Αυτά τα KEF σειρά C οι περισσότεροι λέτε πως είναι μια χαρά ηχεία,το whathifi όμως τα έχει βαθμολογήσει πολύ χαμηλά,2/5 γιατί έτσι?
:ADFADF1:Φίλοι μου,
επανέρχομαι επειδή είδα το πρόσφατο θέμα για τα ιταλικά Indiana Line και διάβασα σε όσες σχετικές σελίδες βρήκα γι αυτά. Θέλω να ρωτήσω για ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τους που αφορά ασφαλώς και τα δικά μου KEF, και μάλλον όλα τα ηχεία που υπάρχουν:
- Τί εννοεί ο κατασκευαστής οταν λέει "συνιστώμενος ενισχυτής" 30-150w? Είναι δυνατόν να εννοεί οτι μπορούν να λειτουργήσουν με έναν ενισχυτή π.χ. 40w?
Ρώτα τον κατασκευαστή καλύτερα. Αλλά ούτε κι αυτός θα ξέρει να σου απαντήσει... Έχεις προσέξει ποτέ τα minimum requirements για να τρέξει ένα πρόγραμμα σε pc? Κάτι τέτοιο ισχύει
- Και οταν πρόκειται για AV ενισχυτή, τότε εννοούμε τα 105w ή τα 5x105w = 525w (ο δικός μου Yamaha RX-V467) ?
Τα 105w οι περισσότεροι τα μετράνε σε ένα ή δύο κανάλια και μετά τα πολλαπλασιάζουν Χ5.... Μην περιμένεις από έναν ενισχυτή να αποδώσει συνολική ισχύ μεγαλύτερη από τη μισή αυτής που δίνει ως ονομαστική για το τροφοδοτικό του
- Τα KEF C7 που απέκτησα τώρα, λένε: Amplifier Requirements 15-200w. Δηλαδή διεγείρονται και με έναν ενισχυτή 20w -αν υπάρχει τέτοιος?
Τα είπαμε πιό πάνω
- Υποψιάζομαι οτι έχει να κάνει με ισχύ ανά κανάλι ή και με το πόσων δρόμων είναι τα ηχεία (δύο ή τριών). Αλλά τότε πώς κατανέμεται αυτή η ισχύς στα 5 ηχεία?
Είναι πολυσύνθετο και έχει να κάνει αφενός με το τι ζητάει το κάθε ηχείο (ακόμα και ίδιας σειράς το κεντρικό ζητάει άλλα σε σχέση με τα surround και άλλα σε σχέση με τις κολώνες μπροστά κλπ) και φυσικά με το τι πληροφορία στέλνει στο κάθε ηχείο ο ραδιοενισχυτής μέσα από την κωδικοποίηση που υπάρχει. Πάντως οι καινούργιοι ενισχυτές έχουν ίδια κυκλώματα σε κάθε κανάλι άρα οι ονομαστική ισχύς κάθε καναλιού είναι η ίδια. Απλά όταν παίζουν όλα μαζι...
- Ψάχνω όσο μπορώ για να μειώσω την άγνοιά μου και να μην τα μπερδεύω όπως τώρα. Γιαυτό παρακαλώ για τη βοήθειά σας.
Τώρα σώθηκεςΤο θέμα είναι καθαρά και ξάστερα ελαστικότητα από πλευράς κατασκευαστών όταν βγάζουν τις μετρήσεις τους η οποία ελαστικότητα έχει καταλήξει σε παραπληροφόρηση έως και "παραμύθι κανονικό"
Τάσος
Χάρηκα πολύ. Θανάσης (^_^)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.