επιλογη κεραιας

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
παιδια ψαχνω μια κεραια που να κανει για αναλογικα και ψηφιακα σηματα αλλα και hd επιγεια ψηφιακα αν ποτε γινουν
καπου ειχα βρει μια με 30 ευρω αλλα θελω να μου προτεινετε εσεις κατι που ξερετε περισσοτερα
θελω να βγαζει 2 εξοδους για 2 tv η περιοχη ειναι ευκολη καθος η αποσταση απο τις κεραιες ειναι 3 χιλ ακριβως απεναντι χωρις εμποδιο.
επισης θα χρειαστω ενισχυτη σηματος?5 μετρα καλωδιο μεχρι την καθε tv .
πειτε και καμια συμβουλη για μεγιστη ποιοτητα εικονας
ευχαριστω

Η κεραια ειναι μια ουτε για αναλογικα ουτε για ψηφιακα ουτε για hd (ειδικα για το τελευταιο περιμενε να το δεις σε καμια 15αρια χρονακια) μην μπεις στο τριπακι των δηθεν καταλληλων κεραιων, θα σου πω την πρωσοπικη μου γνωμη οτι καλες κεραιες ειναι της Fraccaro & Televes εχω την τελευταια με δυσκολη ληψη λογω Παρνηθας και ειμαι ευχαριστημενος.

Για να τροφοδοτησεις δυο τηλεορασεις θα παρεις ενα ποιοτικο spliter και θα παρεις και καλο καλωδιο με οσο γινετε λιγοτερες απωλειες.

Ενισχυτη δεν νομιζω να χρειαστεις βεβαια αυτο θα φανει απο τις μετρησεις του τεχνικου με το πεδιομετρο.

πιανου τεχνικου?
λεω να το βαλω μονος με τον γαμπρο μου
δεν υπαρχουν με διπλη εξοδο ωστε να αποφυγω το σπλιτερ?

Δεν νομιζω να υπαρχει κεραια με απευθειας εξοδους μπορεις να κανεις μια ερευνα αγορας, οσον αφορα το spliter μην το φοβασαι διοτι τα ποιοτικα spliter (Ikusi,Spawn) εχουν χαμηλες απωλειες οποτε δεν χανεις αρκετο σημα, η αλλη επιλογη ειναι να παρεις δυο κεραιες αντι μια και να τροφοδοτησεις ξεχωριστα την καθε τηλεοραση.

Μιας και έχω κι εγω μια κεραία που βλέπει Υμηττό και δίνω το σήμα της σε 2 TV (με ένα απλό Τ), θα ήθελα να ρωτήσω γιατί τώρα τελευταία 3 συγκεκριμένα κανάλια (ΝΕΤ, ΑΝΤ1 & Star) έχουν από άσχημη ως απαράδεκτη εικόνα σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που έχουν πάρα πολύ καλή εικόνα;
Να σημειώσω ότι εδώ και 4 περίπου χρόνια που έχει μπει η κεραία τα 3 αυτά κανάλια είχαν μεν υποδεέστερη εικόνα (χιόνια-είδωλα) αλλά όχι αυτό το τωρινό χάλι.
Τι πρέπει να κάνω;
Άλλη κεραία, ενισχυτή;

Να πω επίσης πως μπροστά στα 20 περίπου μέτρα, όπως βλέπει η κεραία στον Υμηττό, υπάρχει αλεξικέραυνο εκκλησίας και πίσω ακριβώς πολυκατοικία με ένα όροφο παραπάνω.