Επιλογή δοφυφορικού δέκτη

snowdevil

New member
3 April 2008
88
Στ' άστρα
Καλημέρα σε όλους.

Αν στον τομέα των τηλεοράσεων ήμουνα λίγο άσχετος...στους δορυφορικούς δέκτες είμαι τελείως ντουβάρι.
Πρόσφατα αγόρασα μια LG 42PG6000 και ψήνομαι και για έναν δορυφορικό δέκτη. Αν και χαζή και πολύ γενική η ερώτηση εγώ θα την κάνω.....τι να πάρω? Διάβασα το νήμα με τα συμπεράσματα της δοκιμής για HDTV δέκτες και είδα οτι καλύτερος απ' όλους είναι ο Homecast HS 5101 CI ο οποίος όμως δεν έχει USB θύρα και δεν ξέρω κατα πόσο είναι "παραμετροποιήσημος" ούτε ξέρω τι προσφέρει η παραμετροποίηση στους δέκτες...σας είπα ντουβάρι τελείως. Ψάχνοντας το site είδα οτι και ο Kathrein UFS 910 είναι "παραμετροποιήσημος" όσο δεν πάει αλλά το παραπάνο συγκριτικό έλεγε οτι δεν έχει καλή ποιότητα εικόνας. Έκανα δε το λάθος να διαβάσω και 2 νήματα για τον Kathrein UFS 910 και πως τον "πειράζουμε" και τότε ήταν που έχασα την μπάλα. Να σας πώ μόνο ότι θα χρησιμοποιήσω 2 120αρια πιάτα με 2 LNB το καθένα...η δε τιμή του δέκτη να κυμαίνεται στα 250-300 euro περίπου...αν υπάρχει κάποιος άλλος με μεγάλες διαφορές και λίγο πιο ακριβός το βλέπουμε.
Περιμένω τις χρήσιμες συμβουλές σας...μιας και έχω δεί οτι μερικοί εδώ μέσα είστε πολύ γατόνια :grinning-smiley-043.

Επειδη αναμενουμε την λειτουργια του πακετου Hellas HD και επειδη εχει ακουστει οτι ο δεκτης θα εχει Conax και θα ειναι και κλειδωμενος με την καρτα θα σου ελεγα αν δεν βιαζεσαι να κανεις υπομονη κανα διμηνο. Εφοσον βεβαια δεν θελεις να κανεις μοντουλες , προγραμματισμους και αλλα κολπα.

ΥΓ. Εγω δεν ανηκω στα γατονια , στα δορυφορικα ειμαι ερασιτέχνης.

Last edited:
σωστα ομιλησε για την περιτωση σου ο ποταμισιος (rivers) υπομονη φιλε μου να ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο

Καλημέρα γιάννη...ανήκεις στα γατόνια της τηλεόρασης όμως χαχαχα.
Δεν θα κινηθώ σε συνδρομητικά κανάλια..αλλά σε ελέυθερα....και ... μερικά με μοντούλες....

Καλημέρα γιάννη...ανήκεις στα γατόνια της τηλεόρασης όμως χαχαχα.
Δεν θα κινηθώ σε συνδρομητικά κανάλια..αλλά σε ελέυθερα....και ... μερικά με μοντούλες....
Όλοι έτσι λένε στην αρχή αλλά μετά αρχίζουν οι ζωηράδες .....
Τελος πάντων ενας καλός δέκτης HD ( και ´γω συμφωνώ με τον DM 800 HD μιας και τον έχω ) θα σε απαλλάξει μια και καλή για πολύ καιρό και ας δώσεις κάτι παραπάνω στν αρχή.
Οπως είπαμε άλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Αν πάντως θελει την καλύτερη δυνατη εικόνα (HD-SD) τοτε μην του προτείνετε τον 800αρη.

Ο MD 800 δεν έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα...επίσης ψάχνοντας στο επίσημο site είδα στα χαρακτηριστικά του οτι δεν έχει CI αλλά μόνο smartcard reader. Δεν δέχεται δηλαδή μοντούλες ή αυτός είναι ένα είδος αντάπτορα? Χάνομαι όλο και περισσότερο.

Πραγματι δεν έχει C.I. δηλαδή δεν δέχεται μοντούλες. Στην πραξη βεβαια το card reader που εχει ενεργοποιούμενο απο τους διάφορους emulators λειτουργεί και καλύτερα απο μοντούλα...

Τώρα που σε βρήκα θα σε ταράξω στις ερωτήσεις.
1. Για να δώ ένα συνδρομητικό κανάλι χρειάζομαι μια μοντούλα σωστά? (τοποθετείται σε CI, σωστά και πάλι?).
2. Τοποθετώντας έναν emulator μπορώ να βάλω μια μοντούλα? Μαλλόν όχι ε..τότες πια η χρήση του emulator? κάνει προσομοίωση τις μοντούλες με κάποιου άλλου είδους κάρτα?
Τώρα που πήρα μπρός δεν σταματάω.

χαχαχαχαχαχα λες ε George....το εργαλείο πως πάει (LG) στρώνει καλά....εγώ το έχω στην άκρη μερικές μέρες με κατι μερεμέτια που κάνω σπίτι.

Απάντηση: Re: Επιλογή δοφυφορικού δέκτη

Τώρα που σε βρήκα θα σε ταράξω στις ερωτήσεις.
1. Για να δώ ένα συνδρομητικό κανάλι χρειάζομαι μια μοντούλα σωστά? (τοποθετείται σε CI, σωστά και πάλι?).
2. Τοποθετώντας έναν emulator μπορώ να βάλω μια μοντούλα? Μαλλόν όχι ε..τότες πια η χρήση του emulator? κάνει προσομοίωση τις μοντούλες με κάποιου άλλου είδους κάρτα?
Τώρα που πήρα μπρός δεν σταματάω.
Ο εμουλάτορας είναι κάτι σαν πολλές μοντούλες μαζί. Οτι κάρτα και να βάλεις στο reader την διαβάζει.

Ουφ το διάβασα το αντίστοιχο νήμα...και έχασα και πάλι την μπάλα με τις ρυθμίσεις και όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Έχω ποστάρει και στο αντίστοιχο νήμα εκλιπαρώντας για την δημιουργία ενός οδηγού μπας και δούμε λίγο φώς κι εμείς οι ανερχόμενοι στο χώρο (ξεψάρωσα εεεεε).

Και η μοντούλα δεν είναι κάρτα...διαφορετικό πρωτόκολο δηλαδή ή καλύτερα η CI υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο τύπο κάρτας (μοντούλα) ενώ ο CR παντός τύπου? Η μοντούλα εμφανισιακά είναι όπως οι τηλεκάρτες του ΟΤΕ?

αν τον αγοράσεις απο το κατάστημα της αργυρούπολης-αντιπρόσωπος δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα ...στα φτιάχνει όλα...
και φυσικά το μηχάνημα δεν παίζεται...