έχουν τη σωστή απόδοση;

"Απόδοση" για μένα δεν σημαίνει ένταση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ποιότητα όταν ακούς σε ένταση τόση ώστε να απολαύσεις μια ταινία ή λίγη μουσική χωρίς να σηκώσεις τη γειτονιά στο πόδι.

Καταλαβαίνω ότι μεγάλα ηχεία γενικά "γεμίζουν" περισσότερο τον ήχο. Παρόλα αυτά, ο αρχηγός (ναι, ναι ξέρετε ποιος) έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του: Μόνο μικρά ηχεία θα μπουν στο σπίτι (βλέπεις τα προηγούμενα 10 χρόνια του γάμου μου είχα κάτι τεράστιους πύργους Roister, που αν και λάτρευα, βεβηλώθηκαν άγρια από παιδιά).

Τώρα, όσο αφορά τη τιμή, εγώ λέω να δώσω 2.000-2.500 για τα ηχεία και 1.500 να ενισχυτή (ναι ξεφεύγω από τα 3000 - αλλά τελικά δεν μπορείς να τα έχεις όλα - ο αρχηγός εδώ δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση!).

Το θέμα είναι ποια ηχεία;

Καταλαβαινω τι θες να πεις. Προσωπικα, ξεκινησα να φτιαξω ενα πολυκαναλο συστημα αγοραζοντας ενα αρκετα ακριβο ζευγαρι πολυκαναλου προενισχυτη και τελικου και τελικα κατέληξα να χρησιμοποιω μονο 2 μεγαλα ηχεια. Με τα λεφτα που διαθετεις μπορεις να αγορασεις εξαιρετικα μικρα ηχεια. Εχε στο νου σου πως υπαρχουν bookshelf (δηλ. βιβλιοθηκης) ηχεια που κοστιζουν πανω απο 10000. Δοκιμασε λοιπον να ακουσεις τετοιου ειδους ηχεια των 2000 πριν παρεις την τελικη σου αποφαση. Υπολογισε και κανα 800αρι για sub. Ασε που και η αρχηγος θα εκτιμήσει το γεγονος πως δε γεμισες το χωρο με καλωδια και ηχεια;).