Επιλογή φακών για canon 40d

dtsatsa

New member
5 July 2006
24
Καλησπέρα! Θα ήθελα την βοήθειά σας για την επιλογή φακών μιας Canon 40d.Έχω τον Canon 70-300 is usm και σκέφτομαι να αγοράσω τον Canon 50 mm 1,4 ή 1,8 και τον Canon 10-22 3,5-4.5 usm.Μια δεύτερη σκέψη είναι ο 17-85 is usm και ένα φλας canon 430 ex II.Συνήθως οι φωτογραφίες που βγάζω είναι σε κλειστούς χώρους χωρίς πολύ φως.Περιμένω τα σχόλιά σας ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ναι.Μια άλλη επιλογή θα ήταν ο Canon 17-55 2,8 is usm αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα.

Βλέπω κοιτάς φακούς μικρού φορμά, να υποθέσω πως δεν βλέπεις έστω μεσοπρόθεσμα μετάβαση σε πλήρες φορμά?

Για μικρό φορμά ο 17-85is δεν είναι και άσχημη επιλογή, εάν βρεθεί από σπασμένο κιτ κοντά στα 300 ευρώ, στα 500 περίπου που είναι η προτεινόμενή του δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να τον πάρω.
Για σετάκι ζουμ μικρού φορμά θα κοιτούσα τον Tokina 11-16/2.8 με τον Tamron 17-50/2.8, ένα σετάκι σταθερού 2.8 (σημαντικό μια και είπες για εσωτερικούς χώρους) λίγο κάτω από τα 900 ευρώ. Φυσικά γίνονται πολλοί συνδυασμοί.

Θα μπορούσε να γίνει σετ των tokina 11-16 με τον 50 1,4 της Canon ή θα μου έλειπε το 50mm έως και 70 mm εστιακό μήκος;

Θα είχες μεγάλα κενά, το 50 μέχρι 70 δεν πειράζει καθόλου, αλλά το 16 με 50 είναι τεράστιο κενό. Σκέψου ότι οι στάνταρ ζουμ της αγοράς δεν πιάνουν καν αυτό το εύρος (αρχίζουν από 17 ή 18mm συνήθως).
Θα μπορούσες να παρεμβάλεις ακόμη έναν σταθερό για να καλύψεις το κενό, πχ τον Sigma 30/1.4 (πολύ καλή επιλογή για "στάνταρ" κάδρο σε μικρό φορμά).
Εάν είσαι κυρίως του ευρυγωνίου, δεν θα σε πειράξει, αλλιώς καλύτερα να κοιτάξεις να πάρεις πρώτα έναν αξιόλογο στάνταρ ζουμ, και μετά φωτεινούς σταθερούς.

Η λύση του 17-85 is usm μαζί με ένα καλό φλας ,θα αντιστάθμιζε ( θα αντικαταστούσε ) τον φωτεινό φακό;

Από άποψη έκθεσης, το φλας σίγουρα αντισταθμίζει τον σκοτεινό φακό (χώρια που ο 17-85 έχει σταθεροποίηση). Απλώς δεν θέλουμε πάντα να χρησιμοποιούμε φλας για να φωτίσουμε συνολικώς μια σκηνή, όσο πιο φωτεινός ο φακός τόσο καλύτερα αξιοποιείται ο υπάρχων φωτισμός.

Ευχαριστώ τον Send για την βοήθεια και τις πληροφορίες.Κατέληξα στον 17-85 για αρχή και μετά βλέπουμε!(πρέπει να βελτιώσω την τεχνική μου πρώτα ).

Μέχρι τώρα δηλαδή τι είχες για ευρυγώνιο ή στάνταρ ζουμ? Εγώ πάντως θα προτιμούσα έναν φωτεινό φακό. Όχι για λόγους έκθεσης, αλλά ελέγχου του βάθους πεδίου.

Εγω παντως, εχοντας την 40D και τον 70-300 is επισης, αλλα μην εχοντας προς το παρον τα χρηματα για κατι "καλο" στο κατω ακρο, πηρα τον 18-55 is που ειναι οτι φτηνοτερο και νομιζω στεκεται εξισου με τον πολυ ακριβοτερο 17-85 σε πολλους τομεις και αρχισα .... οικονομιες !!!

Ειναι ακριβο το σπορ και δε λεει να αγοραζουμε χωρις σκεψη και βιαστικα αν δε μας περισσευουν...

Ο Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC για ευρυγώνιος δε λέει; Εντάξει είναι πιό σκοτεινός αλλά παίζει τόσο ρόλο σε ευρυγώνειο;

Καλησπέρα! Θα ήθελα την βοήθειά σας για την επιλογή φακών μιας Canon 40d.Έχω τον Canon 70-300 is usm και σκέφτομαι να αγοράσω τον Canon 50 mm 1,4 ή 1,8 και τον Canon 10-22 3,5-4.5 usm.Μια δεύτερη σκέψη είναι ο 17-85 is usm και ένα φλας canon 430 ex II.Συνήθως οι φωτογραφίες που βγάζω είναι σε κλειστούς χώρους χωρίς πολύ φως.Περιμένω τα σχόλιά σας ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δες για φακους που αρχιζει το διαφραγμα απο 1.4 αυτοι ειναι οι καλυτεροι για εσωτερικο χωρο και για την μηχανη που εχεις οι καλυτεροι. Αν ειχες καμμια FF μηχανη και με φακους 2.8 διαφραγμα θα ησουν μια χαρα .

Αυτοι οι φακοι με ανοιχτα διαφραγματα κοστιζουνε ομως να ξερεις . Σε τι ακριβως θες να τους κανεις χρηση δεν μας ειπες.

Απάντηση: Re: Επιλογή φακών για canon 40d

Μέχρι τώρα δηλαδή τι είχες για ευρυγώνιο ή στάνταρ ζουμ? Εγώ πάντως θα προτιμούσα έναν φωτεινό φακό. Όχι για λόγους έκθεσης, αλλά ελέγχου του βάθους πεδίου.
Έχω τον 17-85 is usm δανεικό από ένα φίλο μέχρι να τον πουλήσει (το σκέφτομαι να τον πάρω 290 ευρώ ).