Επιλογή all-around φακού για Nikon DX

stelioskk

New member
24 August 2011
93
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους!

Σκέφτομαι να αγοράσω έναν all-around zoom φακό για την Nikon D5100 μου για γενική χρήση σε ταξίδια.

Μέχρι και σήμερα είχα καταλήξει στον νέο Nikkor 18-140 f/3.5-5.6 AF-S VR, αλλά μετά από αρκετό διάβασμα σε reviews σήμερα μου δημιουργήθηκαν διλήμματα!

Μήπως είναι καλύτερο να πάω σε κάποιον Tamron 17-50 f/2.8 VC ή στον Sigma 17-50 f/2.8;
Χάνω το επιπλέον ζουμ του Nikkor που είναι αρκετά χρήσιμο σε βόλτες και γλυτώνεις το βάλε-βγάλε των φακών αλλά κερδίζω σε διάφραγμα για νυχτερινές λήψεις.

Πάντα μαζί μου βέβαια έχω και τον Nikkor 35mm f/1.8 G DX AF-S.

Κάθε βοήθεια/γνώμη δεκτή, ακόμα και για κάποιον άλλο φακό που δεν έχω συμπεριλάβει παραπάνω!

Ευχαριστώ!

Sigma 17-70/2,8-4 OS HSM.

Έχει 20 επιπλέον mm στο τέλε, που τον κάνουν σίγουρα πιο all around για μοναδικό φακό σε ένα ταξίδι. Κάδρο αντίστοιχο με 26-107mm σε DX, μια χαρά. Ενώ οι άλλοι δίνουν 26-76mm.

Εναλλακτικά, η σίγουρη επιλογή Nikkor 16-85, για ακόμη μεγαλύτερο εύρος (ξεκινάει και πιο ευρυγώνιος, καταλήγει και πιο τέλε, βέβαια είναι ένα στοπ πιο αργός).

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Όντως ο Sigma 17-70 ακούγεται ακόμα καλύτερος (λόγω του ζουμ και του μεγαλύτερου διαφράγματος από τον 18-140!)

γνωρίζουμε πως διαμορφώνετε το διάφραγμα όσο ζουμάρουμε?

[edit] το βρήκα - επίσης παίρνει λέει και usb για fw update και μικρορύθμιση του focus

[TABLE="class: table-tdpad-6px, width: 494, align: center"]
[TR="class: tdlabelsimp"]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]Focal length[/TH]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]17mm[/TH]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]24mm[/TH]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]28mm[/TH]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]35mm[/TH]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]50mm[/TH]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]70mm[/TH]
[/TR]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]Max aperture[/TH]
[TD="class: tdlabelsimpsm"]
F2.8​
[/TD]
F3.2​
[/TD]
F3.5​
[/TD]
F3.5​
[/TD]
F4.0​
[/TD]
F4.0​
[/TD]
[/TR]
[TH="class: tdlabelsimpsm"]Min aperture[/TH]
F22​
[/TD]
F22​
[/TD]
F22​
[/TD]
F22​
[/TD]
F22​
[/TD]
F22​
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους!

Σκέφτομαι να αγοράσω έναν all-around zoom φακό για την Nikon D5100 μου για γενική χρήση σε ταξίδια.

Μέχρι και σήμερα είχα καταλήξει στον νέο Nikkor 18-140 f/3.5-5.6 AF-S VR, αλλά μετά από αρκετό διάβασμα σε reviews σήμερα μου δημιουργήθηκαν διλήμματα!

Μήπως είναι καλύτερο να πάω σε κάποιον Tamron 17-50 f/2.8 VC ή στον Sigma 17-50 f/2.8;
Χάνω το επιπλέον ζουμ του Nikkor που είναι αρκετά χρήσιμο σε βόλτες και γλυτώνεις το βάλε-βγάλε των φακών αλλά κερδίζω σε διάφραγμα για νυχτερινές λήψεις.

Πάντα μαζί μου βέβαια έχω και τον Nikkor 35mm f/1.8 G DX AF-S.

Κάθε βοήθεια/γνώμη δεκτή, ακόμα και για κάποιον άλλο φακό που δεν έχω συμπεριλάβει παραπάνω!

Ευχαριστώ!

Εξαρτάται απο τα ταξίδια.
Άν το κάθε ταξίδι σου είναι ευκόλως επαναλήψιμο, πάρε ό,τι θές απ' όσα σκέφτεσαι ή απ' όσα σου προτείνουν.
Σε ταξίδια όμως που, ίσως και να μήν ξαναπάς στο υπόλοιπο της ζωής σου, ξανασκέψου το.
Μιάς και ήδη έχεις τον Nikkor 35mm f/1.8 για τα νυχτερινά, για φακό ημέρας σου προτείνω τον Nikkor 18-300mm.
Αυτό λέει ο παππούς που κυκλοφορεί συνεχώς με την D300 και τον 18-200...

Καλησπέρα σ' όλους!

Last edited: