επιλογη dual lnb για astra 19.2

AlxIΟΑ

Established Member
18 January 2008
175
helloo..!!!

εχω ενα πιατο με διάμετρο 1.20.!!
Όπου σε αυτό το πιάτο έχω 2 ματιά. Το ΕΝΑ απο τα 2 lnb poy εχει 2 εξόδους είναι του hotbird..!!
Το άλλο το μόνο είναι ο άστρα..
Ερώτηση: μπορώ να αντικαταστισω το μονο lnb με ΕΝΑ άλλο που να χει 2 εξόδους για τον άστρα..;;
Θα υπάρχει πρόβλημα.. Θα χω απώλειες στο σήμα του άστρα..;;
πιο lnb με συμβουλευεται να παρω ωστε να μην εχω προβληματα.;;

Για να τα πω καλύτερα.. Έχω 2 δεκτές.. Έναν dreamb 800 hd k έναν dreamb 500..!!
με πιο lnb για τον αστρα θα κανω κξαλυτερα την δουλεια μου.,.???

ΕΣΥ πο αυτές τις 3 μάρκες πιο θεωρείς πιο αξιόπιστο σε σχέση με τα δικα μου μηχανήματα..;;
Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο..;;

Σε ευχαριστώ..!!!

Έχεις κάποιο λινκ με καλή τιμή για να το παραγκειλω..;;
Αυτά τα 0.1 ή 0.2 τι ρόλο παίζουν..;;

Ερώτηση φίλε μου.

Έχω αυτό εδώ το πιάτο 1.20 διαμετρο. Στο ΚΕΝΤΡΟ είναι το lnb του άστρα που θέλω να αντικαταστισω κ αριστερά του hotbird.

http://imageshack.us/photo/my-images/97/img0034ash.jpg/

Υπάρχει ήδη ΕΝΑ diseqc που είναι συνδεμενα τα δυο ματια.. Ενώ επειδή το μάτι του hotbird είναι διπλό το παίρνω απευθείας στον άλλον δευτερο δεκτή..
Η ερώτηση μου είναι : εφόσον κανω κ το άλλο μάτι διπλο μπορώ να τα βάλω σε ΕΝΑ διαφορετικό διπλο diseqc..;; Για να τα χωρισω.;
ΕΝΑ να παει δηλ στον πρώτο δεκτή κ ΕΝΑ στον δεύτερο..!!

Τι λες.;;

Ναι αυτό ακριβώς εννοώ..!!σε ευχαριστώ για όλα..!!

Τώρα που θα αντικαταστισω το μονο lnb με το twin πως είναι καλύτερα για να ρύθμιση το πιάτο.;;μπορώ δηλ να βγάλω μονο το μάτι χωρίς να Κοίμηση το πιάτο.;
Φοβάμαι μην το πειραξω κ δεν μπορώ να βρω δορυφόρους μετα

Αυτο αν κουνηθεί δεν παίζει ρόλο.;;δεν χάνει το σήμα του.. Δεν ξέρω.. Ρωτάω.!

ΑΓΑΠΗΤΕ μοθ μια ερωτηση..τοποθετησα το ματι που λεγαμε..παιζει ..πιανω τον αστρα αλλα δεν μπορω να το ρυθμισω για να πιασω το zdf.. ενω μου ανοιξε το zdf hd το απλο zdf κ καποια αλλα δεν μπορω να τα βρω..!!μου βγαζει 0 σημα.ενω απο τον αστρα 19,2 ανοιγει παρα πολλα καναλια με σημα σχεδον 90%

τι ρυθμμιση πρεπει να κανω για να τα βρω κ αυτα//??να πλαγιασω λιγο το ματι λες..??

Σε κάποια 90% και σε κάποια 0% δε νομίζω να δώσει λύση η στροφή του lnb!

Αν υπάρχουν συχνότητες που είναι κοντά ή σε αντίθετη πόλωση αν δεν είναι σωστά γυρισμένο το lnb επηρεάζει η μια συχνότητα την άλλη.
Στις άλλες συχνότητες (που δεν είναι που είναι κοντά ή σε αντίθετη πόλωση) η συνέπειες είναι μικρές.

Πολλές φορές προσπάθησα να πιάσω με σταθερή κεραία τον hispasat που είναι χαμηλά στον ορίζοντα και το lnb πρέπει να είναι γυρισμένο αλλιώς και επειδή δεν είχα γυρίσει το lnb είχα σήμα μηδέν.

Απάντηση: Re: επιλογη dual lnb για astra 19.2

τι ρυθμμιση πρεπει να κανω για να τα βρω κ αυτα//??να πλαγιασω λιγο το ματι λες..??
Μια ερώτηση: το έβαλες ακριβώς όπως ήταν τοποθετημένο το προηγούμενο lnb;

Re: Απάντηση: επιλογη dual lnb για astra 19.2

Αν υπάρχουν συχνότητες που είναι κοντά ή σε αντίθετη πόλωση αν δεν είναι σωστά γυρισμένο το lnb επηρεάζει η μια συχνότητα την άλλη.
Στις άλλες συχνότητες (που δεν είναι που είναι κοντά ή σε αντίθετη πόλωση) η συνέπειες είναι μικρές.

Πολλές φορές προσπάθησα να πιάσω με σταθερή κεραία τον hispasat που είναι χαμηλά στον ορίζοντα και το lnb πρέπει να είναι γυρισμένο αλλιώς και επειδή δεν είχα γυρίσει το lnb είχα σήμα μηδέν.

Συμφωνώ 100% μαζί σου, αλλά μιλάμε για 13-19 που και τη χούφτα σου για πιάτο να βάλεις και το δάχτυλο για lnb, θα κατέβουν!