Επιλογή φακού hd κάμερες;

speedman_27

Supreme Member
17 August 2010
5,205
Mitilini
Διαθετω την κάμερα sony HDR -cx115e και θέλω να επεκτεινω το φακό της. Υπάρχει φακός πανοραμικος και με μεγάλο ζούμε; Η πρέπει να επιλέξω σε ένα απο τα δυο ; Εσείς τι προτινεται ; Τι θα ήταν καλύτερο;

Χωρίς να ξέρω την κάμερα, το μόνο που έχω να σου πω είναι πως στις home handicam καμερες, αυτά που μπορείς να βρεις σε φακούς είναι επιπρόσθετους φακούς που βιδωνονται μπροστά από τον ενσωματωμένο, και πολλαπλασιάζουν την εστιακή του απόσταση είτε με αριθμό μεγαλύτερο του 1 (οπότε τον κάνουν πιο τηλεφακό και λιγότερο ευρυγώνιο) είτε μικρότερο του 1 (οπότε γίνεται πιο ευρυγώνιος και λιγότερο τηλεφακός). Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα συνήθως είναι λιγότερο οξύ από ότι με τον ενσωματωμένο φακό.

Υπάρχει και μια πιο ζορικη λύση, αυτή του αντάπτορα για να βάλεισ φωτογραφικούς φακούς. Αλλά αυτό είναι πολύ δύσχρηστο. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο δες το thread για την HV20 όπου ο Γιάννης Σπύρου παρουσιάζει κάποιες τέτοιες λύσεις. Αλλά προσοχή αν σε ενδιαφέρει ερασιτεχνική χρήση στο χέρι, ξέχασέ το.