Επιλογή μεταξύ 3 κατηγοριών (τιμής/απόδοσης)

jazzz

New member
5 November 2007
14
Thessaloniki
Σαν νέο μέλος του forum να χαιρετήσω, αλλά και να ευχαριστήσω για πολλές από τις απόψεις και συμβουλές που έχω διαβάσει εδώ και μια εβδομάδα, από τότε που το ανακάλυψα...

Κατά την περίοδο των γιορτών σκοπεύω να κάνω κι εγώ αγορά μιας LCD TV (ελπίζοντας να πέσουν έστω και λίγο ακόμα οι τιμές)...

Κατέληξα (διαβάζοντας αλλά και βλέποντας σε καταστήματα) σε 3 κατηγορίες τιμής/απόδοσης, με τα ακόλουθα μοντέλα:

Α1. Sony KDL-37P3000
A2. Toshiba REGZA 37WLT68PG

B1. Sony KDL-40S3000
B2. Samsung LE40R86B

C1. Sony KDL-40V3000
C2. Sony KDL-40D3000
C3. Samsung LE40M86B
C4. Panasonic TX-37LZD70

Η κατηγορία Α. κυμαίνεται περίπου στα 1.000 ευρώ, η Β. στα 1.300 και η C. στα 1.600...

Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι κατά 50% αναλογικά και ψηφιακά κανάλια, 25% ταινίες DVD και DiVX, και 25% παιχνίδια μέσω σύνδεσης με PC...

Θα ήθελα τη γνώμη σας ανά κατηγορία, ώστε ανάλογα το διαθέσιμο βαλάντιο, να μπορώ να επιλέξω μεταξύ 3 τελικών μοντέλων...

Και επίσης, αν αξίζει να μεταβεί κάποιος από την κατηγορία Α. στην κατηγορία C. (δηλαδή αν το +60% της τιμής ανταποκρίνεται και σε ανάλογη απόδοση)...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!

ΥΓ. Αν είναι δυνατόν, καλύτερα να μην αναφερθούν άλλα μοντέλα γιατί ίσως περισσότερο μπερδέψουν την τελική μου κρίση, καθώς στα συγκεκριμένα κατέληξα μετά από αρκετό ψάξιμο :-)

Προβλέπω οτι τα παιδιά θα σου πουν για την 40M86, αλλα αν δεν εχεις HD υλικο η δεν προκειται να πολυαποκτησεις τοτε και με την 42PX70E (με προσοχη μην αφηνεις στατικες εικονες) στα 1189 ευρω θα εισαι μια χαρά... Στη θεση σου θα απεκλεια την πρωτη κατηγορια και θα επαιζα αναμεσα σε β και γ... Αν επρεπε να επιλεξω αναμεσα σε ολες που εχεις ηδη γραψει και εφοσον η 40D3000E μας εχει αφησει χρονους, θα πηγαινα ειτε στην 40R86 είτε σε αυτη που θα σου προτεινουν τα παιδια (40Μ86), αλλα με την προσφορα του makro (1535 ευρω)...

Καλώς ήρθες.

Αν η απόσταση θέασης είναι πάνω από 2.5 μέτρα καλύτερα να απορρίψεις τις 37άρες. Πάντως είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάποιον που να τις έχει δει όλες αυτές και να προτείνει με βάση την εμπειρία του. Σε εντελώς θεωρητική βάση θα προτιμούσα τις A2-B2-C3 δεδομένου ότι η μόνη Sony για την οποία έχω προσωπική άποψη (D3000) είναι δυσεύρετη.

Η απόσταση θέασης είναι στα 2,5m...

Την Sony KDL-40D3000 την αναφέρω και για τα πολύ καλά χαρακτηριστικά της, αλλά και γιατί παρά το γεγονός ότι θεωρείται end-of-life, την έχω βρει στα περισσότερα μαγαζιά της Θεσ/νίκης ακόμα διαθέσιμη...

Μήπως θα μπορούσες να δικαιολογήσεις έστω και θεωρητικά γιατί Samsung LE40M86B (C3) έναντι της Sony KDL-40V3000 (C1)?...
(υποθέτω πως ο λόγος απόρριψης της Panny είναι το μέγεθος...αν δεν έπαιζε ρόλο θα την πρότεινες έναντι των υπολοίπων ή και πάλι θα υστερούσε?)...

Η απόσταση θέασης είναι στα 2,5m...

Την Sony KDL-40D3000 την αναφέρω και για τα πολύ καλά χαρακτηριστικά της, αλλά και γιατί παρά το γεγονός ότι θεωρείται end-of-life, την έχω βρει στα περισσότερα μαγαζιά της Θεσ/νίκης ακόμα διαθέσιμη...

Μήπως θα μπορούσες να δικαιολογήσεις έστω και θεωρητικά γιατί Samsung LE40M86B (C3) έναντι της Sony KDL-40V3000 (C1)?...
(υποθέτω πως ο λόγος απόρριψης της Panny είναι το μέγεθος...αν δεν έπαιζε ρόλο θα την πρότεινες έναντι των υπολοίπων ή και πάλι θα υστερούσε?)...

Για τις λοιπές Sony δεν έχω άποψη και την Panasonic την απέρριψα καθαρά λόγω μεγέθους αν και θεωρώ πως θα είναι πολύ καλή πρόταση. Θα προσπαθήσω να την δω σύντομα γιατί ψάχνει γνωστός για 37άρα. Από Sony έχω δει μόνο την D3000. Αν την βρίσκεις διαθέσιμη και του κουτιού (όχι βιτρίνας) νομίζω πως είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση από όλες όσες αναφέρθηκαν.

ok...έστω ότι απορρίπτουμε τις 37"...

ποια από τις Β και ποια από τις C ??...

και από τη στιγμή που είμαστε πλέον μόνο στις 40", αξίζουν οι C αυτό το κάτι παραπάνω (300 ευρώ) για τα χρήματα που ζητάνε? (full HD, καλύτερη αντίθεση)...

ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!...

Με μια Β θα εισαι μια χαρα!
Και θα γλιτωσεις και 300-400 ευρω....
Θα σου προτεινα την R που εχω σαν καλο value for money!Και ισως και καλυτερη εικονα στα σηματα που θα παιζεις!

ΥΓ.Αν βρισκεις την C2 ομως -εγω δεν την βρηκα οταν εψαχνα- συγκρινε την και αν ειναι χτυπα την!:smash:Ολοι γραφουν τα καλυτερα εδω....

Μονο C κατηγορια.Για Α ουτε λογος και Β ειναι πλεον ημιμετρα αφου εχεις επιλεξει η φετινα entry level (s3000) η περσινο μοντελλο (r86).
Εναλλακτικα πας σε πλασμα με την χρηση που θες και γλιτωνεις και ενα σωρο χρηματα.Panasonic η Samsung.

και από τη στιγμή που είμαστε πλέον μόνο στις 40", αξίζουν οι C αυτό το κάτι παραπάνω (300 ευρώ) για τα χρήματα που ζητάνε? (full HD, καλύτερη αντίθεση)......

Σε standard definition και οι Β θα σε ικανοποιησουν , ισως μαλιστα και πιο πολυ απο τις Γ. Η διαφορα ειναι οτι οι Γ ειναι καλυτερες με υλικο HD (1080p).

οκ...όλα κατανοητά σχετικά με τις διαφορές τους...

μια απορία όμως...

από τη στιγμή που τηλεόραση δεν αλλάζουμε συχνά (εγώ τουλάχιστον), για την επόμενη 5ετία θα είμαι καλυμμένος με μια από τις συγκεκριμένες HD-Ready της Β κατηγορίας ή θα πρέπει να πάω σε Full-HD?

και αν υποθέσουμε πως η ανάγκη για Full-HD γίνει "must" σε 1-2 χρόνια, οι συγκεκριμένες της κατηγορίας Γ θα είναι ικανοποιητικές??

και αν είναι να περιμένει κάποιος μέχρι να σταθεροποιηθούν λίγο τα πρότυπα και σε υλοποιήσεις, αλλά και σε σχετικά προσιτές τιμές...μήπως είναι φρονιμότερο να πάμε στην κατηγορία Α που δε θα δώσουμε αρκετά χρήματα (αν και 1.000 ευρώ δεν είναι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό)...θα είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι τώρα...και τότε να κάνουμε την "τελική" μετάβαση???

πωπω...μια απορία είπα...με 3 σκέλη κατέληξε!!...

ΥΓ. σε κάθε απάντηση μήπως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μιλάμε για 40"??...
και που όπως είδα σε άλλα threads με αυτή τη διάσταση δεν είναι εμφανής η διαφορά HD-Ready και Full-HD (όντως ισχύει?)

Ευλογες οι απορειες σου, που απασχολουν πολλους φιλους. Σιγουρα δεν αγοραζουμε τηλεοραση τωρα για να την ξαναλλαξουμε παλι σε 1-2 χρονια, αλλα για να την κρατησουμε σχεδον οσο αντεξει. Τουλαχιστον ετσι πιστευω για τους περισσοτερους κι οχι για τους αρρωστους που θελουν παντα το καλυτερο και το πιο εξελιγμενο.

Σιγουρα για να εισαι καλυμμενος μελλοντικα θα πρεπει να αγορασεις μια τηλεοραση υψηλης ευκρινειας. Τωρα εαν ειναι HD Ready ή FULL HD...παλι θα ανοιξουμε θεμα εδω μου φαινεται...:drummer:
Η αποσταση θεασης παιζει σημαντικο ρολο σε συνδυασμο με τις διαστασεις της τηλεορασης, ωστε να αποφασισεις εαν θα βλεπεις τις οποιες διαφορες σε 720ρ και 1080ρ. Ομως, παρολα αυτα, εχουν πεσει τοσο οι τιμες των 1080ρ τηλεορασεων, που μαλλον ειναι καλυτερη λυση η αγορα μιας 1920*1080.

Εαν περιμενεις να στεθεροποιηθει η τεχνολογια...αυτο δεν εγινε ποτε κι ουτε προκειται να γινει για εμενα. Απο τη στιγμη που μπηκε στη ζωη μας μια ζωη θα υπαρχει κατι καλυτερο λιγο μετα απο την καθε αγορα που κανουμε και ισως και φθηνοτερο. Ομως αυτο δεν ειναι λυση γιατι μια ζωη θα περιμενουμε (βλεπε PETRAN :grinning-smiley-043 ).

Αυτο που θα αλλαξει μαλλον οσο προχωραμε ειναι οι διαστασεις στις οποιες ημασταν τοσα χρονια συνηθισμενοι να βλεπουμε. Με τον ερχομο των νεων προτυπων φορμα αλλα και με την μηδαμινη ακτινοβολια των LCD τηλεορασεων αλλαζει η αποσταση θεασης πολυ ευκολα. Παντα ομως μιλαμε για HD υλικο κι οχι για το σημα που βλεπουμε απο τα ελληνικα καναλια, οπου για αυτα θελουμε μια αποσταση ασφαλειας, ωστε να μην διακρινουμε τι ατελειες του σηματος.

Δεν ξερω εαν σε βοηθησα λιγακι...το ελπιζω παντως -bye-

ναι...κάπως έτσι είναι και στους υπολογιστές...
από τότε που ασχολούμαι (1987) με τιμή στα 1.000 ευρώ παίρνεις πάντα ένα αξιοπρεπέστατο μηχάνημα...
αυτό που αλλάζει ανά εποχή είναι οι δυνατότητες του εκάστοτε μηχανήματος...και φυσικά δεν αξίζει να περιμένεις γιατί πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο...

από τη στιγμή όμως που τηλεόραση θα αλλάξω πολύ αργότερα απ'ότι έναν Η/Υ...νομίζω πως καταλήγω στην εξής σκέψη:

περιμένω τις τηλεοράσεις της Γ κατηγορίας να φτάσουν στα 1.300 ευρώ...
ίσως να είναι και ψυχολογικό αυτό το όριο, αλλά δε θέλω να δώσω περισσότερα χρήματα...
ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένω πολύ ακόμα...οι γιορτές είναι κοντά...

μέχρι τότε, από τη στιγμή που η 40D3000 δεν θα βρίσκεται πλέον...θα κινηθώ μεταξύ της Sony KDL-40V3000 και της Samsung LE40M86B...και από αυτές, όποια δω να "ταιριάζει" καλύτερα στα μάτια μου...