επιλογη φθηνης μηχανης

kaitoula

New member
15 June 2009
5
καλησπερα, ψαχνω να αγορασω μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη και θελω την βοηθεια σας.Καταρχην να πω οτι θελω να δωσω πανω κατω γυρω στα 100 ευρω.Επισης θα με ενδιεφερε να τραβαω και κανα βιντεακι.Μετα απο λιγο ψαξιματακι που εχω κανει,εχω καταληξει στις παρακατω:
OLYMPUS FE 20-FE-360-FE-3010-μ 1040
Nikon Coolpix S210-S220-S200
Ποια προτινετε απο ολες αυτες?εχουν καμια τρομερη διαφορα?και κατι τελευταιο.στις nicon λεει περιου 180 ληψεις με την συγεκριμενη μπαταρια.μετα φανταζομαι θα ενοει οτι θα θελει φορτιση ε και οχι αλλη μπαταρια?
σας ευχαριστω προκαταβολικα κ περιμενω τις απαντησεις σας

Re: επιλογη φτηνης μηχανης

σε ενδιαφέρει η απόλυτη φορητότητα; Τί σκοπεύεις να τραβάς;

Φυσικά μιλούμε για επαναφόρτιση μπαταρίας

δεν ειμαι και απολυτη στην φορητοτητα,αν και απο οτι ειδα σχεδον ολες ειναι μικρες και ελαφριες.Σχετικα με τις φωτο που θα τραβαω γενικα πραγματα οχι κατι το εξειδικευμενο,απλη χρηση θα ελεγα.Απλα δεν ξερω αν υπαρχουν μεγαλες διαφορες στην ποιοτητα των φωτογραφιων η στην διαρκεια του βιντεο η στο θεμα της μπαταριας.πηγαινω παντως προς την μ1040.Ποια ειναι η γνωμη σου?εχεις να προτινεις καποια αλλη?

Να ρωτισω και κατι τελευταιο.Οι nikon βλεπω οτι περνουν SDHC καρτες.Αυτο εκτος απο μεγαλυτερη χορητικοτητα και διαρκεια παιζουν και ρολο στην ταχυτητα?και μονο απο αυτο πιστευω οτι αξιζει nikon e?
ειμαι παντως πολυ σταθερη στις αποψεις μου:smile:

Απάντηση: επιλογη φτηνης μηχανης

η αγορά μηχανής στα 100 ευρώ είναι κάτι που ενδιαφέρει πολλούς... να μπορούμε να κάνουμε βουτίτσες χωρίς την έννοια μην μας βουτήξουν την slr στην πλαζ.

Η coolpix σειρά είναι μια χαρά πχ η S520...

Νομίζω ότι η Olympus mju1040 αλλά και η PanasonicFS4 μπορούν να βρεθούν σε αυτά τα χρήματα οι οποίες θεωρώ πως είναι τίμιες για τα λεφτά τους.

Η S520 ειναι καλυτερη απο S210/220? Μεταξυ S520 και mju1040 ποια προτινεις? Εχουνε καμια μεγαλη διαφορα ή στα ιδια ειναι?

Η S520 ειναι καλυτερη απο S210/220? Μεταξυ S520 και mju1040 ποια προτινεις? Εχουνε καμια μεγαλη διαφορα ή στα ιδια ειναι?

Όχι, η S220 είναι καλύτερη από την άποψη ότι έχει αισθητήρα 10mp σε σχέση με την S520 που έχει 8. Όλα τα άλλα είναι ίδια.

Μεταξύ των δύο (220 Vs 1040) θα διάλεγα τη Νίκον. Είναι στα ίδια χαρακτηριστικά αλλά θεωρώ την Νίκον ανώτερη και με καλύτερη σταθεροποίηση.

H 220 παει λιγο παραπανω απο τις αλλες δυο.
S210 Vs 1040 ποια κερδιζει?
Ειμαι τελικα αναμεσα σε αυτες. Εχουν και ιδια τιμη. Εσυ ποια θα επερνες? Παλι στην νικον παμε?

Σε αυτά τα χρήματα, ρίξε μια ματιά και στη Sony W-110, ιδίως λόγω κατασκευής (μέταλλο) και φακού που ξεφεύγει από το τυπικό ημιευρυγώνιο 3x που έχουν περίπου όλες οι μηχανές αυτής της βασικότατης κατηγορίας (ο φακός της είναι 32-128mm, 4x). Μην σκέφτεσαι τα megapixels (είναι μηχανή των 7mp) φτάνουν και για Α3 εκτυπώσεις. Οι κομπακτ της Olympus απέχουν δυστυχώς από το επίπεδο που η εταιρεία είχε καθιερώσει με τις παλιές καταπληκτικές της σειρές, αν και οι δύο πρώτες ψηφιακές κόμπακτ που πήρα ήταν Olympus, δεν νομίζω να διάλεγα σήμερα, λόγω της φιλοσοφίας της εταιρείας πάνω στην εικόνα των κόμπακτ, κάποια από τις βασικές μηχανές της.
Για λίγα χρήματα παραπάνω (στα 120 ευρώ περίπου), η όμοια W-120 προσφέρει και οπτική σταθεροποίηση.

Last edited:
Η ποιότητα εικόνας πάντως, όπως και η ευκολία χρήσης της CANON IXUS 80/82 που έχει ο πατέρας μου συνεχίζει να με εντυπωσιάζει. Ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη μηχανή.

Για λίγα χρήματα παραπάνω (στα 120 ευρώ περίπου), η όμοια W-120 προσφέρει και οπτική σταθεροποίηση.

Ψαχνω μια φθηνη κομπακτ για μια φιλη εδω στο γραφειο. Αυτην εδω δεν μπορω να τη βρω σε κανενα απο τα γνωστα μαγαζια.

Απο SONY εχουν σειρα S και W2XX και πανω. Την εχει βρει κανεις?

H CANON A590 IS παίζει στα 100 ευρώ κι είναι εξαιρετική μηχανή. Οι CANON IXUS ξεκινούν από τα 130 ευρώ κι είναι εξαιρετικές μηχανές.

Αν θέλει κι ευρυγώνιο, (28-κάτι) τότε η καταπληκτική CANON 870 ξεκινά πλέον από τα 199 ευρώ.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έχει πέσει τόσο η 590is (βέβαια είναι λογικό, καθώς παρουσιάστηκε πριν ενάμισυ έτος).

Ωστόσο σε αυτή την εντελώς βασική κατηγορία τιμής, το πιο κόμπακτ σχήμα, το μεταλλικό περίβλημα και το κάπως πιο ευρυγώνιο άκρο των δύο βασικών μοντέλων της Sony μάλλον θα με κέρδιζαν.
Η πιο φθηνή ixus που μπορεί να βρεθεί είναι νομίζω η 80is, στα 150 ευρώ περίπου, αυτή μάλιστα, θα την προτιμούσα.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έχει πέσει τόσο η 590is (βέβαια είναι λογικό, καθώς παρουσιάστηκε πριν ενάμισυ έτος).

Ωστόσο σε αυτή την εντελώς βασική κατηγορία τιμής, το πιο κόμπακτ σχήμα, το μεταλλικό περίβλημα και το κάπως πιο ευρυγώνιο άκρο των δύο βασικών μοντέλων της Sony μάλλον θα με κέρδιζαν.
Η πιο φθηνή ixus που μπορεί να βρεθεί είναι νομίζω η 80is, στα 150 ευρώ περίπου, αυτή μάλιστα, θα την προτιμούσα.

Εχω την ixus 75, ειχα και την 70 αλλα χαθηκε.

Την 80 θα την επαιρνα αβλεπι, αλλα ουτε αυτη μπορω να τη βρω.