Επιλογη καλωδιων για z 5500

optimus prime

AVClub Enthusiast
11 November 2010
717
Saving Cybertron....
Θα ηθελα να αλλαξω τα stock καλωδια των z 5500 και επειδη δεν εχω ιδεα εαν πρεπει να καταφυγω σε λυση τυπου χαλκινων η oxygen free η εαν πρεπει να παρω διατομης 1.5mm η μικροτερης θα ηθελα μια μικρη βοηθεια...
Για τα rear ηχεια θα χρειαστω τουλαχιστον 11-12 μετρα καλωδιο,το αναφερω μηπως και παιζει ρολο για τυχων απωλειες...

Για τα Logitech λες;

Αν ναι, θα αστειεύσαι βέβαια....

Μην πετάξεις δεκάρα για αλλαγή καλωδιών σε αυτά τα ηχειάκια...

Προφανως δεν θα υπάρξει η παραμικρή βελτίωση.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αλλαγή των ηχείων και όχι των καλωδίων. Μην πετάς τα λεφτά σου άδικα. Καλύτερα να περιμένεις μέχρι να μαζέψεις ένα ποσό και να πάρεις κάτι αξιόλογο.

Τα είχα και γώ μέχρι πριν κανα μήνα που τα δώρησα σε έναν ξ'αδερφό μου για pc use

Παιδια για την δουλεια που τα θελω και για τον χωρο μου βασιζομενος στο χαμηλο budget μου πιστευω οτι ηταν καλη η επιλογη μου,αν και δεν τα εχω ακουσει ακομα γιατι μου ερχονται μεθαυριο..
Καλωδια θα χρειαστω ετσι και αλλιως γιατι δεν με φτανουν σε μετρα αυτα που ειναι στην συσκευασια..
Απλα επειδη δεν ξερω τι να επιλεξω ζηταω την βοηθεια σας για να μην σπαταλησω τζαμπα αλλα λεφτα...

Παιδια για την δουλεια που τα θελω και για τον χωρο μου βασιζομενος στο χαμηλο budget μου πιστευω οτι ηταν καλη η επιλογη μου,αν και δεν τα εχω ακουσει ακομα γιατι μου ερχονται μεθαυριο..
Καλωδια θα χρειαστω ετσι και αλλιως γιατι δεν με φτανουν σε μετρα αυτα που ειναι στην συσκευασια..
Απλα επειδη δεν ξερω τι να επιλεξω ζηταω την βοηθεια σας για να μην σπαταλησω τζαμπα αλλα λεφτα...

Μια χαρα επιλογή είναι για το budget σου, αλλά δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για ποιοτικά καλώδια αφού δε θα καταλάβεις διαφορά. Αφού ούτως ή άλλως χρειάζεσαι καλώδια αγόρασε οικονομικά της τάξης των 2 ευρώ/μ. Αυτά τα καλώδια μπορείς να τα βρείς εύκολα σε κάποιο κατάστημα. Πχ Καύκας καλώδιο 2ε/μ, Νάκας καλώδιο Proel 2,85ε/μ.

Εγω που έχω καλώδια 2,5mm με 0,50 το μέτρο και τα emphasis μια χαρά ακούγονται.Πιστεύω ότι πάνω απο ευρό το μέτρο είναι απλά υπερβολή.

Αν είναι να δώσεις ~2 το μέτρο για καλώδιο τότε πάρε Ultralink ή Supra. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις και ποιό οικονομικό.

Τα καλώδια τα Stock είναι γύρο στα 7 μέτρα το καθένα,αν σου κάνουν μην αλλάξεις,καλωδιάς είμαι αλλά στα εν λόγο ηχεία ακόμα και η διαφορά που άκουσα όταν τα σύνδεσα στην Xonar Essence STX για να ακούσω τι κάνει η εν λόγο κάρτα σε ηχεία PC,πραγματικά ήταν τόσο ασήμαντη μπροστά στις ελλείψεις των ηχείων που και με 10ε να την είχες δεν αξίζε,πόσο μάλλον η αλλαγή καλωδίων.

Αν δεν σου φτάνουν καλύτερα πάρε φτηνό καλώδιο 0.75mm ή καλύτερα 1.5mm γύρο στα 50 λεπτά το μέτρο,και αυτό που έχεις στο τελευταίο post καλό είναι.

Τα καλώδια τα Stock είναι γύρο στα 7 μέτρα το καθένα,αν σου κάνουν μην αλλάξεις,καλωδιάς είμαι αλλά στα εν λόγο ηχεία ακόμα και η διαφορά που άκουσα όταν τα σύνδεσα στην Xonar Essence STX για να ακούσω τι κάνει η εν λόγο κάρτα σε ηχεία PC,πραγματικά ήταν τόσο ασήμαντη μπροστά στις ελλείψεις των ηχείων που και με 10ε να την είχες δεν αξίζε,πόσο μάλλον η αλλαγή καλωδίων.

Αν δεν σου φτάνουν καλύτερα πάρε φτηνό καλώδιο 0.75mm ή καλύτερα 1.5mm γύρο στα 50 λεπτά το μέτρο,και αυτό που έχεις στο τελευταίο post καλό είναι.

Kοιτα johnson εγω δεν εχω τρελες απαιτησεις σαν απλος χρηστης pc..
Δεν λεω,θελω να βλεπω τις ταινιες μου με dts ηχο ικανοποιητικα και να ακουω και μουσικη καλα αλλα δεν εχω αναγκη ενα ακριβο συστημα για το δωματιο μου...
Αυτα τα ηχειακια που φοραω τωρα ειναι κατι 5.1 creative
http://asia.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=14095

και μολις εβαλα πανω στο pc την asus xonar ds των 41 ευρω αυτα τα ηχειακια μεταμορφωθηκαν σε τερατακια (παντα για τα δικα μου αυτια) με βαθος στον ηχο,καλο μπασο και καθαροτητα γεμιζοντας το δωματιο μου που σκεφτομαι οτι οταν θα ερθουν σημερα τα z 5500 μου φαινεται οτι θα παθω μεγαλη πλακα...
Οσον αφορα για τα καλωδια επειδη πρεπει να περασουν γυρω απο πορτες και τοιχους υποχρεωτικα πρεπει να παρω εξτρα και επειδη ολοι σας μου λετε οτι δεν εχουν διαφορα τα πιο ακριβα μολις παρηγγειλα αυτα που εβαλα στο τελευταιο ποστ μου..

Κοίτα διαφορά δεν θα ακούσεις γι'αυτό δεν άξιζε να πήγαινες σε ακριβά,αν σου έκαναν σαν μήκος τα Stock καλύτερα να μην άλλαζες,αλλά αν δεν σου έκαναν τότε αυτά που πήρες είναι τέλεια και χωρίς να ξοδευτείς.

Η DS και η DX είναι η μεγαλύτερες που θα έβαζα προσωπικά και θα συνιστούσα για τα z-5500,οπότε και από καλώδια και από κάρτα είσαι Ok.

Με γειά και όλας. :ernaehrung004:

Φιλε johnson ευχαριστω...
Μολις τα παρελαβα και τα συνδεσα στα καπακια....
Επειδη ειναι βραδυ και δεν μπορω να τα ανοιξω δυνατα δεν μπορω ακομα να εχω πληρη εικονα αλλα μου εχει κανει εντυπωση η καθαροτητα στον ηχο που βγαζουν και με αναλογικη αλλα και με οπτικη συνδεση...Τα εχω ανοιξει στο 1/8 της εντασης τους η οποια ισοδυναμει με το 1/2 της εντασης των creative που ειχα μεχρι σημερα....
Μου φαινεται θα παω φυλακη συντομα...:flipout:

Λοιπον μου ηρθαν τα καλωδια που ανεφερα στο ποστ 11 και εχω να αναφερω οτι
η αλλαγη εχει κανει την διαφορα αισθητα...
Επειδη πολυ πιστευουν οτι ειναι αδικος κοπος η αλλαγη καλωδιου σε ενα τετοιο συστημα μπορω να σας πω οτι αυτο το φθηνο καλωδιακι εχει αλλαξει προς το καλυτερο τον ηχο των ηχειων μου...
Συνιστω ανεπιφυλακτα την αλλαγη των stock καλωδιων...:firstprize: