Επιλογή επεξεργαστή.

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,775
Μπακοτσιάνος...
Παίδες καλημέρα.

Έχω έναν υπολογιστή και σκέφτομαι να τον βάλω σε δωμάτιο ώστε να λειτουργήσει σαν HTPC.

Εκτός λοιπόν από ένα case που θα αγοράσω (λίγο πιο όμορφο) για να τα μεταφέρω όλα εκεί μέσα πρέπει να πάρω και επεξεργαστή. Ο λόγος είναι ότι θα είναι συνδεδεμένος στο ιντερνετ οπότε θα ήθελα να παίζει και αρχεία mkv. Έχω τώρα τον P4 3,0Ghz

Από τα υπόλοιπα είμαστε εντάξει πιστεύω.

PSU Tagan 580W
GPU nVidia 9600
Ram 2GB 1066 (αυτά δε παίζουν ρόλο)?

Η mobo δέχεται 2-4πύρινους οπότε είμαστε οκ. Δε θέλω να χαλάσω πολλά χρήματα.

Είπα επίσης να αποφύγω 2C και να πάω σε C2D ή Quad. Τι λέτε? Ή δε θα υπάρχει διαφορά?

Είμαι λοιπόν μεταξύ Ε7600 και Ε8400, ή Q8400. Παραπάνω δεν πάω.

Τι λέτε λοιπόν? Θα παίζει το σύστημα μου απρόσκοπτα τα mkv (γενικά HD υλικό) ή θα έχω πρόβλημα με το παραπάνω configuration?

Ποιόν επεξεργαστή να πάρω?

Ξέχασα να αναφέρω μήπως χρειάζεται, ότι θα παίζει σε 27άρα LG (και σε λίγο καιρό ίσως 46-47άρα) και θα του βάλω πάνω και τα creative Τ6100.

Θα έλεγα τον 8400 αν δεν κάνει κάτι παραπάνω το μηχάνημα. Τα mkv θα τα παίζει η GPU και ο διπύρηνος είναι αρκετός για το περιβάλλον τον windows.

Για mkv η 9600 και αν δεν έχει πρόβλημα... Ακόμα και με GPU επιτάχυνση με κανά coreAVC, παίζει τα πάντα...

Οσο για τα cpu και τα mkv, επίσης όλοι είναι ΟΚ... Εγώ τον Ε8400 θα επέλεγα από αυτούς που λες για την συγκεκριμένη χρήση (έχω τον Ε8200 τώρα στο δικό μου)

Ναι, έχω πρόβλημα.

Παίζουν με σπασίματα ή βγάζει η οθόνη τα γνωστά τετραγωνάκια.

Δε νομίζω να είναι η κάρτα. Και με την 4780 στα 1gb που είχα (την έδωσα στον αδελφό μου γιατί παίζει παιχνίδια), το ίδιο έκανε...

Κύριε συντονιστά εδώ και δύο χρόνια έχω τον Ε8400 και παίζει τα πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο που θα σας έλεγα να προσέξετε είναι να βάλετε μία ψύκτρα για τη cpu τύπου scythe ninja-mini έτσι ώστε να ξενιάσετε από θέμα θεμοκρασιών και ποών αέρα στο κουτί. Στο δικό μου htpc με τη stock ψύκτρα δουλεύει max 42-45c.

Δεν χρειάζεται τετραπύρηνος για htpc καταστάσεις... Επίσης με λιγότερους πυρήνες θα είναι πιο ψυχρός, με μικρότερες θερμοκρασίες και περισσότερη ησυχία...

Η GSO δεν θυμάμαι αν είναι πλήρως συμβατή με coreavc/dxva... Η GT είναι σίγουρα.

Re: Απάντηση: Επιλογή επεξεργαστή.

Δεν χρειάζεται τετραπύρηνος για htpc καταστάσεις... Επίσης με λιγότερους πυρήνες θα είναι πιο ψυχρός, με μικρότερες θερμοκρασίες και περισσότερη ησυχία...

Η GSO δεν θυμάμαι αν είναι πλήρως συμβατή με coreavc/dxva... Η GT είναι σίγουρα.

Να πάρω την 4780 πίσω?

Πλάκα κάνω, αν χρειαστεί θα αλλάξω και τα γραφικά.
Και φυσικά μάλλον σε ΑΤΙ θα πάω πλέον (ποτέ δε το φανταζόμουν ότι θα το έλεγα εγώ αυτό)...:violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: Επιλογή επεξεργαστή.

Γενικά αυτό είναι σωστό, αλλά καλύτερα να μετράμε τα Watt του επεξεργαστή.
Εγώ θα έλεγα ότι για HTPC μέχρι 65W είναι μια χαρά. :a0210:

(Έναν AMD 905e έχω στο δικό μου...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή επεξεργαστή.

Γενικά αυτό είναι σωστό, αλλά καλύτερα να μετράμε τα Watt του επεξεργαστή.
Εγώ θα έλεγα ότι για HTPC μέχρι 65W είναι μια χαρά. :a0210:

(Έναν AMD 905e έχω στο δικό μου...)

H άποψη μου ήταν για τους συγκεκριμένους 3 που αναφέρει, αλλιώς στάνταρ θα έλεγα (πάλι) για κάποιον "e"... :BDGBDGB53:

Ναι, έχω πρόβλημα.

Παίζουν με σπασίματα ή βγάζει η οθόνη τα γνωστά τετραγωνάκια.

Δε νομίζω να είναι η κάρτα. Και με την 4780 στα 1gb που είχα (την έδωσα στον αδελφό μου γιατί παίζει παιχνίδια), το ίδιο έκανε...

Αυτο με τα τετραγωνάκια είναι λιγο περίεργο. Μήπως έχεις παλιά έκδοση CoreAVC? H 1.95 εχει προβλημα με μερικα αρχεια... Δοκιμασες τη 2.0?