επιλογη κεραιας για εξοχικο

karrapaoki

New member
16 May 2010
14
Γεια σε ολους! Ψαχνω για εξωτερικη κεραια που προοριζεται για το εξοχικο, το οποιο βρισκεται στη Βερια Χαλκιδικης. Εως τωρα χρησιμοποιουσα εσωτερικη κεραια χωρις ενισχυτη με την οποια επιανα καθαρα σχεδον ολα τα καναλια πλην ΑΛΤΕΡ. Η βοηθεια που χρειαζομαι ειναι για το ειδος της κεραιας και τα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει. Επισης να σας πω οτι προοριζεται για δυο τηλεορασεις. Δεκτες και προτασεις για οσο το δυνατον φθηνοτερες λυσεις.

Να διευκρινίσω οτι η αποσταση του σπιτιου απο τον Χορτιατη ειναι 35χλμ μετρημενο με Google Earth. Επισης μετα απο λιγο ψαξιμο στα forum ειδα οτι ισως ταιριαζει κεραια τυπου LPDA. Τι λετε;

Φίλε παοκτσή είμαστε κ γειτονάκια. -bye-
Πιστεύω πως με μια μέτρια κατευθυντική κεραία σε σχετικά ψηλό ιστό κ με χρήση ενισχυτή θα είσαι jet !
Tα ψηφιακά πιάνουνε από χορτιάτη στην περιοχή οπότε το πρόβλημα με τα star k alter με χρήση ψηφιακού δέκτη δεν υφίσταται πλέον.
Μπορεί να μην χρειάζεσαι καν νέα κεραία αν έχεις δυνατό σήμα.
To alter δεν πιάνεται αλλιώς δυστυχώς από Χορτιάτη , υπάρχουν άλλες λύσεις αλλά είναι ψιλοπαίδεμα.

Last edited:
Σ'ευχαριστω για την απαντηση. Το κακο ειναι οτι δεν εχω ψηφιακο δεκτη και οι τηλεορασεις ειναι δυο. Θα δοκιμασω την λυση με την κατευθυντική κεραία και βλεπουμε.

Αρα θα αναγκαστω να αγορασω δυο ψηφιακους δεκτες. Σε ευχαριστω πολυ!

Ειχα δοκιμασει και οντως ηταν μια χαρα. Αν δοκιμαζα μια televes dat45 θα εκανα τιποτα με τα αναλογικα;

Kοίτα γνώμη μου να μην παιδεύεσαι με τα επίγεια αναλογικά αφού σε 2 χρόνια θα σταματήσουνε και οι εκπομπές τους από χορτιάτη.
Επειδή βλέπω ότι ρώτησες και τον Ηλία σε άλλο φόρουμ αυτός είναι πιο σχετικός πάνω στο θέμα, τις δοκιμές τις κάναμε μαζί και διαπιστώσαμε ότι τρώνε πολύ "τάπωμα" οι προβληματικές συχνότητες.
Δεν ξέρω αν καταφέρεις κάτι καλύτερο με την televes !
Nα ξέρεις πάντως πως είμαστε σχετικά τυχεροί που βγάζουμε και τα ψηφιακά , αφού το ιχνοδιάγραμμα κάλυψης περνάει σχεδόν ξυστά από μας !
Σκέψου άλλους που παρακαλούν να πιάνουν ψηφιακά.
Καλή τύχη σε ότι επιλέξεις !