επιλογη ηλιακού θερμοσίφωνα

agrino

Senior Member
13 November 2008
454
Καλησπέρα! ο νεός χρόνος μπήκε με την πρωτη αναγκαστική αλλαγη. Ο ηλιακός μας τίναξε τα πέταλα και είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στην άμεση αντικατάσταση του. θα ήθελα τη βοηθεια σας. Εχω καταλήξει στα 160 lt και είμαι μεταξύ ενός calpak κι ενός energia solar. Κάποια γνώμη ή κάποια συμβουλή; Ευχαριστω

Δεν ξέρω τι πωλείται σήμερα, αλλά τι ακριβως σημαίνει τιναξε τα πέταλα;

Εγώ έχω ένα παλιό Φυρογένη (Αθήνα).

τρυπησε σε τρια σημεία οι καθρεφτες και εσπασε το μπόιλερ... Ηταν 20+ ετών

Επειδή και εγώ το ψάχνω λίγο έχει κάποιος υπόψην του για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες κενού;;;

Ειμαι υπερ των Calpak και Elco...
Πριν 4 χρονια εβαλε ο πατερας μου στο πατρικο μου εναν Elco 160lt με 2 συλλεκτες και τολμω να πω οτι με λιγο ηλιο τον χειμωνα (χωρις να τον αναψει) ενα ατομο προλαβαινει να κανει μπανιο...
Το κοστος ηταν ενα καφετι...

Επειδή και εγώ το ψάχνω λίγο έχει κάποιος υπόψην του για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες κενού;;;

Τους vacuum εννοεις ε?
Θυμαμαι οτι το ψαξαμε κι εμεις τοτε για vacuum της Calpak (ειχε 1300 τοτε) κι ειχαμε ακουσει καλα λογια...

Απάντηση: Re: επιλογη ηλιακού θερμοσίφωνα

Ναι, έβαλα πέρυσι.

Σε σχέση με τον 25ετίας συμβατικό ηλιακό που αντικατέστησε, παρατήρησα μεγάλη διαφορά, ιδίως στις χειμερινές ημέρες με ελαφρά συννεφιά. Εκεί που ο προηγούμενος δεν ζέσταινε καθόλου, ο κενού δεν χρειάζεται καν υποβοήθηση από την αντίσταση. Το καλοκαίρι μου είπαν ότι θέλει λίγη προσοχή ή σκίαση των μισών σωλήνων, για να μη βράζει το νερό.

Βέβαια τώρα με το χιόνι πήγα και καθάρισα τους συλλέκτες, γιατί δεν το λιώνει μόνος του όπως οι συμβατικοί. Μικρό το πρόβλημα εάν τον έχεις σε ταράτσα και όχι σε σκεπή. Χώρια που πότε χιονίζει στη Θεσσαλονίκη; Μόνο φέτος θυμάμαι, που ούτως ή άλλως πάγωσαν και οι σωληνώσεις.

Α, και από 200ρι πήγα σε 160 λίτρων. Για 4μελή οικογένεια δεν χρειάζεται παραπάνω, νομίζω.

Μετά από 30 χρόνια άλλαξα το μπόιλερ στον έναν,ο άλλος προχωρά ακάθεκτος.
Συντήρηση;;;;Μηδαμινή

Αν θυμάμαι καλά μόνο κάποιοι παγωμένοι σωλήνες τροφοδοσίας του νερού και κάποια φορά αντιψυκτικό .
Τιμή κτήσης κάπου στα 50.000-60.000 στο 85-86

Εγώ ενδιαφέρομαι για τον συγκεκριμένο τύπο,γιατί δεν έχω μεγάλη ηλιοφάνεια στην ταράτσα του σπιτιού μου,(είναι μονοκατοικία ανάμεσα σε 2 πολυκατοικίες) και σκεφτόμουν αν άξιζε να βάλω ηλιακό κενού.για απλό ηλιακό δεν το συζητώ καν.Τα 600 είναι πολύ καλά που λέει ο φίλος αλλά σε επώνυμες λύσεις τύπου καλπακ Μαλτέζος ~έχει 1200
Δίλημμα μεγάλο...

Άλλο συννεφιά, άλλο συνθήκες σκίασης όπως περιγράφεις.... δεν ξέρω αν θα σου κάνει δουλειά. Γεγονός είναι ωστόσο ότι ζεσταίνει πιο γρήγορα και μέσα από σύννεφα.

Απάντηση: Re: επιλογη ηλιακού θερμοσίφωνα

Ναι, έβαλα πέρυσι.

Σε σχέση με τον 25ετίας συμβατικό ηλιακό που αντικατέστησε, παρατήρησα μεγάλη διαφορά, ιδίως στις χειμερινές ημέρες με ελαφρά συννεφιά. Εκεί που ο προηγούμενος δεν ζέσταινε καθόλου, ο κενού δεν χρειάζεται καν υποβοήθηση από την αντίσταση. Το καλοκαίρι μου είπαν ότι θέλει λίγη προσοχή ή σκίαση των μισών σωλήνων, για να μη βράζει το νερό.

Βέβαια τώρα με το χιόνι πήγα και καθάρισα τους συλλέκτες, γιατί δεν το λιώνει μόνος του όπως οι συμβατικοί. Μικρό το πρόβλημα εάν τον έχεις σε ταράτσα και όχι σε σκεπή. Χώρια που πότε χιονίζει στη Θεσσαλονίκη; Μόνο φέτος θυμάμαι, που ούτως ή άλλως πάγωσαν και οι σωληνώσεις.

Α, και από 200ρι πήγα σε 160 λίτρων. Για 4μελή οικογένεια δεν χρειάζεται παραπάνω, νομίζω.

Τι μαρκα;

Ίδια χρονιά Πέτρο,από την έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ήταν 200 λίτρων,180.000 δρχ,έχω ακόμα την απόδειξη
Το αντιψυκτικό το αλλάζω κάθε 2 χρόνια

Λογικα το πλυντηριο την υπολογίζει εφόσον έχει 2 βάνες εισόδου νερού.
Μια κρύα και μία ζεστή.
Επιλέγεις 40 βαθμούς πχ και αυτό τα υπολογίζει