επιλογή cd player

Καλημερα,-bye-
πρωτη φορα ποσταρω εδω, παρ'οτι παρακολουθω το φορουμ του ηχου σε καθημερινη βάση.
βασικα θα ηθελα να με βοηθησετε στην επιλογή ενος οικονομικού cd player. Οι μουσικές μου επλογές ειναι rock, jazz, blues ελληνικά εντεχνα και κλασσική.
ενισχυτή δεν εχω πάρει ακοά αλλα θα ειναι av receiver.
απο μια μικρη έρευνα αγοράς που εχω κάνει εχω βρει τα ακόλουθα:
denon dcd 500ae
Karman kardon HD980
Marzantz 5003
advance acoustics mcd200

ολα ειναι γυρω στα 300 ευρώ...ποιο προτεινετε απο αυτα? καποιο άλλο ισως?

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοήθεια

Μην πάρεις πηγή πριν τον ενισχυτή και μην πάρεις ενισχυτή πριν τα ηχεία.
Δες πρώτα ποια (και πόσα) ηχεία θα έχεις στον χώρο, μετά βρες ενισχυτή για να τα οδηγήσεις και στο τέλος αποφασίζεις για την πηγή. Ειδικά αν πάρεις AV πολυκάναλο ενισχυτή που θα έχει ενσωματωμένα DAC και θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτά σε συνδυασμό με ένα DVD player.

Μην πάρεις πηγή πριν τον ενισχυτή και μην πάρεις ενισχυτή πριν τα ηχεία.
Δες πρώτα ποια (και πόσα) ηχεία θα έχεις στον χώρο, μετά βρες ενισχυτή για να τα οδηγήσεις και στο τέλος αποφασίζεις για την πηγή. Ειδικά αν πάρεις AV πολυκάναλο ενισχυτή που θα έχει ενσωματωμένα DAC και θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτά σε συνδυασμό με ένα DVD player.

ξεκινησα αναποδα ε?:BDGBGDB55:
οκ θα το κανω αυτο που λες και θα αρχισω απο τα ηχεια
βασικα σκεφτομαι για ονκυο 876 και κεφ iq70 με iq 30 πισω
αλλα δεν τα εχω ακουσει μαζι και γενικά ειμαι στην αρχη της ερευνας οποτε ολα μπορουν να αλλαξουν

Το Marzantz 5003 και το 6002 είναι σαφώς καλύτερα από το 5001; Ρωτάω γιατί αν θυμάμαι καλά, κάπου διάβασα πως το 5001 είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του...

Το Marzantz 5003 και το 6002 είναι σαφώς καλύτερα από το 5001; Ρωτάω γιατί αν θυμάμαι καλά, κάπου διάβασα πως το 5001 είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του...

Το 6002 είναι εμφανώς καλύτερο.

Τα 5001 & 5003 παίζουν πάνω-κάτω τα ίδια αλλά κάποιοι λένε ότι το 5001 ήταν καλύτερο.

Απο μια προσωπικη εμπειρια,θα σου ελεγα να αποφυγεις το cambridge audio azur 340.

Ευχαριστώ!

Δηλαδή μέχρι τα 330 ευρώ, το 6002 είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή; (από όλες τις εταιρείες; )

Εαν μπορουσες να χρησιμοποιησεις σαν transport ενα υπαρχον DVD καλο θα ηταν να δεις και το DAC Magic της Cambridge Audio το οποιο παιζει για πολυ παραπανω απο τα λεφτα που στοιχιζει και σου δινει τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις υπολογιστη σαν πηγη οποτε το επιθυμησεις....

Μια ψήφο στη Marantz κι από 'μένα για τα CD player που έχει -bye-

Last edited:
Marantz κι από εμένα!
Ήμουν έτοιμος να πάρω το 5003 αλλά τελευταία στιγμή έμαθα ότι ανακοίνωσε την κυκλοφορία του 6003, οπότε θα περιμένω λίγο ακόμα.

Έχω ένα DVDplayer Bluesky (όχι το ...γνωστό) και ακούω μουσικά CD έχοντάς το συνδεδεμένο με οπτική σε έναν Yamaha RX-V661.

Μπορεί να γίνει εκτίμηση της ποσοστιαίας βελτίωσης που μπορεί να επιτύχει η παρεμβολή του DacMagic στο σύστημά μου;

Ευχαριστώ!

τώρα θέλεις και ποσοστά.....

σημαντική
αισθητή
εντυπωσιακή
αξιόλογη
απρόσμενη

κάτι από τα παραπάνω, γιά να μην είμαστε υπερβολικοί

Καλημερα,-bye-
πρωτη φορα ποσταρω εδω, παρ'οτι παρακολουθω το φορουμ του ηχου σε καθημερινη βάση.
βασικα θα ηθελα να με βοηθησετε στην επιλογή ενος οικονομικού cd player. Οι μουσικές μου επλογές ειναι rock, jazz, blues ελληνικά εντεχνα και κλασσική.
ενισχυτή δεν εχω πάρει ακοά αλλα θα ειναι av receiver.
απο μια μικρη έρευνα αγοράς που εχω κάνει εχω βρει τα ακόλουθα:
denon dcd 500ae
Karman kardon HD980
Marzantz 5003
advance acoustics mcd200

ολα ειναι γυρω στα 300 ευρώ...ποιο προτεινετε απο αυτα? καποιο άλλο ισως?

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοήθεια

Ηχεία έχεις?