Επιλογή home cinema....?

nick peios

Established Member
6 March 2010
140
Νάουσα
έχοντας τον άρχοντα των δακτυλιδιών (pioneer kuro) ήρθε η σειρά του home cinema.

είδα στο hifisound μία καλή προσφορά 999ε για το σετάκι της klipsch (rf42II-rs 42 I- rc 42 II) και εάν υπολογίσω και το sub KLIPSCH RW-10D AKTIV-SUBWOOFER 399e ή το RW -12D 449 e......έχουμε σύνολο γύρω στα 1400 πανω κάτω. (Πάντως για να πω την αλήθεια με τρώνε τα Rf82 I kai tο το rc 64 I σε πάρα πολύ καλή τιμή γύρω στα 700 τα 82 και 695 το rc-64 (απίστευτο κεντρικό!!!!) αλλά το ποσό ανεβαίνει ρε γα.... αρκετά.

Από την άλλη υπάρχει και η προταση της crystal audio με τα ΤΗΧ ultra 2 ηχεία που επίσης κυμαίνεται στο ίδιο ποσό.
Α, έχω στο σπίτι και ένα ενισχυτή ονκυο 608. Μπορεί να συνδυαστεί με αυτά τα ηχεία..αλλά αυτό δεν μας προβληματίζει γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ένα άλλο μελλοντικό σύστημα στη σοφίτα. οπότε να πάμε σε άλλον ενισχυτή.
Τι λέτε?

Ακουσε τα Klipsch πρώτα και αν σου αρέσουν και δεν σε κουράζουν τότε πήγαινε σε αυτά. Πρόσεξε όμως η ακρόαση να είναι μια ώρα τουλάχιστον. Αλλιώς πάρε τα crystal audio που μου άφησαν καλές εντυπώσεις στην παρουσίαση που έγινε πριν λλίγο καιρό...

επίσης στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχουν και τα τα BOWERS AND WILKINS 684 - B&W των 2000 ευρώ!!! Καταπληκτικά σε εμφάνιση και ποιο γλυκός νομίζω ήχος από τα προηγούμενα σε θέματα μουσικού περιεχομένου. νομίζω ή είναι η ιδέα μου? δεν ξέρω τι να κάνω. οι καιροί είναι δύσκολοι και τα λεφτά λίγα. Ο χωρος είναι περίπου 25-30 τετραγωνικά το σαλόνι ...αλλά υπάρχει και κουζίνα ανοικτή ...δεν ξέρω εάν αυτό επηρεάζει...και μεγαλώνει τα μέτρα?

ρε παιδιά όλοι λέτε να ακούσουμε τα κλιπσ. Άντε και αυτό έγινε έστω και μια ώρα και μας έκατσαν καλά στα αυτιά μας. πως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας κουράσουν σε συνεχόμενη χρήση στο σπίτι και σε διαφορετικές παραστάσεις μουσικής και ταινιών?
Τα rf 42 ΙΙ ειναι αρκετά ή χρειάζεται κάτι περισσότερο στον χώρο? είναι σαφώς καλύτερα μουσικά από τα reference I?

Last edited:
επίσης στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχουν και τα τα BOWERS AND WILKINS 684 - B&W των 2000 ευρώ!!! Καταπληκτικά σε εμφάνιση και ποιο γλυκός νομίζω ήχος από τα προηγούμενα σε θέματα μουσικού περιεχομένου. νομίζω ή είναι η ιδέα μου? δεν ξέρω τι να κάνω. οι καιροί είναι δύσκολοι και τα λεφτά λίγα. Ο χωρος είναι περίπου 25-30 τετραγωνικά το σαλόνι ...αλλά υπάρχει και κουζίνα ανοικτή ...δεν ξέρω εάν αυτό επηρεάζει...και μεγαλώνει τα μέτρα?

Ημουν ακριβως στην ιδια θεση με σενα και οσον αφορα τις επιλογες ηχειων (Klipsch,Crystal Audio,B&W) και οσον αφορα τα μετρα..Αφου το ψαχνεις ακου και τα Monitor Audio...(RX6 και RX8).Τα Klipsch ειναι καλα για ταινιες (εφε) ενω τα B&W και Monitor Audio ειναι πιο μουσικα..Και επειδη τα ακουσα και τα 684 και τα RX6,τουλαχιστον στα δικα μου αυτια τα RX6 ηταν καλυτερα στις μεσαιες και υψηλες και τα RX8 ακομα καλυτερα απο τα RX6 στις χαμηλες αλλα κ πιο ακριβα οποτε κατεληξα στα μικροτερα. Βεβαια και τα Crystal Audio που αναφερεις ειναι πολυ καλα ηχεια και σε πολυ καλη τιμη,οποτε συνοψιζοντας,στα λεφτα των Crystal Audio παρε αυτα, αν μπορεις να δωσεις περισσοτερα παρε τα Monitor Audio.

τα Klipsch είναι φανταστικά ηχεία για home cinema .για τα RF-82 Θα έλεγα για κεντρικό να πήγαινες στο rc-62. το 64 είναι μια κατηγορία επάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα κατά την γνώμη μου. για ενισχυτή όμως θα πρότεινα Yamaha or pioneer