Επιλογή ηχείων.

ermis1975

New member
27 January 2010
83
Ψάχνω ηχεία για μουσική αρχικά. Εχω βρεί και ακούσει και τα Magna monitor 1002 και τα Taga Harmony. Και τα 2 δε μπορώ να πώ οτι δε μου άρεσαν. Ο μόνος περιορισμός μου ειναι η τιμή, δε θέλω να ανέβω πάνω απο τα 400. Μουσική θέλω να μπορώ να ακούω τα πάντα (απο κλασική, ρόκ, μέχρι και ... ελληνικα). Τι άλλο μου προτείνετε?

Συνολικά με κουζίνα κλπ ειναι 50. Ο χώρος που θα μπεί το home cinema ή τα ηχεια θα ειναι καμια 20ρια περιπου. Φυσικά αυτο δε σημαίνει οτι τα ηχεια δε θα ακούγονται στο stereo και στη κουζινα πχ.

Και ενισχυτη θα αγοράσω φρέσκο... Ειμαι στην αναζήτηση. Μια πρόταση ειναι denon 1300. Βασικα σε αυτα τα επίπεδα τιμης θελω.

Bασικά για τόσο μεγάλο χώρο χρειάζεσαι ηχεία δαπέδου με μεγαλούτσικο γούφερ. Κοίτα σε μεταχειρισμένα σ' αυτά τα λεφτά που διαθέτεις, θα πετύχεις κάτι καλό με λίγη υπομονή. Τώρα για τον ενισχυτή αυτός που αναφέρεις είναι εισαγωγικό μοντέλο και ναι μεν θα παίξει με τα ηχεία που θα πάρεις, δυστυχώς όμως δεν θα μπορεί να τα οδηγήσει σωστά

Δηλαδή ο χώρος ειναι μεγάλος ? Τα ηχεία θα μπούνε βασικα δεξιά και αριστερά απο τη τηλεόραση. Αντε να ειναι 2 μέτρα η απόσταση μεταξύ τους και θα ειναι στραμένα προς τον καναπέ στα 4 μετρα περίπου. Για να πιάσει όλο το χώρο θα χρειαστώ και αλλες 2 κολόνες ηχεια στο stereo φαντάζομαι. Αν δηλαδή εβαζα 4 Taga Harmony TAV-606F v.3, δε θα ήταν υπερβολικό όμως?

Ψάχνεις για 2 ηχεία με σκοπό στο μέλλον να γίνει 5.1? Τη μουσική θα την ακούς στα 2 μόνο ή θα παίζεις με sub? Γιατί έτσι όπως τα λες τώρα μάλλον για δικάναλος θα σου ταίριαζε.

Θέλω 2 όσο το δυνατόν καλύτερα μπροστινά ηχεία, με σκοπό να παίζουν σωστά μουσική χωρίς sub. Το sub υπάρχει (αν δε πουληθεί και ειναι 10'' crystal audio). Απλά δε θέλω να τραντάζεται το πάτωμα και να έχω πρόβλημα με τους κάτω. Προτιμώ ο ήχος να ειναι καθαρός μόνο με 2 καλά ηχεια. Θα βάλω και κεντρικό και surround. Τα πισω λογικά κάνουν και για stereo και στα 4 κανάλια. Ακουσα ηχεια των 200-300 και 1000 ευρω. Διεφορές κατάλαβα στα 1000 ευρω ΟΚ. Απο εκει και πέρα όμως δεν έχω ακουσει κάποιες μάρκες που ήδη έχω πχ yamaha και δε ξέρω αν το ηχείο πρέπει να ειναι 8 ή 6 Ohm. Επίσης ο maranz έχει καλύτερο ήχο απο denon? Ακουσα οτι χρησιμοποιεί τα ιδια κυκλώματα με το stereo ο maranz και γι αυτό αποδίδει καλύτερα, αλλα δε πιάνει εντάσεις. Αυτο τί σημαίνει οτι θα παραμορφώνει και δε θα παίζει τα ηχεια και ποια....?

Οι προενισχυτές που έχουν marantz δεν θα σου δώσουν παραπάνω εντάσεις. Εκεί πάμε για άλλες διαφορές. Εγώ προσωπικά δεν ακούω διαφορές σε όσους άκουσα. Μπορεί να έχουν άλλους τόνους και τέτοια αλλά αυτό δεν το ακούω χειρότερα ή καλύτερα. Αντί να δώσω 700 για τον marantz, προτίμησα ένα χαμηλότερο μοντέλο Denon αφού μου επαρκούσε. Αν θες να ακούς μουσική στα 2 ηχεία χωρίς sub, σε κάποιον σαν τον denon 1300, προτίμησε τα 8Ω. Το να παίζουν και τα πίσω σε κανα party mode, πιο πολύ για θόρυβο είναι και για να γεμίζει ο χώρος με ήχο...δεν είναι για ποιότητες και τέτοια...Αν και τα πίσω είναι δαπέδου..., άστο καλύτερα. Τι δε σου άρεσε σε αυτά που άκουσες; Κάπου πήρε το μάτι μου μεταχειρισμένα Q acoustics 2050 350 ...

Μου άρεσε ο ήχος απο τα magnat και η ποιότητα κατασκευής απο τα υπόλοιπα πχ τα taga harmony ειχανε και 2πλο καλωδίωση. Αυτα στις τιμές που κοιτάω. Τα πίσω δηλαδή δεν ειναι καλύτερα να ειναι δαπέδου σαν τα μπρος? Ειναι καλύτερα τα μικρά βιβλιοθήκης?

Είναι δύσκολο να τα οδηγήσει τέτοιος ενισχυτής όλα μαζί. Ακόμα και τα 2 θα σου ζεσταίνεται αν είναι δαπέδου και τα έχεις δυνατά. Bi amp δεν νομίζω να χρειαστείς, πίστεψε με.. Αν σου άρεσαν τα Magnat, δες αυτά https://www.amazon.de/Klipsch-RP-26...id=1484606065&sr=8-1&keywords=klipsch+rp-260f
Και καλύτερα είναι, και πιο εύκολα σε οδήγηση, και σε φοβερή τιμή. Και μελλοντικά, το κεντρικό τους είναι πολύ καλό και "μυώδες, ότι πρέπει για μεγαλύτερα δωμάτια. Θα στο γεμίσουν το δωμάτιο ικανοποιητικά χωρίς να κάνεις ταρζανιές με dual stereo και τέτοια.

Οι τιμές στο amazon ειναι για 1 ή 2? Αυτα τα άκουσα και μου άρεσε ο ήχος τους ! Απο εξωτερικό απο πού αγοράζετε, ενισχυτη ηχεια κλπ γιατί δε το εχω ψάξει.
Επίσης ποια η γνώμη σου για τα KLIPSCH R-24F?

Last edited:
Για το ένα. Τελική τιμή 690 μαζί με μεταφορικά. Άλλη κλάση όμως, και από τα klipsch που αναφέρεις. Και στην ελλάδα ζητάνε 1100+...Υπάρχουν και τα 250F με 100 λιγότερα...

Στα ίδια επίπεδα είναι αυτοί...αν εννοείς σχετικά εντάσεις και ποιότητα. Θες 1000+ και πανω να πεις ότι έχουν διαφορά. Aventage 860, denon 3300w, pioneer elite...

Λοιπόν μετά απο ψάξιμο και αφού άκουσα μερικά, αποφάσισα να πάρω dali 3 για μπροστά και για κεντρικό dali zensor vokal. Για πίσω τώρα πιστεύετε οτι θα μπορούσα να βάλω τα μικρότερα dali 1? να πάρω πάλι τα 3 ή να βάλω 2 KLIPSCH ? Επίσης για να φτιάξω atmos ποιά ηχεια κάνουν (θα πρέπει να κτυπάνε ταβάνι επιπεδο ειναι χαμηλοτάβανο 2.60). Τέλος θα ήθελα βάσεις να μου προτείνετε για μπροστά και για πίσω (οι πίσω πρεπει να ειναι πολύ λεπτές και να έχουν υψος μάλλον 1μ γιατί θα στριμωχτούν αναμεσα σε καναπέ, τοιχο...τζαμαρια κλπ!

Πολύ καλή επιλογή, για πίσω όπως είπες τα zensor 1 μη χαλάσεις την αισθητική κι ηχητική ομοιογένεια. Για βάσεις ψάξε στο διαδίκτυο, σε καταστήματα με έπιπλα tv ή ηλεκτρονικομάγαζα βάσει των διαστάσεων των ηχείων σου.

Τελικά πήρα τα zansor 5, η τιμή των zansor 3 μαζί με βάσεις τα τα πλησίαζε πολύ. Δε ξέρω αν έκανα καλά, αλλά αισθητικά είναι καλύτερα απτο να είχα 2 βάσεις μεγάλες. Επίσης πηρα και το vokal για κεντρο. Ακόμα δε τα έχω συνδέσει. Για πίσω δε ξέρω τί μπορώ να βάλω. Δεδομένου οτι θα πρέπει να μπούν ανάμεσα σε τοιχο και καναπέ κολητά, θα πρέπει να μπούν σε βάση λεπτή που να αντέχει. Δε ξέρω αν πάρω τα zensor pico ή τα zensor 1.