Επιλογή δέκτη αποκλειστικά για blind scan

christos1984

New member
9 August 2009
98
Καλησπέρα ,
Ψάχνω να αγοράσω κάποιον δέκτη αποκλειστικά για να μπορώ να κανω bs για εύρεση feeds καναλιών (hd , dvbs-2 ktl).
Ανεξαρτήτως του κόστους , υπάρχει κάποιος που θα μπορούσατε να μου προτείνετε ? Έχω ψάξει αρκετά αυτές τις ημέρες στα διάφορα forum αλλά με την τρομερά μεγάλη εισροή πληροφοριων , έχω μπερδεφτει πολύ(σίγουρα όλοι έχετε πάθει κάτι παρόμοιο ;) )

Αν σε ενδιαφέρουν και τα 4:2:2 feeds τότε ο AZBox premium plus είναι μονόδρομος.
Αν όχι, τότε πιστεύω πως σε καλύπτει ο Openbox S9 HD ο οποίος έχει και τιμή που σκοτώνει.

Re: Απάντηση: Επιλογή δέκτη αποκλειστικά για blind scan

Αν σε ενδιαφέρουν και τα 4:2:2 feeds τότε ο AZBox premium plus είναι μονόδρομος.
Αν όχι, τότε πιστεύω πως σε καλύπτει ο Openbox S9 HD ο οποίος έχει και τιμή που σκοτώνει.

Έχω azbox premium plus , αλλά το bs που είναι μέσο software είναι απαράδεκτο ειδικά όταν γίνετε για σκοπό εύρεσης κάποιου feed dbs-2 'h HD 'h τέσπα γενικά κάποιας ποιό περίπλοκης μορφής , γιαυτό και όλας μπένω στη διαδικασία να πάρω έναν δέκτη μονο για blindscan

Καλά η τιμή αυτή δεν είναι τσάμπα. Εμένα μου κόστισε 99 με τα μεταφορικά από Κίνα.
Επίσης την περιγραφή του καταστήματος τη βρίσκω υπερβολικά ενθουσιώδη:
1). Αυτός ο δέκτης έχει όλες τις λειτουργίες των dreambox DM800 HD
Ούτε κατά διάνοια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή δέκτη αποκλειστικά για blind scan

Έχω azbox premium plus , αλλά το bs που είναι μέσο software είναι απαράδεκτο ειδικά όταν γίνετε για σκοπό εύρεσης κάποιου feed dbs-2 'h HD 'h τέσπα γενικά κάποιας ποιό περίπλοκης μορφής , γιαυτό και όλας μπένω στη διαδικασία να πάρω έναν δέκτη μονο για blindscan

Έχω την εντύπωση πως έχεις τον απλό premium και όχι τον plus. Ο plus υποστηρίζει διπλό tuner και έχει hardware blind scan.

Karmakoma

Μα ο κόσμος έχει την εντύπωση πως dreambox = cccam = piracy οπότε με αυτή τη λογική
έχει όλες τις λειτουργίες
:7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή δέκτη αποκλειστικά για blind scan

Έχω την εντύπωση πως έχεις τον απλό premium και όχι τον plus. Ο plus υποστηρίζει διπλό tuner και έχει hardware blind scan.

Μήπως αναφέρεσαι στον azbox ultra hd ? ή μήπως είναι το ίδιο και το αυτό??? Nαι το azbox premium HD έχω εγώ ... Μπερδεύτηκα με τόσες παραλλαγές χαχαα

Last edited:
Καλησπέρα ,
Ψάχνω να αγοράσω κάποιον δέκτη αποκλειστικά για να μπορώ να κανω bs για εύρεση feeds καναλιών (hd , dvbs-2 ktl).
Ανεξαρτήτως του κόστους , υπάρχει κάποιος που θα μπορούσατε να μου προτείνετε ? Έχω ψάξει αρκετά αυτές τις ημέρες στα διάφορα forum αλλά με την τρομερά μεγάλη εισροή πληροφοριων , έχω μπερδεφτει πολύ(σίγουρα όλοι έχετε πάθει κάτι παρόμοιο ;) )
Πραγματικό blind scan με επιλογή στο βήμα ανίχνευσης θα βρεις σε:
SPIDERBOX 7000 HD
SPIDERBOX 9000 HD
SPIDERBOX 9000 HD Combo
MVision HD 300
MVision HD 300 Combo

@christos

Φίλε μου έχεις τον AZBox Premium και όχι τον Premium Plus. O Plus κάνει ΚΑΙ hardware blind scan και πιάνει και 422 feeds (έως τώρα είναι ο μοναδικός που μπορεί να "δεί" τέτοια feeds) όμως ΔΕΝ έχω άποψη για το πόσο γρήγορο είναι το scan ούτε για την ευστοχία του. Ας μιλήσουν παιδιά που έχουν το μηχάνημα.
Οι δέκτες που προτάθηκαν από τον mouse είναι ΟΝΤΩΣ εξαιρετικοί για Blind scan αλλά ΔΕΝ πιάνουν 422 feeds. Είναι όμως ΠΟΛΥ γρήγοροι και πολύ ακριβείς οπότε σε αυτό το θέμα θα βρείς το πολύ ισάξιους, όχι καλύτερους.
Κανένας δεκτης φυσικά ΔΕΝ πιάνει encrypted feeds.

Απάντηση: Re: Επιλογή δέκτη αποκλειστικά για blind scan

SPIDERBOX 7000 HD
SPIDERBOX 9000 HD
SPIDERBOX 9000 HD Combo
MVision HD 300
MVision HD 300 Combo
Μήπως να προστεθεί και κανένας Technomate? :antlers:

SPIDERBOX 7000 HD
SPIDERBOX 9000 HD
SPIDERBOX 9000 HD Combo
MVision HD 300
MVision HD 300 Combo

+ 1 σε αυτό και προσθέτω και τον Technomate..... όπως έγραψε και ο sakis.com !!!
:a0210:

@christos

Φίλε μου έχεις τον AZBox Premium και όχι τον Premium Plus. O Plus κάνει ΚΑΙ hardware blind scan και πιάνει και 422 feeds (έως τώρα είναι ο μοναδικός που μπορεί να "δεί" τέτοια feeds) όμως ΔΕΝ έχω άποψη για το πόσο γρήγορο είναι το scan ούτε για την ευστοχία του. Ας μιλήσουν παιδιά που έχουν το μηχάνημα.
Οι δέκτες που προτάθηκαν από τον mouse είναι ΟΝΤΩΣ εξαιρετικοί για Blind scan αλλά ΔΕΝ πιάνουν 422 feeds. Είναι όμως ΠΟΛΥ γρήγοροι και πολύ ακριβείς οπότε σε αυτό το θέμα θα βρείς το πολύ ισάξιους, όχι καλύτερους.
Κανένας δεκτης φυσικά ΔΕΝ πιάνει encrypted feeds.

Ναι τον AZBox Premium έχω εγώ . Νόμιζα τον AZBox με το hardware blind scan τους λέγανε AZbox ULTRA HD αλλά απλά έτσι τους ονομάζουν στην Νότιο Αμερική , ή τέσπα κάτι τέτοιο διάβασα τώρα σε ένα forum .
Δεν πιάνουν 422 ? Δεν πιάνουν 422 ? Εννοείς πως δεν ανοίγουν 422 κανάλια(το ότι δεν τα ανοίγουν το ξέρω) ή ότι ούτε καν στο bs βρίσκει αυτά τα κανάλια ανεξαρτήτως αν μπορείς να τα ανοίξεις/δεις??? Η ερώτηση/διευκρίνιση αυτή απορρέει από το ότι πχ και ο dreambox500 δεν ανήγει τα 422 , όμως αν του βάλεις την συχνότητα ενώς 422 feed την συχνότητα μπορείς να κάνεις lock , και το να βρείς το κανάλι , απλά δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις/δεις διότι βγάζει μαύρη οθόνη και καμιά φορά αναλογως και την κωδικοποίηση του ήχου, μπορείς να ακούσεις τον ήχο . Αν με αυτούς που ανέφερες μπορώ να βρήσκω όλα τα κανάλια(422 , dvbs2 , hd κτλ) αλλά όχι να τα παρακολουθώ και όλας , μου κάνουν για την δουλειά που τα θέλω , γιατί πολύ απλά μπορώ να μεταφέρω τις συχνότητες στον azbox και να βλέπω κανονικα ....
Κάποιος μου πρότεινε και τον VANTAGE , υπάρχει κάποια γνώμη ?

Ευχαριστώ πολύ όλους πάντως για τις απαντήσεις σας

Χρήστο έχεις δίκιο. Έτσι όπως μου βγήκε δεν γίνεται αντιληπτό. Οι δέκτες που είπε ο Δημήτρης (mouse) πιάνουν το 422 feed αλλά δεν μπορούν να το απεικονίσουν. Αν εσύ πάρεις την συχνότητα, και την βάλεις στο AZBox θα το δείς φυσικά κανονικά.
Παρεμπιπτόντως, υπάρχει ΚΑΙ AZbox ULTRA HD ο οποίος είναι κάτι μεταξύ Premium και Elite, και ΔΕΝ έχει κυκλοφορήσει (όσο ξέρω εγώ) Ελλάδα. Αν τον δέκτη τον πήρες από εξωτερικό ίσως έχεις αυτόν. Όχι οτι έχει σημασία το τελευταίο. Κουβέντα κάνουμε.
Για Vantage δεν έχω άποψη.

Να προσθέσω κάτι που μου ήρθε τώρα. Προτού μπείς καν στην λογική αγοράς δέκτη για μένα τουλάχιστο, σιγουρέψου οτι έχεις ανοιχτό χώρο εκεί που έχεις το πιάτο σου. Εννοώ μην υπάρχει κάτι που θα σου κόψει το τόξο/οπτικό πεδίο του πιάτου. Μόνο αν είσαι σίγουρος οτι πιάνεις όλους τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν (και όχι μόνο) τότε ξεκίνα να πάρεις τον δέκτη. Την πάτησαν αρκετοί έτσι trust me.

Ε ναι αυτό εννοείτε πιστεύω πως το ξέρω...όχι ? Υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν τι πιάνει το πιάτο τους? Χμμμ....!!
Έχω 1,8μ πιάτο και νομίζω πιάνω τα πάντα που μπορεί κάποιος να πιάσει εντός Ελλάδος...Νομίζω μόνο σε έναν ή δύο δορυφόρους έχει διαπιστοθεί πρόβλημα, 8w kai ston Helenic αλλά γενικότερα όλα καλά . Εσύ χρησιμοποιείς κάποιον για blind scan ? Αν από όλους αυτούς που μου προτείνατε διάλεγες έναν , πιος θα ήτανε? (ανεξαρτήτου κώστους , με μόνο γνώμονα πιο έχει καλήτερα αποτελέσματα σε blind scan)

Εγώ σκεφτόμουν να πάρω τον azbox me to hardware blind scan όμως φοβάμαι διότι το azbox me software blind scan είναι σκέτη αποτυχία , δεν βρήσκει τίποτα , και πρέπει να βάζεις και κάθε φορά μόνο 1 symbol rate.... Και έχει και ακόμα ένα πρόβλημα το azbox me software blind scan, αν υπάρχει αποθυκευμένη συχνότητα (ακομα και με +- 3 Mhz) με διαφορετικό όμως symbol rate ktl θεωρεί πως υπάρχει το κανάλι και πηδάει αυτη την συχνότητα και έτσι χάνεις feeds/κανάλια , και απότι διάβασα σε forum το ίδιο συμβαίνει και στον azbox me hardware blind scan . Αυτό συμένει πως θα πρέπει να κάνεις delete όλες τις αποθηκευμένες συχνότητες αν δεν θες να χάνεις feed!!!!Υποθέτω τέτοια χαζά προβλήματα με τους αλλους δέκτες δεν υπαρχουνε...

Χρήστο κατ' αρχήν μην σου κάνει εντύπωση το θέμα του τόξου που σου ανέφερα. Εαν είναι σε κάποια οικοδομή, δεν θέλει και ΤΟΣΟ πολύ. Ένας τοίχος στα 10 μέτρα πχ που δεν τον πολυκοιτάς, μπορεί να κόβει.

Τώρα για τον δέκτη. ΔΕΝ θέλεις να πάρεις κανέναν AZBox. Έχεις ήδη έναν. Παίρνεις απλά άλλο δέκτη με συμπληρωματικά χαρακτηριστικά. Τι θα έχεις δλδ ; Δύο ΑΖ ;

Μην στραβώνεις με το Blind scan του δέκτη σου. Είναι ΔΥΣΚΟΛΟ το software blind scan. Αλλιώς ακόμη και η κουτσή μαρία θα είχε βγάλει τέτοιο δέκτη. Ο AZbox που έχεις είναι ΠΟΛΥ καλός δέκτης, απλά θέλει συχνά πείραγμα.

Από τους δέκτες που πρότεινε ο Δημήτρης δεν θα σου προτείνω κάποιον γιατί στην ουσία ΟΛΟΙ είναι ο ίδιος δέκτης. Μάχες μεγάλες έχουν δωθεί εδώ μέσα, για το αν ο Spiderbox είναι ή όχι κλώνος του Mvision. Η ουσία πάντως είναι οτι πρόκειται για ΠΟΛΥ ΠΑΡΟΜΟΙΟ υλικό, οπότε και στην τύχη να πάρεις κάποιο, αυτό που θέλεις θα το κάνει. Εγώ προσωπικά έχω τον Spiderbox 9000 κια είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο 7000 από την άλλη, που είναι φθηνότερος, είναι ακριβώς ο ίδιος δέκτης με κάποιες δυνατότητες μείον.

Mε κάποιες δυνατότητες μείον στο blind scan ή στα γενικότερα χαρακτηριστικά του δέκτη ?