Eπιλογη μεταξυ 2

yendai

New member
12 September 2009
11
Αθηνα
Γεια χαρα, παρακολουθω πολυ καιρο το φορουμ και θα ηθελα κατα πρωτον να πω ενα μπραβο στο φορουμ και τα μελη για την ωραια προσπαθεια που εχουν κανει για το πληθος ολων αυτων των πληροφοριών.

Μπαινω λοιπον κατευθείαν στο θέμα. Εχω εναν ενισχυτή 2x35w nad3020e, με 2 ηχεία(βάσης) 100watt και επειδή χάλασε το ενα μου ηχείο θα προβώ σε αγορά νέων ηχείων. το budget ειναι γυρω στα 250 ευρώ και ειμαι μεταξύ crystalaudio TX-B1 και heco victa 500, παραθέτω και λινκ

http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/ca720ce3-d726-40a5-b51f-7669f8cc2021.aspx

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?7095

Τα μεν crystal έχουν 10 χρονια εγγυηση πραγμα πολύ θετικό και στο ακουσμα μου αρεσαν, οπως επισης μου αρεσαν και τα victa 500 τα οποία τα ακουσα σε αλλο μαγαζι και δεν μπορεσα να συγκρίνω μαζί και τα 2 ηχεία. Αντιλαμβάνομαι οτι ειναι διαφορετικό ειδος ηχείου(δαπέδου και βάσης) απλα εχω ήδη βασεις για τα crystal.

Καθε σχόλιο και εναλλακτική πρόταση θα με βοηθούσε για το ποιο εκ των δύο να επιλέξω,ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. : Ναι τα εχω βρει και τα 2 ηχεια στην ιδια τιμή->250 ευρώ

Καταρχήν είναι δυο εντελώς διαφορετικά ηχεία όσον αφορά τη φιλοσοφία τους.

Φοβάμαι οτι ο nad σου θα δυσκολευτεί περισσότερο με τα ηχεία δαπέδου.

Τ' ακούς και επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Το ιδιο σκεφτηκα και εγω, αλλα θεωρω οτι ειναι λιγο πιο στιβαρη κατασκευη το ηχειο δαπεδου. αν και στα ιδια λεφτα παιρνω τα βασης, οποτε.. τι με συμφερει?επισης τα heco εχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και θεωρω οτι με την μικρή "ιπποδύναμη" του ενισχυτη θα τα οδηγουσε πιο ανετα, μπορεί να κάνω και λάθος.ευχαριστώ για την απάντηση.

Το πιθανότερο έιναι ότι δεν θα τα βγάλει πέρα ο ενισχυτάκος σου με τα δαπέδου.Πολύ περισσότερο άν ο χώρος σου δεν είναι μικρός(χώρια που το δαπέδου,δεν θα παίζει καλά στριμωγμένο σε τέτοιον χώρο).Καλύτερα να κινηθείς σε εύκολα-μικρά ηχεία βάσης.

Last edited:
O Χώρος είναι 3x6 και διαθέτω και ενα ενεργό υπογουφερ infinity 150watt τοποθετημένο μαζι με τα ηχεία βασης. Αν μπορεις να μου υποδείξεις κατι καλύτερο σε ηχείο βασης καθε προταση ευπροσδεκτη.

Το ιδιο σκεφτηκα και εγω για τα δαπεδου αλλα ειπα να ρωτησω εδω το χωρο μιας και ασχολειστε και εμβαθυνετε σε τετοια θεματα.

και τα προηγουμενα ηχεια που ειχα ήταν crystalaudio και ειχα μεινει ευχαριστημενος αρκετα, γιαυτο εμμενω ισως σε αυτα οσον αφορα ηχεια βασης. Ευχαριστω παντως.