Επιλογή ασύρματων ηχείων

Jonnys7

New member
14 August 2016
28
Καλημερα στην παρεα θελω μια μικρη βοηθεια εχω επιλέξει να αγοράσω τον ενισχυτή AVR-x2300w τις Denon μεσα στην ανβαθμηση που θα κανω θα ήθελα να εχω ασύρματα ηχεία surround.εχω βρει τα ηχεία Dali zensor 1 AX τα οποία ειναι ασύρματα. Η ερώτηση μου ειναι θα παίξουν σε ταινίες θα έχουν καλη απόδοση χωρις προβλήματα; θα τοποθετηθούν 3 μέτρα πίσω απο την θεση του καναπε και συνολικά 7 μέτρα απο τον ενισχυτή. Εδω να πω οτι εχω ηχεία παλαιότερα αλλα σε πολυ καλη κατάσταση warrfedale diamond7 (μπορουν να μετατραπούν με καποιον τροπο σε ασύρματα;) Ευχαριστω πολυ !!!!![h=2][/h]

Υπομονή, είναι σπάνιο το στήσιμο που έχεις επιλέξει και φαντάζομαι δεν υπάρχουν και πολλοί εδώ μέσα με αυτό, ίσως και κανένας. Για τα ΑΧ 1 το εγχειρίδιο τι λέει όσον αφορά την μέγιστη απόσταση; Κατέβασέ το ή επικοινώνησε με έναν αντιπρόσωπο Denon να σε βοηθήσουν.
Για το δεύτερο ερώτημα δεν μπορώ να σου απαντήσω, ηλεκτρονικός θα σε βοηθήσει σ αυτό αλλά δε νομίζω ν αξίζει τον κόπο.

Ευχαριστω πολυ για την απάντηση σας. θα επικοινωνήσω με την αντιπροσωπεία να εισαστε καλα!!!!!

η ερώτηση είναι πως θα στέλνεις ασύρματα μέσω bluetooth από τον Denon στα ηχεία;
από όσο γνωρίζω το bluetooth που έχει ο denon είναι receiver ώστε να λαμβάνει τον ήχο. Δε νομίζω ότι μπορεί να στείλει.

ένα ασύρματο ηχείο είναι ένα ενεργό ηχείο με έναν δέκτη bluetooth.

Γενικά να έχεις ένα πομπό bluetooth και ενεργό ηχείο και δέκτη μπορείς να το κάνεις για οποιαδήποτε πηγή και ενισχυτή.
Είναι απλό όπως 123.
Το θέμα είναι ΑΝ ΘΕΣ να το κάνεις και να το ακούς.

Τώρα αν έχεις απλά ηχεία, τότε η λύση είναι να προσθέσεις στην παραπάνω αλυσίδα δυό ενισχυτάκια τάξης Τ ή D τύπου tripath κλπ με αντίστοιχα τον πομπό και δέκτη.

Όλα γίνονται.
Αρκεί να το θες, και να σου αρέσει.
βέβαια αν έχεις παλιότερη τεχνολογία (συμβατική) θα πρέπει να γίνεις και λιγο ντιούης.

υπάρχει τέτοιος πομπός bluetooth;
από λίγο που κοίταζα δε βρήκα κάτι

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια . https://m.marmitek.com/en/product-d...-audio-transmitters/surround-anywhere-220.php Κάτι τέτοιο θα μου έκανε την δουλεια που θελω με τα παλιά μου ηχεία; με ενδιαφέρει για ταινίες περισσότερο κια οχι για μουσική.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο denon δε συνεργάζεται με κάποια ασύρματα ηχεία πχ για multiroom?

Ναι συνεργάζεται!!! Δεν ξερω αν το κανει σε ταινίες !!!!

Απάντηση: Re: Επιλογή ασύρματων ηχείων

πάντως διαβάζοντας τα specs του denon δε βλέπω να λέει για ασύρματα ηχεία.

Μέσα στο 2017 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος Heos Amp ενισχυτής AV, θα είναι όμως μόνο 5.1. Είναι προφανές ότι θα συνεργάζεται με τα ηχεία Heos της Denon. Από και και πέρα κάποια μοντέλα κανονικών ενισχυτών AV της έχουν Heos, νομίζω ο 2300 δεν είναι ανάμεσά τους.
Επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και να είχες ενισχυτή Denon με Heos τη στιγμή που μιλάμε δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι, αλλά θα πρέπει να περιμένεις το upgrade που θα κυκλοφορήσει προφανώς.

Το δεκτάκι που είδες έχει latency 1,2ms και είναι για να οδηγήσει μικρά κουτάκια που κάποιοι τα ονομάζουν ηχεία. 2x15W...

Μέχρι στιγμής αυτό που ζητάς προσφέρεται σε ηχομπάρες της premium κατηγορίας, ολίγον ακριβές.

Καλύτερα βάλε καλώδια. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα βάλεις σε κανάλια (λούκια) για να μην φαίνονται.

Σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια πραγματικά με ξεμπλοκαρατε αρκετα μάλλον παω για καλώδια!!!!

Hi Jonnys7. This is possible using a 3rd party wireless speaker kit. The speaker terminals of the AVR would connect to the wireless transmitter, which transmits the audio wirelessly to a receiving amplifier you would place in the back of the room near your speakers. Although I can't make a specific recommendation, if you do a Google search for "universal wireless rear speaker kit" the prominent search result will likely be the best solution for you.

Thanks! Αυτη ειναι η απάντηση απο την denon

Hi Jonnys7. This is possible using a 3rd party wireless speaker kit. The speaker terminals of the AVR would connect to the wireless transmitter, which transmits the audio wirelessly to a receiving amplifier you would place in the back of the room near your speakers. Although I can't make a specific recommendation, if you do a Google search for "universal wireless rear speaker kit" the prominent search result will likely be the best solution for you.

Thanks! Αυτη ειναι η απάντηση απο την denon

Πάλι καλά που δεν σου είπαν ότι ο VR-X2300W παίρνει και τα παιδιά σχολείο.