Επιλογή κάρτας γραφικών

Καλησπέρα σε όλους

Ψάχνω μια κάρτα γραφικών, σύγχρονη, για έναν υπολογιστή που βρίσκεται στη διαδικασία στησίματος. Τα βασικά που πρέπει να καλύπτει η αγορά μου είναι:

1) Να μην έχω προβλήματα με τους drivers σε λειτουργικό Windows 8.1 Pro 64-bit, που αντιμετώπισα πρόσφατα σε κάποιες παλιότερες κάρτες της AMD (Sapphire) (σε άλλο λειτουργικό, ήταν Windows 7 Pro, αλλά όποιος καεί στο χυλό....)

2) Να καλύπτει επαρκώς κάποιες εργασίες επεξεργασίας video και εικόνας, με προγράμματα όπως το Cyberlink Power Director και Photo Director

3) Να με καλύπτει πλήρως σε όλες τις σύγχρονες αναπαραγωγές video HD, συμπεριλαμβανομένων του 3D καθώς και του επερχόμενου UHD.

4) Να έχει όσο γίνεται μικρότερη κατανάλωση ισχύος, όχι όμως σε βάρος των παραπάνω.

5) Η τιμή της να κυμαίνεται μεταξύ 100 και 150+ ευρώ, το τελευταίο νούμερο είναι το ανώτατο όριό μου και καλό είναι να μην το φτάσω ή να το πλησιάσω πολύ.

Σε μια γρήγορη αρχική έρευνα, έχω βρει τις εξής:

1) XFX R7 265, 2GB
2) Asus GTX-750 OC, 2GB
3) Zotac GTX-750 Ti, 1GB
4) Gigabyte GTX-750 OC, 2GB

Την τελευταία την έχω ήδη φορεμένη σε υπολογιστή, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει για επεξεργασία video, οπότε δεν ξέρω τί ψάρια πιάνει για τη συγκεκριμένη απαίτηση. Είναι και low-profile, πιάνει λίγο χώρο στο PC και έχει και χαμηλή κατανάλωση (δεν απαιτεί έξτρα τροφοδοσία από το τροφοδοτικό, της αρκεί το ρεύμα που λαμβάνει από το PCI-E Bus). Θα μου πει κάποιος: "Γιατί δεν τη βγάζεις ρε μεγάλε να τη δοκιμάσεις εκεί που θέλεις;" Σωστό, αλλά θέλει πολλή διαδικασία και πάνω από όλα πρέπι να έχει στηθεί ο υπολογιστής με περασμένα τα Windows, πράγμα που ακόμα δε συμβαίνει. Επίσης δεν ξέρω τί διαφορά μπορεί να έχει από την αδελφούλα της στο Νο. (2).

Οι συμβουλές σας είναι πολύτιμες.

Ευχαριστώ.
-

Σε αυτή την τιμή θα σου πρότεινα 750Ti
Αλλά αφού έχεις την 750 διαθέσιμη , κάτσε εκεί

750ti vs 750

Σε αυτή την τιμή θα σου πρότεινα 750Ti
Αλλά αφού έχεις την 750 διαθέσιμη , κάτσε εκεί

Καλημέρα, Τάσσο κι ευχαριστώ.

Την 750 την έχω ήδη εγκατεστημένη σε άλλον υπολογιστή, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, μιας και η πρότασή σου αναφέρεται στην nVidia, είναι ποιά είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στην απλή 750 και στην 750ti. Επίσης - αφού με έβαλες στο χορό - με μια γρήγορη ματιά στο skroutz βλέπω ότι εκτός από την Zotac GTX-750 Ti, 1GB, που αναφέρω στο αρχικό μου post, υπάρχει και μια Evga GTX750 Ti, η οποία βέβαια ξεπερνάει κατά 10-11 ευρώ το ανώτατο οικονομικό μου όριο, αλλά που ενδεχομένως να προσφέρει κάτι παραπάνω σε απόδοση και ίσως αξίζει τον κόπο το 10ευρο.

Έχουμε γνώμη και γι αυτό;

Ευχαριστώ.
-

Ναι η Ti αξίζει τα παραπάνω λεφτά από την σκέτη, ενώ το σύνηθες είναι Ti Με 2Gb , σπανιότερο το 1Gb και χωρίς λόγο.

Αλλά μιας και έχεις είδη μια 750 και η διαφορά δεν είναι τεράστια (~20%), δε ξέρω εάν είναι σωστή ιδέα να πάρεις μια σχεδόν ίδια και ίδιων δυνατοτήτων κάρτα.

Μήπως λ.χ. το άλλο PC χρειάζεται καλύτερη κάρτα γραφικών , ή καμία μικρότερη παλιά δε θα του κάνει διαφορά?

Μια πρόταση που μου ακούγετε λογική π.χ. πάρε μια amd R7 270, πολύ πιο ισχυρή κάρτα σε διαφορά ~+15 ευρώ. (155 βασικές εκδώσεις 160 με καλά ανεμιστιράκια)
Να μη σου πώ βάλε και κάτι παραπάνω και στα 180 ευρώ υπάρχει η 270Χ, πολύ ανώτερη.

Όλα αυτά για να μην καταλήξεις με δύο ισάξιες σχεδόν ίδιας γενιάς κάρτες.

R7 270. Πού τη βρίσκεις ;

Ναι η Ti αξίζει τα παραπάνω λεφτά από την σκέτη, ενώ το σύνηθες είναι Ti Με 2Gb , σπανιότερο το 1Gb και χωρίς λόγο.

Αλλά μιας και έχεις είδη μια 750 και η διαφορά δεν είναι τεράστια (~20%), δε ξέρω εάν είναι σωστή ιδέα να πάρεις μια σχεδόν ίδια και ίδιων δυνατοτήτων κάρτα.

Μήπως λ.χ. το άλλο PC χρειάζεται καλύτερη κάρτα γραφικών , ή καμία μικρότερη παλιά δε θα του κάνει διαφορά?

Μια πρόταση που μου ακούγετε λογική π.χ. πάρε μια amd R7 270, πολύ πιο ισχυρή κάρτα σε διαφορά ~+15 ευρώ. (155 βασικές εκδώσεις 160 με καλά ανεμιστιράκια)
Να μη σου πώ βάλε και κάτι παραπάνω και στα 180 ευρώ υπάρχει η 270Χ, πολύ ανώτερη.

Όλα αυτά για να μην καταλήξεις με δύο ισάξιες σχεδόν ίδιας γενιάς κάρτες.

Καλησπέρα και πάλι, Τάσσο

Η πρόταση για R7 270 ακούγεται ελκυστική. Το θέμα είναι πού τη βρίσκεις (εντός Ελλάδος ή έστω ΕΕ). Καμιά ιδέα;
-

Για UHD και αναπαραγωγή βίντεο με συμπίεση HEVC, για την ώρα είναι νομίζω μονόδρομος η GTX 960, που είναι πάνω βέβαια από το budget. Δεν ξέρω αν έχει βγει κάποια άλλη κάρτα (δεν έχω δει για την ώρα πάντως), αλλά αυτή παίζει νεράκι αυτή τα βίντεο σε ανάλυση 4Κ με χρήση CPU που σπανίως φτάνει τα 5-6% (τουλάχιστον κάποια δορυφορικά κανάλια σε αυτή τη μορφή).