- 5 February 2026
- 21
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη γνώμη σας για αναβάθμιση βελόνας στο πικάπ μου.
Αυτή τη στιγμή έχω την εργοστασιακή AT-VM95E (πράσινη) και σκέφτομαι να πάω είτε στην:
AT-VMN95EN (πορτοκαλί) ~125€
AT-VMN95ML (κόκκινη) ~165€
Το σύστημά μου είναι:
Πικάπ: Audio-Technica LP120XUSB
Phono stage: Pro-Ject Phono Box MM (παρακάμπτω τον ενσωματωμένο του πικάπ)
Ηχεία: Edifier R2750DB (ενεργά)
Subwoofer: Edifier T5
Να αναφέρω ότι ασχολούμαι με το βινύλιο περίπου 3 μήνες και έχω στήσει ένα βασικό σύστημα. Στο μέλλον, αν συνεχίσει ο ενθουσιασμός, σκοπεύω να το αναβαθμίσω περαιτέρω.
Επίσης, βρίσκομαι επαρχία, οπότε δεν έχω τη δυνατότητα ακρόασης άλλων συστημάτων ούτε εύκολη πρόσβαση σε τεχνικούς για πιο «μπερδεμένες» λύσεις ή μεταχειρισμένο εξοπλισμό.
Ακούω αρκετά μεγάλη γκάμα μουσικής, από κλασική μέχρι heavy/black metal.
Με βάση τα παραπάνω, ποια από τις δύο βελόνες θα προτείνατε και γιατί; Ευχαριστώ
Αυτή τη στιγμή έχω την εργοστασιακή AT-VM95E (πράσινη) και σκέφτομαι να πάω είτε στην:
AT-VMN95EN (πορτοκαλί) ~125€
AT-VMN95ML (κόκκινη) ~165€
Το σύστημά μου είναι:
Πικάπ: Audio-Technica LP120XUSB
Phono stage: Pro-Ject Phono Box MM (παρακάμπτω τον ενσωματωμένο του πικάπ)
Ηχεία: Edifier R2750DB (ενεργά)
Subwoofer: Edifier T5
Να αναφέρω ότι ασχολούμαι με το βινύλιο περίπου 3 μήνες και έχω στήσει ένα βασικό σύστημα. Στο μέλλον, αν συνεχίσει ο ενθουσιασμός, σκοπεύω να το αναβαθμίσω περαιτέρω.
Επίσης, βρίσκομαι επαρχία, οπότε δεν έχω τη δυνατότητα ακρόασης άλλων συστημάτων ούτε εύκολη πρόσβαση σε τεχνικούς για πιο «μπερδεμένες» λύσεις ή μεταχειρισμένο εξοπλισμό.
Ακούω αρκετά μεγάλη γκάμα μουσικής, από κλασική μέχρι heavy/black metal.
Με βάση τα παραπάνω, ποια από τις δύο βελόνες θα προτείνατε και γιατί; Ευχαριστώ