Επιλογή μέσου αναπαραγωγής

pavlos77

New member
6 April 2010
11
Απο πλευράς ποιότητας ήχου, τιμής και ισχύoς ποιά πιστεύετε είναι προτιμότερη πηγή ήχου?

Κυρίως θα ήθελα να μάθω για ένα μεσαίο χρήστη δηλαδή ούτε να είναι πολύ ακριβά αλλά να έχουν μέτρια απόδοση.

1.Τα "floor standing" ηχεία με έναν καλό ενισχυτή ή με εναν σαν και αυτούς από το ebay

2. Ένα σύστημα HI-FI?

3.Ηχεία για υπολογιστή?

Ευχαριστώ για την υπομονή σας:smile: και αν έχω ξεχάσει τίποτα ή έχω κάνει λάθος πείτε μου.:grinning-smiley-043

Last edited by a moderator:
Μας λείπουν τα δεδομένα για να υπολογίσουμε τιμή / απόδοση, όπως λ.χ. σε τι κατηγορία τιμής και τι επίπεδα απόδοσης.
Επίσης το συγκεκριμένο στο e-bay θέλει και κόπο για να μπει στο κουτί του κ.ο.κ.
Πιθανά είναι καλύτερα να επεξεργαστούμε συγκεκριμένο σενάριο παρά να γενικολογήσουμε :-)

Φιλε Παυλο wellcome.
Οπως πολυ σωστα και ο Tmjuju θα ηταν καλο να δωσεις καποια στοιχεια παραπανω.
Ποσο ειναι περιπου το budget, ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος, εχεις καποιες πηγες (CD, DVD, πικαπ κλπ.), σε τι εντασεις θα θελεις να ακους;

Λοιπόν παίδες,έχω κάτι ηχεία για PC αλλά τα έχω βαρεθεί και θέλω κάτι ποιοτικότερο , που να ακούγεται πιο δυνατά , να έχει περισσότερα Watt και να έχει και μπάσα παραπάνω...Τα λεφτά που διαθέτω είναι μέχρι 100-125 , ο χώρος που διαθέτω δεν είναι και πολύ μεγάλος ( για "floor standing" ηχεία λίγο δύσκολο γιατί είναι σε δωμάτιο ) και θα τα χρησιμοποιώ μόνο για PC .Οι εντάσεις θα είναι μέτριες , αλλά μπορεί να ανεβάζω καμια φορά :p.Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας:smile:

Να προσθέσω στον προβληματισμό σου ότι υπάρχουν και ενεργά ηχεία – δηλαδή με ενσωματωμένο ενισχυτή - σε αυτή την κατηγορία τιμής. Συνήθεις κατασκευαστές, m-audio, fostex, behringer κ.τ.λ.

Οπως πολυ σωστα λεει εδω ο Tmjuju σε ενα αλλο topic τα ενεργα ειναι μια πολυ καλη λυση, ειδικα για PC-based system.

Και αν δεν εχεις και καποιο προβλημα να παραγγειλεις απο το νετ, αυτα φαινονται μια χαρα. Και εδω ειναι και ολοκληρος ο καταλογος.

Τελος ριξε μια ματια εδω και εδω, ισως σε βοθησει.

Απο ότι διάβασα τα ενεργά ηχεία που μου προτείνεις δεν έχουν τόσο ποιοτικό ήχο...Αν τα σύνδεα μέσω οπτικής ίνας θα ακουγόταν σαν να ήταν με ενισχυτή?

Φιλε καλώς ήλθες...
Ενεργά ηχεια σημαίνει οτι έχουν ενσωματωμένο τον ενισχυτή σε αντίθεση με τα παθητικά που χρειάζονται εξωτερικο μηχάνημα...

Οσον αφορά την ποιότητα οτι πληρώσεις παίρνεις... υπάρχουν ενεργά ηχεία (υψηλής κατηγορίας τιμής) που αν μπορουσα να τα πάρω μάλλον μετά θα το έκοβα το σπορ...

Επίσης για πολλους ενα ποιοτικό ενεργό ηχείο είναι καλύτερο απο ενα παθητικό γιατί ο ενισχυτης που το αδηγεί έχει σχεδιαστεί για αυτό... για να μην αναφέρουμε και τα πλεονεκτήματα του ενεργου φίλτρου διαχωρισμου συχνοτήτων (crossover)

Αν μπορέις δώσε κάτι παραπάνω απο 125 και πάρε κάποιο απο τα μοντέλα της Fostex ή της Tascam...

Τα ενεργά ηχεία δεν συνδεονται με οπτική ίνα (εκτος αν εχουν και ενσωματωμένο DAC)... θα τα συνδέσεις όπως έχεις συνδέσει και αυτά που ήδη εχεις... για τα παραπάνω που σου προτείνω ίσως χρειαστεις δυο ξεχωριστά καλώδια!

Last edited:
Re: Απάντηση: Επιλογή μέσου αναπαραγωγής

Απο ότι διάβασα τα ενεργά ηχεία που μου προτείνεις δεν έχουν τόσο ποιοτικό ήχο...Αν τα σύνδεα μέσω οπτικής ίνας θα ακουγόταν σαν να ήταν με ενισχυτή?

Στα χρηματικά επίπεδα που θέλεις να κινηθείς δεν μπορείς να έχεις "ποιοτικό" ήχο, η ουσία είναι να έχεις τη καλλίτερη απόδοση για τη δαπάνη σου και για μένα τα ενεργά είναι μονόδρομος. κοίταξε αυτά ταfostex , πολύ καλά.

EDIT: φίλε DomieMic65 μαζί γράφαμε και απότι φαίνεται συμφωνούμε κιόλας -bye-

Last edited:

Για να παρεις αυτο που λες ποιοτικο ηχο, ακομα και απο το PC σου, θα χρειαστεις ενα καθολου ευκαταφρονητο ποσο. Το οποιο θα πρεπει να παει ειτε σε, Audio interface+DAC+ενισχυτη+ηχεια, ειτε σε ακριβα ενεργα ηχεια.
Για το budget που θελεις να φτασεις, και ισως και για λιγο παραπανω, το καλυτερο που μπορει κανεις να παρει, ειλικρινα, ειναι καποια απο τις παραπανω επιλογες ενεργων ηχειων.

Εκτος και αν θελεις να δοκιμασεις να φτιαξεις κατι μονος σου (ή απο kit). Αλλα και παλι η φτηνοτερη λυση που εχω στο μυαλο μου ειναι της ταξης των +300 (ισως λεω λιγα) euro.
Το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι μια βολτα να ακουσεις τα εν λογω ηχεια (καποια απο αυτα) να δεις αν σου αρεσουν. Μπορει και να εκπλαγεις ευχαριστα.:ernaehrung004:

Υ.Γ. Η οπτικη ινα δεν εχει να κανει με αυτο. Ετσι κι αλλιως τα ηχεια που λεμε εχουν το καθενα ενισχυτη μεσα τους

Και να σου αναφερω ενα δικο μου παραδειγμα (λιγο overkill βεβαια) συστηματος για το PC. DAC, ενισχυτης, ηχεια.
Δεν ειναι το καλυτερο, αλλα δεν ειναι κακο. Κοστος περιπου, 100 το DAC, 180 τα ηχεια, 150 ο ενισχυτης. Και αυτο γιατι τα κουτια εγιναν απο ανακυκλωση πραγματων που ηδη ειχα.

EDIT: Με προλαβαν τα παιδια πιο πανω ;)

Last edited:

Στα χρηματικά επίπεδα που θέλεις να κινηθείς δεν μπορείς να έχεις "ποιοτικό" ήχο, η ουσία είναι να έχεις τη καλλίτερη απόδοση για τη δαπάνη σου και για μένα τα ενεργά είναι μονόδρομος. κοίταξε αυτά ταfostex , πολύ καλά.

EDIT: φίλε DomieMic65 μαζί γράφαμε και απότι φαίνεται συμφωνούμε κιόλας -bye-

Οντως... -bye-

Τα Tascam δε τα έχω ακούσει, αλλά σε σχέση με Behringer και κάτι άλλα τα fostexακια είναι πολύ μπροστά.

Το καλλίτερο είναι να ακούσεις 4-5 ηχεία από αυτά που σου προτείνουμε και να διαλέξεις ανάλογα με το τι ταιριάζει στα γούστα σου.

Πάντως εγώ θα πρότεινα τα fostex.

Φυσικά υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα, μπορείς να ψαχτείς και να φτιάξεις κανα σετάκι σαν και αυτό:

Ενισχυτής: Carver CM-1090 (Να βρεις κάποιον αντίστοιχο μιας και αυτός πουλήθηκε)

Ηχεία: Audiophony

Πηγή: Κάρτα ήχου pc

Το τι θα επιλέξεις έχει να κάνει με τις ανάγκες σου

Τα Tascam που σου λεω είναι αυτά:
http://www.avproshop.gr/index.php?target=products&product_id=430 ομολογω οτι δεν τα εχω ακουσει αλλά η Tascam ειναι μια καταξιωμένη εταιρία συν το οτι μάλλοιν είναι λίγο πιο κοντά στο αρχικό σου budget...

Nομίζω οτι πλέον, όπως σου λένε και οι φιλοι πιο πάνω, πρέπει να πας και να ακουσεις μόνος σου τι σου αρέσει-κάνει...