Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

panos_chan

New member
30 January 2014
14
Καλησπέρα, αποφάσισα να πάρω τον πρώτο μου προβολέα και είμαι μεταξύ των BENQ 1070 και OPTOMA HD 131xe. Η απόσταση θέασης είναι 3 - 3.5 μέτρα, τοποθέτηση στο ταβάνι και θα ήθελα να προσαρμοστεί στις 120''. Με ενδιαφέρει το μαύρο αλλά και μια καλή συνολικά εικόνα. Έχω μπερδευτεί λίγο με τα παραπάνω μοντέλα. Τι θα προτείνατε?

Εχω τον w1070.
Απ οσο ξερω, ειναι παρομοιων δυνατοτητων.

Θα ελεγα οποιος ταιριαζει καλυτερα στην τοποθετηση για 120" στην αποσταση που εχεις

Οσο αφορα την απόδοση του μαύρου και τη διαφορα στα χρώματα.. Ο optoma υπερτερεί του μαύρου και ο benq στη φυσικότητα των χρωμάτων κ εν τέλει στην εικόνα.. Ισχύει κάτι τέτοιο? Έχω δει ενα βιντεακι που είναι ο benq 1070 και ο optoma hd 25 (παρόμοιος με τον 131) και η εικόνα είναι πιο φυσική στον πρώτο.. Μπορεί να είναι κ θέμα ρυθμίσεων..

Για τις αποστάσεις κ τις ίντσες τι πρέπει να κοιτάξω? Δεν εχω ιδέα..

Απάντηση: Re: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Έχω δει ενα βιντεακι που είναι ο benq 1070 και ο optoma hd 25 (παρόμοιος με τον 131) και η εικόνα είναι πιο φυσική στον πρώτο.. Μπορεί να είναι κ θέμα ρυθμίσεων..

Αν είδες εκείνο το βιντεάκι με τον 25 να έχει το μαύρο Pioneer και τον Μπενκ να φαίνεται σαν LCD 5τίας, απλά, είναι μούφα.

Και οι 2 είναι μια χαρά χρωματικά, και οι 2 είναι μια χαρά σε grayscale/gamma με τον Optoma να έχει πολύ ελαφρώς καλύτερο απόλυτο μαύρο.

Ποια είναι η απόσταση θέασης που έχεις? Ο προβολέας θα ταβανωθεί?

Ωραια.. Ναι για το ταβανι λεω..Αν κατσει σε τραπεζακι τον βλεπω να κλαιει! χαχα.. Η αποσταση ειναι 3- 3,50 μετρα.. 120" ειναι καλα?

Οσο αφορα την απόδοση του μαύρου και τη διαφορα στα χρώματα.. Ο optoma υπερτερεί του μαύρου και ο benq στη φυσικότητα των χρωμάτων κ εν τέλει στην εικόνα.. Ισχύει κάτι τέτοιο? Έχω δει ενα βιντεακι που είναι ο benq 1070 και ο optoma hd 25 (παρόμοιος με τον 131) και η εικόνα είναι πιο φυσική στον πρώτο.. Μπορεί να είναι κ θέμα ρυθμίσεων..

Για τις αποστάσεις κ τις ίντσες τι πρέπει να κοιτάξω? Δεν εχω ιδέα..

Γι'αυτο επιμενω εγω οτι χρειαζεται ενα side by side με τους 2 καλιμπραρισμενος για να λυθουν ολες οι αποριες. Παντως εκτος απο το throw του φακου που πρεπει να σκεφτεις υπαρχει και η διαφορα στην ταχυτητα του τροχου που στον W1070 φτανει το Χ3(Χ6 λογο τροχου στα 50Hz) ενω στον Optoma με τα γραφομενα ανα τον κοσμο(η Optoma δεν εχει αναφερει ποτε επισημα την ταχυτητα του τροχου) ειναι Χ2(Χ4 λογο τροχου) που ειναι σχετικο εαν υπαρχει καποια ευαισθησια στο RBE.

Συνεπώς η διαφορά στην εικόνα αξίζει ώστε να θυσιαστεί το καλύτερο μαύρο? Έχω κι άλλες απορίες.. Για να παίξει 3d χρειάζονται μόνο τα γυαλιά ή και επιπλέον εξοπλισμός ? Θα το συνδέσω με ένα media player wd.. Απλά κατεβάζω μια 3d ταινία και παίζει?

Απάντηση: Re: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Ωραια.. Ναι για το ταβανι λεω..Αν κατσει σε τραπεζακι τον βλεπω να κλαιει! χαχα.. Η αποσταση ειναι 3- 3,50 μετρα.. 120" ειναι καλα?

Η απόσταση θέασης είναι 3 - 3.5 μέτρα ή η απόσταση τοποθέτησης? Αν είναι η θέασης, είναι πολλές οι 120 ίντσες εκτός αν σου αρέσει η πολύ μεγάλη εικόνα (κάθεσαι στις μπροστινές θέσεις στο σινεμά). Μια 100-106 ίντσες ίσως να ήταν πιο κατάλληλη.

Σε καποιο review που πηρε το ματι μου μου φανηκε σαν να σχολιαζεται η μειωμενη ποιοτητα εικονας σε σχεση με τον w1070 και hd25, αλλα δεν καταλαβα απο που εβγαλαν το συμπερασμα και δεν εχω ακομη εμπεριστατωμενη αποψη.
Αν ο Χατζηγεωργιου εχει ακουσει κατι παραπανω για τον hd131xe σε σχεση ειδικα με τον hd25 και ποιες οι δαφορες ποιοτητας εικονας (αν υπαρχουν) ας μας πει γιατι ψαχνω και εγω ενα τετοιο προσιτο μηχανακι για γνωστο και βρισκομαι αναμεσα στους παραπανω τρεις προβολεις.

Η μόνη διαφορά που γνωρίζω για τα δύο μηχανάκια είναι ότι ο 25 είναι πιο φωτεινός από τον 131 και ότι είναι άσπρος με μια μικρή αλλαγή στο σασί. Κάτι άλλο δεν γνωρίζω, ούτε έχω διαβάσει.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Η αποσταση θεασης ειναι 3-3 50.. Για την τοποθετηση δεν εχω θεμα υπαρχει χωρος.. Μου αρεσει η μεγαλη εικονα αρκει βεβαια να μην υστερει σε ποιοτητα.. Αλλιως παω και στις 100" δε χαλασε κ ο κοσμος! Τωρα φαντασου εχω μια tv 37" οποτε οι 100 θα μου φαινονται υπερ αρκετες! Αλλα στην πορεια μπορει να το μετανοιωσω και να θελω μεγαλυτερη εικονα!

Re: Απάντηση: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Σε καποιο review που πηρε το ματι μου μου φανηκε σαν να σχολιαζεται η μειωμενη ποιοτητα εικονας σε σχεση με τον w1070 και hd25, αλλα δεν καταλαβα απο που εβγαλαν το συμπερασμα και δεν εχω ακομη εμπεριστατωμενη αποψη.
Αν ο Χατζηγεωργιου εχει ακουσει κατι παραπανω για τον hd131xe σε σχεση ειδικα με τον hd25 και ποιες οι δαφορες ποιοτητας εικονας (αν υπαρχουν) ας μας πει γιατι ψαχνω και εγω ενα τετοιο προσιτο μηχανακι για γνωστο και βρισκομαι αναμεσα στους παραπανω τρεις προβολεις.

Γιαννη, να υποθεσω οτι αναφερεσε στο projectorreviews.com ο οποιος λεει στο κομματι Overall Color and Picture QualityOverall Color and Picture Quality

:"Βlack levels may be really great for the price, and shadow detail good, but Mike was unable to get a good calibration. As a result, like the preset modes, his best effort doesn’t look right much of the time. Bright reds never seem to be bright red, no matter which mode I tried. Most of the time they seem a little pale and leaning toward pink. You can see this easily in the HDTV images of football, where uniforms that are supposed to be rich reds, definitely are not......

Συνεχιζει να μιλαει για ανακριβες χρωμα αλλα δυσκολευομαι να το πιστεψω και εχω την εντυπωση οτι αυτος που του εκανε το calibration μαλλον τα θαλασσωσε. Δεν μπορει ιδιος HD25e να εχει σωστο χρωμα και ο HD131xe οχι. Επισης κανεις χρηστης δεν εχει αναφερει κανενα προβλημα στο χρωμα οποτε εδω ο αλλος ο Γιαννης μαλλον εχει δικιο που λεει οτι και ο Benq και ο Optoma ειναι ψιλοιδιοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Γιαννη, να υποθεσω οτι αναφερεσε στο projectorreviews.com ο οποιος λεει στο κομματι Overall Color and Picture QualityOverall Color and Picture Quality

:"Βlack levels may be really great for the price, and shadow detail good, but Mike was unable to get a good calibration. As a result, like the preset modes, his best effort doesn’t look right much of the time. Bright reds never seem to be bright red, no matter which mode I tried. Most of the time they seem a little pale and leaning toward pink. You can see this easily in the HDTV images of football, where uniforms that are supposed to be rich reds, definitely are not......

Συνεχιζει να μιλαει για ανακριβες χρωμα αλλα δυσκολευομαι να το πιστεψω και εχω την εντυπωση οτι αυτος που του εκανε το calibration μαλλον τα θαλασσωσε. Δεν μπορει ιδιος HD25e να εχει σωστο χρωμα και ο HD131xe οχι. Επισης κανεις χρηστης δεν εχει αναφερει κανενα προβλημα στο χρωμα οποτε εδω ο αλλος ο Γιαννης μαλλον εχει δικιο που λεει οτι και ο Benq και ο Optoma ειναι ψιλοιδιοι.

Ναι σε αυτο ακριβως αναφερομουν. Εκτος απο τα παραπανω, στην επικεφαλιδα: "Is the Optoma HD131Xe Home Projector For You?" τον περιγραφει λιγο υποτιμητικα σαν εναν αρκετα low end.

Μιας και θεωρουσα οτι ειναι εφαμιλλος των w1070 και hd25 δεν περιμενα να τον παρουσιασει ετσι, διαβασα και τις παρουσιασεις των αλλων δυο και δεν κανει τους ιδιους χαρακτηρισμους για αυτους.
Οποτε κατα καποιο τροπο τον κανει να φαινεται υποδεεστερος απο τους αλλους δυο.

Γιάννη......την επόμενη φορά που θα αναφέρεις για προβολέα βασισμένος σε ατάκες του στυλ:

''Bright reds never seem to be bright red, no matter which mode I tried. Most of the time they seem a little pale and leaning toward pink.''

έχεις ban για μια βδομάδα!!:flipout:

Υπέροχη η περιγραφή του χρώματος και ιδιαιτέρως γλαφυρή!! Ε, καλιμπράρισέ τον στο ροζ να στα δείχνει κόκκινα!!:D

Γιάννη......την επόμενη φορά που θα αναφέρεις για προβολέα βασισμένος σε ατάκες του στυλ:

''Bright reds never seem to be bright red, no matter which mode I tried. Most of the time they seem a little pale and leaning toward pink.''

έχεις ban για μια βδομάδα!!:flipout:

Υπέροχη η περιγραφή του χρώματος και ιδιαιτέρως γλαφυρή!! Ε, καλιμπράρισέ τον στο ροζ να στα δείχνει κόκκινα!!:D

Μαλλον o γραφων του review ειχε πάρει "LCD" και εβλεπε τα χρώματα παραμορφωμενα . Του το ειχε δωσει ο γνωστος λατίνος μεγαλεμπορος της περιοχης του ο Epson Valdez.:flipout:

Μην λες τέτοια για την Epson και φας καμμιά στάμπα ντιελπάκια γιατί δεν σε ξεπλένουν όλα τα καθρεφτάκια του κόσμου!!:D

Λες να φαω την σταμπα και να βλεπω ουρανια τοξα?

Edit: Πλακα στην πλακα ειναι γνωστη η σχεση του εν λογο reviewer με την εν λογο εταιρεια οποτε δεν πιστευω οτι υπαρχει περιπτωση να παρεξηγηθουν τα λεγομενα μου.

Last edited:

Απο τη στιγμη που δε θα το συνδεσω με pc, αλλα με το συγκεκριμενο media player http://www.pestaola.gr/wd-tv-hd-live-media-player/ θα μπορω να βλεπω με καποιο τροπο 3d ταινιες ή αδικα χαιρομαι? Υπαρχει διαφορα στο συστημα 3d μεταξυ των 2?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Απο τη στιγμη που δε θα το συνδεσω με pc, αλλα με το συγκεκριμενο media player http://www.pestaola.gr/wd-tv-hd-live-media-player/ θα μπορω να βλεπω με καποιο τροπο 3d ταινιες ή αδικα χαιρομαι? Υπαρχει διαφορα στο συστημα 3d μεταξυ των 2?

Μπορείς να ρωτήσεις εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/47472-Western-Digital-TV-HD2-(a-k-a-WD-TV-Live)/page442

ωστόσο, έχω την εντύπωση ότι το WD2 δεν αναπαράγει frame packing 3D. Δεν είμαι σίγουρος. Ποτέ δεν δοκίμασα ούτε πακετάκια, ούτε πάνω - κάτω, δεξιά - αριστερά, πλάγια και στο κέντρο...:smile: