Επιλογή ηχείων και subwoofer μεταξύ Roister & Jamo

d.spaliaras

New member
9 November 2011
8
Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν Denon 2113 και θέλω να αγοράσω ηχεία. Σκέφτομαι δύο σετ: A. Roister emphasis 2x25, 2x5, center, sub PB150 και B. Jamo S 606 HCS 3 με sub Jamo SUB 660. Θα μπορούσε να μου πεί όποιος γνωρίζει για αυτά τα δύο σετ ποιό είναι καλύτερο. Ταινίες - μουσική : 50 - 50. Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο σε αυτή την κατηγορία τιμής? Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν Denon 2113 και θέλω να αγοράσω ηχεία. Σκέφτομαι δύο σετ: A. Roister emphasis 2x25, 2x5, center, sub PB150 και B. Jamo S 606 HCS 3 με sub Jamo SUB 660. Θα μπορούσε να μου πεί όποιος γνωρίζει για αυτά τα δύο σετ ποιό είναι καλύτερο. Ταινίες - μουσική : 50 - 50. Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο σε αυτή την κατηγορία τιμής? Ευχαριστώ πολύ.

Jamo δαγκωτο για μένα.με τον Denon εχουν δέσει φοβερά σε μένα!!!!

Re: Επιλογή ηχείων μεταξύ Roister & Jamo

καλημερα, απο που τα πηρες τα jamo? ειχες ακουσει και τα roister πριν αποφασησεις? πηγαινω και τα ακουω και τα δυο συνεχεια αλλα δεν μπορω να αποφασισω. τα roister μου φαινεται οτι ειναι πιο καθαρα στον ηχο, ενω τα jamo πιο μπασαριστα.

Απάντηση: Re: Επιλογή ηχείων μεταξύ Roister & Jamo

καλημερα, απο που τα πηρες τα jamo? ειχες ακουσει και τα roister πριν αποφασησεις? πηγαινω και τα ακουω και τα δυο συνεχεια αλλα δεν μπορω να αποφασισω. τα roister μου φαινεται οτι ειναι πιο καθαρα στον ηχο, ενω τα jamo πιο μπασαριστα.

στον ηχο εμενα μου αρεσαν πολυ περισσοτερο τα jamo και με τον denon εδςσαν ωραια!!!
τα roister απλα ειναι πιο ευαισθητα και θα εχεις μεγαλυτερες εντασεις.αυτα....

Απάντηση: Re: Roister emphasis 25 (Ερωτήσεις - Εντυπώσεις - Reviews...)

καλημερα σε ολους. εχω εναν denon 2113 και θελω να παρω ενα σετ 5.1 ηχεια. σκεφτομαι για roister 2x25, 2x5, center, sub pb150 ή Jamo S 606 HCS 3 με Jamo SUB 660. μπορει να με συμβουλεψει καποιος για τις παραπανω επιλογες? υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτη την κατηγορια τιμης? ευχαριστω

το σαμπ του jamo ειναι κλασης ανωτερο απο αυτο του roister παντως.....

Re: Roister emphasis 25 (Ερωτήσεις - Εντυπώσεις - Reviews...)

καλημερα σε ολους. εχω εναν denon 2113 και θελω να παρω ενα σετ 5.1 ηχεια. σκεφτομαι για roister 2x25, 2x5, center, sub pb150 ή Jamo S 606 HCS 3 με Jamo SUB 660. μπορει να με συμβουλεψει καποιος για τις παραπανω επιλογες? υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτη την κατηγορια τιμης? ευχαριστω

Αυτα το σετ αγορασα χωρις το sub και με ενισχυτη τον Yamaha rx-v773(530 ευρω μετρητοις απο apothema.gr) τα ακουσα και μου αρεσαν περισσοτερο απο τα roister.Πρεπει να τα ακουσεις και τα δυο και να αποφασισεις παντως και τα δυο ειναι πολυ καλα σετακια μην προβληματιστης απο θεματα ποιοτητας οτι σου πουνε τα αυτια σου αυτο θα πραξεις.

Last edited:
Απάντηση: Roister emphasis 25 (Ερωτήσεις - Εντυπώσεις - Reviews...)

παντως το jamo sub 600 εχει παρει παρα πολυ ψιλη βαθμολογια και πολυ καλες κριτικες αν ενδιαφερεσαι.
ακους και αποφασιζεις

Re: Απάντηση: Roister emphasis 25 (Ερωτήσεις - Εντυπώσεις - Reviews...)

ευχαριστω πολυ παιδια για τις πληροφοριες. ακομα δεν εχω αποφασισει αλλα μαλλον κλεινω προς τα jamo. ειδα ομως στο youtube το sub της jamo και κουνιωταν ολοκληρο. μετα διαπιστωσα οτι το 660 ειναι κλειστου τυπου και δεν εκτονωνεται ο αερας. ειναι δυνατον? το sub εκανε βολτα!!!! γνωριζει κανεις τιποτα γι αυτο? το sub 360 παντως ειναι ανοιχτου τυπου.

Απάντηση: Επιλογή ηχείων μεταξύ Roister & Jamo

αφου ανεβαινεις τοσο ψηλα για σαμπ σου εχω προτασεις να δεις

http://www.skroutz.gr/s/386249/Sunfire-Dual-Driver-Powered-Subwoofer-SDS-10.html

http://www.skroutz.gr/s/348984/Velodyne-CHT-10Q.html

http://www.skroutz.gr/s/347510/JBL-ES250PW-12.html

http://www.skroutz.gr/s/342084/Martin-Logan-Dynamo-500.html

αυτα ειναι που αξιζουν στην τιμη που ψαχνεις.εγω επελεξα velodyne

Re: Απάντηση: Επιλογή ηχείων μεταξύ Roister & Jamo

δεν θελω να ανεβω τοσο ψηλα. το jamo sub 660 το εχω βρει 380 euro σε γερμανικο site.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ηχείων μεταξύ Roister & Jamo

δεν θελω να ανεβω τοσο ψηλα. το jamo sub 660 το εχω βρει 380 euro σε γερμανικο site.

τοτε παρε το μην το σκεφτεσαι.
αλλιως παρε τοτε αυτο που ειναι σουπερ
http://www.skroutz.gr/s/348985/Velodyne-CHT-8Q.html

Πάρε και στην αντιπροσωπεία της Jamo(ΛΑΙΟΣ ΑΕΒΕ 2108629513 Κο Αδαμ) ρώτησε αν υπάρχει το sub και πές τους οτι το βρήκες στη Γερμανία πιο φθηνά.Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σου κάνουν καλύτερη τίμη απο την ελληνική αγορά και να σε δελεάσουν, μην ξεχνάς οτι θα έχεις και εγγύηση ενώ απο Γερμανία θα είσαι εκτός.

Καλημέρα. Έχεις και roister και jamo? γιατί εμένα μου λες οτι εχεις jamo με yamaha 773 και σε αλλο thread λες οτι αγορασες roister εκθεσιακά και ρωταγες για ενισχυτη (denon 3113 ή onkyo 616). Εαν τα εχεις και τα δύο πακετα πες μου σε παρακαλώ πιο είναι πιο καλό κατα τη γνώμη σου? ευχαριστω πολύ.

Απάντηση: Αγορά ηχείων και sub για home cinema εως 800-900 ευρώ

τα roister ειναι πιο ευαισθητα και θα εχεις μεγαλυτερη ενταση αν σε ενδιαφερει.το σαμπ ομως που δινουν ειναι για τα μπαζα.
το jamo το σετ για μενα ειναι φοβερο και το σαμπ που βρηκες φοβερο και πολυ ανωτερο με το roister.κατεβαινει χαμηλα σε συχνοτητα,ειναι μεγαλυτερο 12'' και πολυ πιο ισχυρο και με φοβερες κριτικες και βαθμολογια.ακουσα το 600 και ειχα παθει πλακα.
εγω ψηφιζω JAMO.τουλαχιστον για το σαμπ....

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων και sub για home cinema εως 800-900 ευρώ

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα βρίσκω την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι και εγώ περί αντίστοιχου θέματος. Εχω ένα vsx-422 και τα ηχεία είναι από home cinema HTS3115/12 της Philips
Ψάχνοντας λοιπόν για καλύτερα ηχεία έπεσα σε ένα τύπο ο οποίος πουλάει τα εξής της koda: surround (av-988s) κεντρικό (av-988c) και κύρία (ex-566t). Η ερωτησή μου είναι η εξής, από τεχνικής άποψης αν πάρω αυτά τα ηχεία θα οδηγηθούν σωστά από τον ενισχυτή ? Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή θα είμαι οκ ? Αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία αλλαγής ή δεν πρόκειται να διαπιστώσω καμιά διαφορά ? Από ακουστικής βέβαια το καταλαβαινω ότι πρέπει να τα ακούσω κλπ κλπ κλπ. αλλά μία άποψη θα την εκτιμούσα αρχικά και κάτι τελευταίο, τα πίσω της koda είναι δόκιμο να τα κρεμάσω στο τοίχο ή είναι λάθος ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Last edited:

Ρώταγα απόψεις γιατι σκεπτόμουν να τα αγοράσω, τελικά δεν αγόρασα τον Denon 2113 & Roister που ηταν η αρχική μου σκέψη και το σκέφθηκα περισσότερο λόγω εκθεσιακών Roister.Λόγω καλύτερης τιμής που βρήκα με ψάξιμο στον Yamaha(internet) και στα Jamo(αντιπροσωπεία) πήρα αυτό το σετ.Είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν το μετανιώνω καθόλου, οχι οτι το σετακι Denon & Roister υστερούσε αλλά πέρα απο το ακουστικό κομμάτι ήταν καλύτερα και οικονομικά γύρω στα 180 ευρώ με της τιμές που βρήκα. Τώρα στο κομμάτι πιο είναι καλύτερο οπως λένε και τα άλλα παιδιά εδω μέσα πρέπει να ακούσεις αυτο που θές να πάρεις και οτι αρέσει περισσότερο στα αυτιά σου.Παράλληλα μπορείς να κατεβάσεις και τα manual απο τα site των εταιρειών για τους ενισχυτές και να διαβασεις για τα διάφορα καλούδια που σου παρέχουν.
Για το θέμα τιμής στην Jamo μου έκαναν τιμή Γερμανίας κουβέντα στην κουβέντα, πήρα να ρωτήσω αν υπάρχει διαθέσιμο σε dark apple το σετ και λέγοντας για τις τιμές στην Ελλάδα και την Γερμανία μου κάνανε λίγο μικρότερη τιμή(552,50 ευρώ) απο 570 ευρώ στη Γερμανία και με τα μεταφορικα που πλήρωσα για Κρήτη βγηκανε τα ίδια χρήματα με τη Γερμανια και έχω και την εγγύση.

Last edited:

τα jamo τα αγόρασες απευθείας από την αντιροσωπεία? γίνεται αυτό? πουλάνε και λιανική? θα πάρω Δευτέρα να ρωτήσω. τα jamo S 606 HCS 3 (high gloss black) Speaker-Set μου βγαίνουν 523 με μεταφορικά. Αν μπορέσουν να μου κάνουν καλύτερη τιμή στην αντιπροσωπεία θα τα πάρω από αυτούς.

Στις εποχές που ζούμε τα πάντα γίνονται και 552 ευρώ να τα πάρεις οπως εγώ ειναι καλή τιμή γιατι έχεις και εγγύηση για 29 ευρώ δεν νομίζω οτι αξίζει το κόπο να τα πάρεις απο Γερμανία. Δεν ξέρω αν μένεις Αθήνα ή επαρχία για να έχεις μεταφορικά αλλά για Κρήτη ήταν 18 ευρώ και η συσκευασία ηταν χαρακτηρισμένη μεγάλο δέμα με βάρος 65 κιλά.