Επιλογή ηχείων δαπέδου- τη γνώμη σας.

tasos3147

Established Member
11 February 2011
186
Φίλοι μου, γειά σας.
Θέλω να αναβαθμίσω το σύστημά μου και κρίνω οτι πρέπει να αλλάξω τα 2 μπροστά.
Σε σπίτια φίλων έχω ακούσει τα εξής 3 και μου αρέσαν όλα:
KEF C7
Klipsch RF-10
Crystal Audio TXT1
O ενισχυτής που έχω είναι ο RX-V467 (Yamaha), υπάρχουν κεντρικό, 2 surround και sub. Αυτά δεν θα πειραχτούν. Ολα είναι 8Ω και αυτό με βολεύει γιατι και τα τρία που σκέφτομαι είναι 8Ωμα. Και τα τρία είναι περίπου ίδιων δυνατοτήτων, τα Crystal έχουν αισθητά χαμηλώτερη τιμή.
Εσείς ποιά θα διαλέγατε..?
Ευχαριστώ πολύ,
Τάσος

Θα μπορούσες με τους φίλους σου να δοκιμάσεις και τα τρία ζευγάρια στο χώρο σου ?
Αν ναι τότε δεν θάχεις ανάγκη από απαντήσεις.

Ετσι...και πάλι...Κανονικά για μικρά εύκολα ηχεία βάσης είναι αυτού του επιπέδου κι είδους πολυκάναλοι ενισχυτές...

Σας ευχαριστώ όλους.
Φίλε parist, όχι δεν μπορώ να ζητήσω κάτι τέτοιο.
Φίλε In(), μέχρι τώρα έχω τα "ταπεινά" Eltax S31 (10-100W, 8Ω) και είναι ηχεία ραφιού. Αυτά θέλω να αντικαταστήσω.
Φίλοι Panoramious, toliskot, DIPIE, ευχαριστώ για τη γνώμη σας, θα προτιμήσω τα Klipsch, αν και με στεναχωρεί που δεν συνιστά κανείς τα Crystal Audio (342 ευρω σε 18 άτοκες δόσεις των 19,05 ευρώ, ενώ τα Klipsch κάνουν 450 και τα KEF 486 ευρω).
Τάσος

Η οικονομική τους διαφορά δεν είναι μεγάλη, κάνε κανα δυο μήνες υπομονή και θα τα πάρεις :)

Είστε σαφείς, γιαυτό ζήτησα τη γνώμη σας, άρα δεν το συζητώ: Klipsch.
Κάτι ακόμα. Σε προηγούμενες συζητήσεις πρόσεξα οτι πολλοί φίλοι είχαν τη γνώμη οτι το κεντρικό ηχείο και τα δύο μπροστά πρέπει να είναι του ίδιου κατασκευαστή. Ισχύει αυτό? Πόσο καθοριστικό είναι σε ταινίες περιπέτειας? Μόνο για τις ταινίες μ'ενδιαφέρει (διάλογοι), διότι όταν ακούω μουσική επιλέγω "αυστηρά" stereo.
Τάσος

πάρε τα klipsch και άκουσε τα... Θα καταλάβεις καλύτερα από όλους μόνος σου αν "χρειάζεται" να αλλάξεις το κεντρικό. Εγώ αυτή τη στιγμή παίζω με αρκετά αταίριαστο κεντρικό με τα δύο μπροστινά αλλά επειδή έχω άλλες προτεραιότητες δε με βλέπω να το αλλάζω σύντομα. Βλέποντας και κάνοντας. Πάντως σε γενικές γραμμές για να υπάρχει κάποιο βασικό ταίριασμα θα πρέπει να έχεις ηχεία αν είναι δυνατόν ίδιων μονάδων ή τουλάχιστον ίδιο μέγεθος μονάδων, ίδια συχνότητα αποκοπής στα κρος και ίδια τεχνολογία στα ηχεία. Η ευαισθησία έρχεται από ρυθμίσεις οπότε και να έχεις απόκλιση το φέρνεις. Τα κλιπς κόρνες δεν είναι? Θα το έχεις το θεματάκι σου η αλήθεια είναι.

Εχεις ακούσει τα Klipsch? Εννοώ να τα έχεις ακούσει αρκετή ώρα, τόσο σε μουσική όσο και σε home cinema.

Για χρήση home cinema δεν υπάρχει συνήθως πρόβλημα, αλλά σε μουσικές ακροάσεις πολλοί κουράζονται απ' τις κόρνες.

Επίσης αν επιλέξεις Klipsch, θα πρέπει να αλλάξεις και το κεντρικό σου ηχείο.

Οχι, Κώστα, δεν τα άκουσα μουσική ακρόαση. Είδα δυο ταινίες περιπέτειας με αυτά τα Klipsch. Πολύ με προβλημάτισε αυτό που μου λες για τις κόρνες. Τί λες για τα KEF, τα οποία επίσης άκουσα μόνο σε ταινίες δράσης - όχι σε μουσική, μπορώ όμως εύκολα να το κάνω αύριο. Εμένα μου άρεσαν, κανείς όμως δεν τα "σχολίασε". Εχουν κάποια ιδιαιτερότητα που δεν ξέρω και θα πρέπει να προσέξω? Περιμένω τη γνώμη σου διότι όποια αλλαγή κάνω τώρα θα μείνει για μείνει για αιώνες - μιά που ο μισθός μου απλώς διπλασιάστηκε, ενώ περίμενα οτι θα τριπλασιαστεί (...ακούγονται πυροβολισμοί...)
Τάσος

Εγώ θα κοίταζα και τα Crystal Audio. Αρκετά καλά και οικονομικά ηχεία......

Αλλά πρώτα απ' όλα προσπάθησε να ακούσεις καλύτερα τα Klipsch. Μιας και τα συμπάθησες ιδιαίτερα...

απλά το crystal audio πέφτει στα 3,4Ω στα 245hz (δηλαδή συχνά πυκνά...) και το τροφοδοτικό του ενισχυτή είναι 280w. Θυμάμαι εδώ μέσα είχα διαβάσει πως η παραπάνω σειρά είχε ενεργοποιήσει την προστασία σε lx85. Χωρίς να ξέρω το impendance των klipsch πιστεύω ότι λόγω ευαισθησίας θα είναι πιό ξεκούραστα και ασφαλή. Ας τους δώσεις μια καλύτερη ευκαιρία σε ακρόαση και το σκέφτεσαι.

και τα kef ευκολο φορτιο ειναι(91db)
οτι kef εχω ακουσει,μου αρεσε.
τα Klipsch ειναι αμερικανικης σχολης και εξω απο τα δικα μου ακουσματα.τα θεωρω σκληρα και κουραστικα σε μουσικη.
το συγκεκριμενο μοντελο,δεν το εχω ακουσει και δεν ξερω ποσο διαφορα εχει απο αυτα που ειχα ακουσει εγω(rb 61).
τα crystal γενικοτερα,τα θεωρω κινηματογραφικα ηχεια.

Απο αύριο βράδι ξεκινώ επανάληψη των επισκέψεων στους 3 φίλους. Παίρνω μαζί μου Quandum of Solace, World is not enough και Excalibur (στον βιντεοπροβολέα που έχει ο φίλος με τα KEF το Excalibur το είδα 3 φορές και δεν το χόρτασα). Μουσικές επιλογές μεθαύριο. Προβληματίστηκα αλλά πιστεύω οτι θα μου βγεί σε καλό.. Το σύστημά μου είναι "αδύναμο" για το χώρο μου, ο οποίος είναι μάλλον μεγάλος (8 x 5), αλλά με ικανοποιεί για την ώρα. Εβγαλα και 2 φωτογραφίες του χώρου μου αλλα δεν κατάφερα να τις βάλλω εδώ. Πατάω το Insert Image και μου βγάζει ενα παράθυρο στο οποίο δεν γίνεται "επικόλληση". Μπορεί να μου πεί κάποιος πως γίνεται..?

αν και οι φίλοι σου έχουν διάθεση το καλύτερο θα ήταν να φέρετε όλα τα ηχεία στο χώρο σου μια μέρα κοινής αποδοχής (πχ Σάββατο ή Κυριακή). Είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος. Μη σου πω για μας που δεν έχουμε εμπειρίες ο μοναδικός. Και παίξε πράγματα που ξέρεις πολύ καλά, από το τραγούδι που σου κόλλησε στο μυαλό και ακούς συνέχεια την τελευταία βδομάδα μέχρι το μουσικό σήμα της αγαπημένης σου σειράς.

Φιλε μου Panoramious, έχεις δικιο και το καταλαβαίνω αλλά είναι αδύνατον. Θα πάω εγώ και θα βάλλω να ακούσω δικά μου κομμάτια - όπως λες κι εσυ.
Τάσος