Επιλογή ηχείων (JBL Vs Klipsch)

KTL13

New member
22 January 2009
5
Θα ήθελα την γνώμη σας ανάμεσα στα ηχεία της JBL "ES80 και Sub ES150P" και της Klipsch "RF52 και Sub RW-10d".

Τα ηχεία τα θέλω για 60% ταινίες και 40% μουσική.
Ενισχυτή έχω τον DENON AVR-2309.
Ποια ηχεία πιστεύτε ότι θα παίξουν καλύτερα με τον παραπάνω ενισχυτή;

Κάθε γνώμη σας θα μου ήταν αφάνταστα πολύτιμη μιας και δεν έχω τη δυνατότητα να τα ακούσω από κοντά...

Τα συγκεκριμένα Klipsch όπως επίσης και τα RF-62 και τα RF-82 είναι πάρα πολύ καλά ηχεία!
Ακουσέ τα και θα καταλάβεις.

Εγώ μισούσα τις κόρνες μέχρι θανάτου. Καμμία κόρνα από όσες είχα ακούσει όλα τα χρόνια στο παρελθόν δεν μού είχε "κάτσει" καλά στο αυτί....
Μέχρι που άκουσα τις κόρνες της Klipsch. Οχι μόνο δεν τσιρίζουν, όχι μόνο δεν σού τρυπάνε τα τύμπανα, αλλά θα τις χαρακτήριζα έως και γλυκές ενώ παράλληλα έχουν ένα δυναμικό ήχο που δύσκολα βρίσκεις σε άλλου είδους tweeter...

Οταν πρωτοάκουσα τα RF 83 και πριν τα αγοράσω, ήταν άθλια...αλά σε έναν χώρο ακόμη ποιό άθλιο!!!
Οπως με όλα τα ηχεία έτσι και με τις κόρνες παίζει τεράστιο ρόλο που και πως θα τα ακούσεις.
Οταν στην συνέχεια τα έβαλα στον "Παράδεισο" έπαθα τέτοια πλάκα που δεν μπορούσα να διανοηθώ ποτέ μου...

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας!

Να πω την αλήθεια και εγώ προς τα Klipsch ψήνομαι. Όμως αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι άλλο καλύτερο, δεν θα πω όχι.

Οταν πρωτοάκουσα τα RF 83 και πριν τα αγοράσω, ήταν άθλια...αλά σε έναν χώρο ακόμη ποιό άθλιο!!!
Οπως με όλα τα ηχεία έτσι και με τις κόρνες παίζει τεράστιο ρόλο που και πως θα τα ακούσεις.
Οταν στην συνέχεια τα έβαλα στον "Παράδεισο" έπαθα τέτοια πλάκα που δεν μπορούσα να διανοηθώ ποτέ μου...

Εγώ το RF-83 τα θεωρώ κορυφαίο ηχείο! Τα έχω ακούσει και με Accuphase... οπότε καταλαβαίνεις...

Εγώ το RF-83 τα θεωρώ κορυφαίο ηχείο! Τα έχω ακούσει και με Accuphase... οπότε καταλαβαίνεις...

Πρέπει να σκότωνε ο συνδιασμός!!!
Που να ακούσεις (εαν δεν το έχεις κάνει ήδη...) τον κεντρικό ήχο που βγάζει το RC64!!!
Οσο γιά το 83, είναι ίσως η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι ίσως και να μην χρειάζομαι sub!!!-bye-

Όπως είπατε, είναι θέμα χώρου αν θα παίξει καλά κάποιο ηχείο. Μπορεί ένα ηχείο με κόρνα να είναι κατάλληλο για τον χώρο του KTL13, μπορεί να μην είναι όμως.

Απάντηση: Re: Επιλογή ηχείων (JBL Vs Klipsch)

Για home cinema, klipsch δαγκωτό! Θα έλεγα να ανέβεις στα RF-62.

Κι εγώ θα έλεγα RF-62 ή ακόμα καλύτερα RF-82 (πού είναι και το αγαπημένο μου ηχείο της Klipsch) και είναι και value for money

Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες γνώμες σας!

Μόλις πήρα τα RF-62!!!

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο είδος καλωδίου; (Κάτι οικονομικό αν υπάρχει.)

Καλορίζικα και καλοάκουστα...
Γιά καλώδια, δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο.Οτι κα να πάρεις σε οικονομική τιμή...(..και όχι μόνο!!) μιά χαρά θα κάνεις την δουλειά σου και δεν πρόκειται να ακούσεις διαφορές.Μην αγχώνεσαι καλωδιακά!!!

Last edited:
Να προσθέσω ότι κατάφερα να ακούσω τα ηχεία πριν τα αγοράσω και ξετρελάθηκα από τον ήχο τους!!!

Έχω όμως ένα πρόβλημα...
Όταν τα άκουσα στο κατάστημα (με ένα marantz 2x40) και σε volume όχι αυξημένο, ο ήχος που έβγαζαν ήταν τόσο δυνατός που αμέσως είπα να χαμηλώσουν λίγο την ένταση.
Τώρα που τα έχω συνδέσει με τον DENON avr-2309, παρόλο που έκανα το auto-setup για αναγνώριση των ηχείων, η ένταση που βγάζουν είναι υπερβολικά χαμηλή... (Το volume που έχει ο ενισχυτής είναι από -82db μέχρι +18db). Τα βάζω στο +2 και ίσα που ακούγονται...
Δοκίμασα τα ηχεία με έναν AKAI 2x45 και μόλις έβαλα το volume στο 5 (κλίμαμα από 0 μέχρι 30) η ένταση ήταν αρκετά δυνατή.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ρυθμίσεις θέλει ο DENON για να δουλέψει σωστά το volume.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος πάνω σε αυτό;

(Όπως καταλαβαίνετε είμαι αρχάριος σε αυτά...)