Επιλογή ηχείων για laptop και σύνδεση με projector.

liopyr

New member
19 June 2010
35
Καλημέρα, είμαι σε αναζήτηση ηχείων υπολογιστή (δεν με ενδιαφέρει απαραίτητα να είναι μικρά) για να τα συνδέσω σε λαπτοπ που θα δουλεύει με projector. Ψάχνω οικονομική λύση, οπότε στην αρχή κοίταξα σε φθηνές ηχομπάρες, αλλά νομίζω δεν είναι καλή επιλογή.

Σκέφτομαι να πάρω τα Edifier MR4 που βλέπω στα 100€, που φαίνονται πιο ποιοτική επιλογή από ηχομπάρες ή φθηνά ηχεία υπολογιστη, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τα συγκεκριμένα είναι καλή λύση για ταινίες που θα είναι σχεδόν αποκλειστικά η χρήση τους.

Έχετε να προτείνετε κάποια καλύτερη λύση σε αυτά τα χρήματα; Είμαι ανοιχτός και για μεταχειρισμένα αν υπάρχει κάποια καλή πρόταση.

Ευχαριστώ!

Καλημέρα. Μια χαρά φαίνονται. Στα χαμηλά budget, η Edifier είναι μονόδρομος πλέον αφού παρέχει καλή αναλογία ποιότητας σε σχέση με τα χρήματα που δίνει κανείς.

Μπορείς να δεις και κάποιο μοντέλο 2.1 με subwoofer που βοηθάει στις ταινίες.

Καλό θα ήταν επίσης να πάρεις και ένα οικονομικό USB DAC ώστε να έχεις καλύτερη πηγή ήχου από την έξοδο του laptop.

Ευχαριστώ. Τα φθηνα 2.1 της edifier νομίζω πως θα χάνουν στην ποιότητα του ήχου επειδή δεν φαίνονται να έχουν καλούς δορυφόρους, ενώ τα πιο ακριβά ξεφεύγουν από το budget μου.. Και τα usb DAC επίσης δεν τα βλέπω και πολύ φθηνά.

Η εναλλακτική σκέψη μου, είναι να πάρω μία φθηνή 5.1 κάρτα ήχου για το λαπτοπ, να συνδέσω πάνω της τα Z5500 που έχω τώρα στο desktop, και να βάλω στο desktop τα edifier, οπότε να συνδυάσω με αυτόν τον τρόπο ταινίες στο laptop (projector) με 5.1, και μουσική-παιχνίδια στο desktop με τα edifier.