επιλογη δικαναλου ενισχυτη για ηχεια monitor audio gs10

pinkfloyd

New member
19 September 2010
4
Θα ηθελα την βοηθεια σας για να επιλεξω στερεοφωνικο ενισχυτη για τα ηχεια monitor audio gold signature gs 10. Το budget μου κυμαινεται γυρω στα 800 ευρω και η μουσικη που ακουω ειναι κυριως ροκ. σκεφτομαι για τον Arcam FMJ A28 ή τον Creek Evo 2 κυριως γιατι τους προτεινουν σε μια ξενη σελιδα με μια γρηγορη ματια που εριξα στο ινερνετ. ειναι καλη επιλογη και τι εναλλακτικες προτασεις εχετε να μου κανετε? ευχαριστω

Εδώ και χρόνια, η Monitor Audio χρησιμοποιεί (και προτείνει) Musical Fidelity για τα tests της ...
Πάντως, αν πάς σε Αγγλική κατασκευή, κατα 99% θα είσαι ΟΚ σαν "δέσιμο"...

Μια ερώτηση : Εχεις πάρει και τις βάσεις των GS10; Αν ναι, και αν ΔΕΝ τους έχεις βάλει έρμα, προτείνω να το κάνεις άμεσα. Η διαφορά στον έλεγχο του μπάσσου έιναι χαώδης υπέρ του έρματος !

ευχαριστω Μουρατε για την αμμεση ανταποκριση. οχι δυστυχως δεν βρηκα τις βασεις τις monitor audio και γι αυτο παρηγγειλα καποιες standesign z20 τις οποιες ειδα και απο κοντα και μου αρεσαν. θα δοκιμασω παντως να τις γεμισω με ερμα αν και δεν ξερω αν θα εχει την ιδια επιτυχια απ οτι αν εβαζα ερμα στις αντιστοιχες monitor audio.

ευχαριστω Μουρατε για την αμμεση ανταποκριση. οχι δυστυχως δεν βρηκα τις βασεις τις monitor audio και γι αυτο παρηγγειλα καποιες standesign z20 τις οποιες ειδα και απο κοντα και μου αρεσαν. θα δοκιμασω παντως να τις γεμισω με ερμα αν και δεν ξερω αν θα εχει την ιδια επιτυχια απ οτι αν εβαζα ερμα στις αντιστοιχες monitor audio.

Το έρμα καλύτερο θα είναι να το βάλεις σε πλαστικά σακκουλάκια, οπότε θα είναι εύκολο να συγκρίνεις τις διαφορές. Αυτό θα σε βοηθήσει και να βρείς πόσο έρμα χρειάζεσαι ... Επίσης έχει διαφορές το είδος του έρματος : Αλλιώς είναι η άμμος θαλάσσης, αλλιώς τα σκάγια !

Εγώ έχω τα GR10 της Μonitor Audio (το προγενέστερο μοντέλο απο τα δικά σου) τα οποία χρησιμοποιώ σαν side surrounds σε setup 7.1 (όλο της Monitor Audio) πάνω στις βάσεις τους. Αλλά ΔΕΝ γέμισα τις βάσεις ως επάνω αλλά μόνο ως λίγο πάνω απο τη μέση, γιατί τα ηχεία είναι κοντά σε τοίχο και έσκαγε το μπάσσο... Πάντως όλες οι δοκιμές έγιναν σε stereo setup και όχι σε surround.

Εκεί τα σακκουλάκια αποδείχθηκαν θησαυρός, γιατί έπεσε πολύ βάλε-βγάλε μέχρι να έρθουν όπως τα ήθελα (και πολλές ώρες δοκιμών) !

Φιλικά,

Φίλιππος

πσσσ πρεπει να εδωσες μια περιουσια για να αποκτησεις ολοκληρο το σετ της monitor audio...εγω παλι περιοριζομαι σε κατι μικρο και καλο:)
ωραια θα δοκιμασω το κολπο με τα σακουλακια και με πολυ υπομονη και σε συνδιασμο οτι οι standesign ειναι ποιοτικες βασεις ελπιζω να πετυχω το επιθυμιτο αποτελεσμα!
και κατι τελευταιο να σε ρωτησω ρε Φιλιππε.ποση αποσταση απο τον πισω τοιχο πρεπει να απεχουν τα ηχεια?

Αυτό εξαρτάται κυρίως απο την διαμόρφωση γενικότερα του χώρου π.χ. πόσο κοντά έχεις πλαϊνό τοίχο, τί έπιπλα υπάρχουν και πού κλπ..
Αν και τα GS10 είναι θεωρητικά bookshelf που σημαίνει οτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ κοντά σε τοίχο, εγώ βρήκα οτι στο σπίτι μου, το πίσω μέρος της βάσης (που είναι πιό πίσω απο την πλάτη του ηχείου) έπρεπε να το έχω 60 πόντους απόσταση απο τον τοίχο για να ακούω όπως ήθελα.

Αυτά όλα είναι θέμα πειράματος όμως, δεν υπάρχει τυφλοσούρτης (δυστυχώς) ....