επιλογη ηλιακού θερμοσίφωνα

Έχει τραβήξει κάποιος παροχή από τον ηλιακό στα πλυντήρια ρούχων πιάτων;

Ναι έχει γνωστός μου πλυντήριο με δύο εισόδους μια για κρύο μια για ζεστο. Λογικά γίνεται μεγάλη οικονομία.

Πάντως για τις παγωνιές που είχαμε νομίζω η πιο απλή λύση είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες με κλειστό κύκλωμα νερού και να έχουν καλά αντιψυκτικά υγρά. Οι μονού κυκλώματος χωρίς υγρά πρέπει να αδειάζουν οι συλέκτες σε περίπτωση μεγάλης παγωνιάς.

Απάντηση: Re: επιλογη ηλιακού θερμοσίφωνα

Επειδή και εγώ το ψάχνω λίγο έχει κάποιος υπόψην του για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες κενού;;;

Εγώ τους φοβάμαι λίγο...
Το καλοκαίρι δεν μπορείς να ελέγξεις τη θερμοκρασία.
Ο διπλανός μου στο νησί μόνο προβλήματα έχει.
Εγώ έβαλα με τους σύγχρονους συλλέκτες (νομίζω λέγονται τιτανίου ή κάτι τέτοιο).

Για τις λίγες ώρες ηλιοφάνειας που έχει η ταράτσα μου,μια χαρά μου ακούγονται!

Οι συλλέκτες κενού το καλοκαίρι θέλουν -μερικό- σκέπασμα γιατί στην κυριολεξία βράζουν και τα κάνουν όλα ταναπου, ειδικά με τον ήλιο που έχουμε στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι δεν έλειψα πάνω από 5νθήμερο συνεχόμενο, και τότε να πω την αλήθεια ξέχασα τη σκίαση... Βέβαια και με τον συμβατικό υπερχειλίζει από τη βαλβίδα το νερό που υπερθερμαίνεται. Καλό είναι να μην στηριζόμαστε όμως διαρκώς στην βαλβίδα.
Το πήρα από εδώ

Έχει πλάκα η εγκατάσταση, το μπόιλερ έχει οπές στις οποίες κουμπώνουν με ....θερμοαγώγιμη πάστα (σαν αυτή που βάζουμε στις ψύκτρες των επεξεργαστών ένα πράμα) οι χάλκινοι (νομίζω) πυρήνες των γυάλινων σωλήνων. Ούτε υγρά θέλει δλδ το σύστημα ούτε τίποτα. Απλή ιδέα σαν σύλληψη. Θα δείξει σε βάθος χρόνου.... Πάντως 1,5 χρόνο μετά την εγκατάσταση λειτουργεί άψογα, χωρίς να κάνω επάνω του το παραμικρό (οκ την προηγούμενη εβδομάδα τον καθάρισα από το χιόνι που είχαν πιάσει οι γυάλινοι σωλήνες, οι οποίοι όπως είπα δεν λιώνουν το χιόνι όπως οι κλασικοί συλλέκτες και μαζεύτεται επάνω τους). Λογικά και σε εγκαταστάσεις ηλιοθερμίας πρέπει να είναι ως σύστημα οι συλλέκτες κενού πολύ αποδοτικοί.

Τάσο, τι σε οδήγησε σ' αυτήν την εταιρία κι όχι σε κάποια άλλη?
Ήταν καθαρά θέμα κόστους πχ ή το έψαξες και είδες πλεονεκτήματα σ' αυτούς έναντι άλλων κατασκευαστών?

Ήταν στη Θεσσαλονίκη και ανατολικά (πού να τρέχω), κουβέντιασα και μου φάνηκε να ξέρει το είδος του. Κατά τα άλλα, δεν είμαι από αυτούς που διαβάζουν ένα μήνα για μια αγορά 600 ευρώ, το έψαξα λίγο από εδώ λίγο από εκεί, διάβασα τις προδιαγραφές του μου φάνηκαν μια χαρά, πείστηκα επί της αρχής για τους σωλήνες κενού, και είπα δεν βαριέσαι δεν το δοκιμάζω. Τώρα βέβαια δίνει και 15 χρόνια εγγύηση για τους σωλήνες... δεν ξέρω τι αξία έχει βέβαια τέτοιο πράγμα στη χώρα μας σήμερα, που σήμερα είναι μια επιχείρηση αύριο δεν είναι.