Επιλογή κάρτας μνήμης

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Θέλω να πάρω μια κάρτα SD γιατί αυτή που είχα μέχρι τώρα (SanDisk Ultra II 2GB) είναι πλέον μικρή για την ανάλυση της K20D.
Κοιτώντας λίγο είδα τις εξής:
SanDisk Ultra II 8GB 30E (class 2)
SanDisk SDHC 8GB 20E (class 2)
Transcend SDHC 16GB 35E (class 6)
Kingston SDHC 16GB 36E (class 4)

burst mode και λοιπά δεν χρησιμοποιώ και αν και εφόσων το κάνω, το buffer μέχρι να γεμίσει με ψιλοκαλύπτει νομίζω και βίντεο δεν έχει για να με απασχολεί.

Ποιά θα προτείνατε? Πόσο διαφορά θα έχει η αυξημένη ταχύτητα της Ultra II έναντι της απλής SanDisk, ή των άλλων δύο με την μεγαλύτερη χωρητικότητα?

Δεν ξερω και πολλα απο αυτα, αλλα να αποφυγεις τα silicon power αμα μπορεις, γιατι οταν σβηνω τις φωτο απο υπολογιστη δεν μερικες φορες δεν σβηνονται, και θελει φορματ η καρτα.Απο την αλλη ειναι πολυ φτηνες

To silicon power που λές είναι υλικό ή μάρκα? Και εγώ άσχετος είμαι στο θέμα...

Silicon Power είναι η μάρκα. Φτηνή μεν αλλά κι εμένα με ταλαιπώρησε με ένα κομμάτι που δεν δούλεψε ποτέ, αλλά και με την αντικατάστασή του που κατά καιρούς παρουσιάζει προβλήματα στην αντιγραφή.

εγω εχω μια 8gb 200Χ της Silicon Power που την πηρα με 22 ευρω νομιζω, και ειναι μου φτανει η ταχυτητα της, και γενικα δεν ειχα αλλο προβλημα με αυτην εκτος απο το θεματακι που ειπα και πριν....

Θέλω να πάρω μια κάρτα SD γιατί αυτή που είχα μέχρι τώρα (SanDisk Ultra II 2GB) είναι πλέον μικρή για την ανάλυση της K20D.
Κοιτώντας λίγο είδα τις εξής:
SanDisk Ultra II 8GB 30E (class 2)
SanDisk SDHC 8GB 20E (class 2)
Transcend SDHC 16GB 35E (class 6)
Kingston SDHC 16GB 36E (class 4)

burst mode και λοιπά δεν χρησιμοποιώ και αν και εφόσων το κάνω, το buffer μέχρι να γεμίσει με ψιλοκαλύπτει νομίζω και βίντεο δεν έχει για να με απασχολεί.

Ποιά θα προτείνατε? Πόσο διαφορά θα έχει η αυξημένη ταχύτητα της Ultra II έναντι της απλής SanDisk, ή των άλλων δύο με την μεγαλύτερη χωρητικότητα?

Αλέξη, η πρότασή μου:
Ξεχνάς όλες τις παραπάνω και πάς σ' αυτήν:
http://www.lexar.com/digfilm/sdhc_pro.html

Τσούζει σε τιμή - αξίζει τα λεφτά της. Μέχρι και λογισμικό επαναφοράς αρχείων έχει ενσωματωμένο, άν κάτι στραβώσει.
Το lifetime warranty που δίνουν, δέν είναι τυχαίο.

Χωρητικότητα: Άδεια στη D80 μου δείχνει ένδειξη υπολοίπου 1000 λήψεων Large Fine jpegs που είναι και τα μεγαλύτερα σε όγκο. Έχω τραβήξει κάποτε πάνω απο 1500 λήψεις jpeg και η κάρτα έδειχνε υπόλοιπο λήψεων πάνω απο 100 ακόμη. Θεωρώ λοιπόν τα 8 GB υπεραρκετά.

Last edited:
Γρηγόρη πήγα το πρωί απο το Πλαίσιο και πήρα μια Transcend SDHC 8GB με 20Ε για αρχή. Απο χωρητικότητα, στην επιλογή Raw+Jpeg παίρνει γύρω στις 200 λήψεις απο όσο φαίνεται, που μου αρκούν για ένα γέμισμα. Έχω και την 2αρα την παλιά για backup.
Δεν ξέρω αν η ταχύτητα της θα παίξει καθόλου ρόλο, αλλά επιτέλους τις επόμενες μέρες θα έχω την ευκαιρία να την δοκιμάσω.

τωρα που μηλησε ο Γρηγορης για επαναφορά, υπαρχει ενα freeware προγραμα,μπορει να ειναι χρησιμο σε καπιον.
Ειναι πολυ καλο και απλο στη χρηση, το εχω δοκιμασει και κανει την δουλεια του.
http://www.piriform.com/recuva

η silicon power ειναι οντως αργη καρτα κ ειδικα στη ριπη..πολυ πιθανον να βρεθεις χωρις μπαφερ..
οι μεγαλες διαφορες αναμεσα στις καρτες ειναι εκει, οπως κ μεγαλη διαφορα υπαρχει στο χρονο μεταφορας προς τον η/υ ειδικα με γρηγορα readers πχ firewire/esata. ενα ακομη σημαντικο στοιχειο που παρα πολλοι δε το δινουν σημασια ειναι η αξιοπιστια της καρτας-εταιρειας

Δεν ξερω και πολλα απο αυτα, αλλα να αποφυγεις τα silicon power αμα μπορεις, γιατι οταν σβηνω τις φωτο απο υπολογιστη δεν μερικες φορες δεν σβηνονται, και θελει φορματ η καρτα.Απο την αλλη ειναι πολυ φτηνες

Αν βγάζει μήνυμα του τύπου "file in use", δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τη δημιουργία thumbnails στα windows. Η διαδικασία αυτή είναι που φτιάχνει το αρχείο thumbs.db σε κάθε directory με φωτογραφίες (ενεργοποιημένο by default στα Win Vista/7) και κλειδώνει προσωρινά την πρόσβαση στα αρχεία των φωτογραφιών την ώρα που δημιουργεί το index, οπότε δεν μπορείς να τα σβήσεις άμεσα.

Τυχαίνει να έχω 2x8GB SD και 1x8GB CF Silicon Power εδώ και κανά χρόνο σχεδόν, δεν έχω κανένα παράπονο (ειδικά για τα χρήματα που κάνουν). Σε τεστ στο tom's hardware έχουν ιδιες επιδόσεις read με τις ExtremeIII (τις απλές) 19.2ΜΒ/sec και χάνουν στο write 1MB/sec (~17ΜΒ/sec).
Βέβαια αφορούν μεταφορά μεγάλων αρχείων. Όσο μικραίνει το μέγεθος αρχίζουν και πέφτουν οι επιδόσεις (σε όλες συμβαίνει αυτό).

Τα νούμερα αφορούν τις μπλε SD 8/16 GB. Οι χρυσόμαυρες είναι ακόμη πιο γρήγορες (δεν ξέρω αν φτάνουν τα 30ΜΒ/sec των ExtremeIII της τελευταίας γενιάς πάντως)