ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΞΥ M-Vision S5 & DM500S

@962fm@

Established Member
8 November 2008
216
0
οπως αναφερω και στο θεμα ...
θελω να αγορασω εναν ακομη δορυφορικο δεκτη
και ειμαι αναμεσα σε M-Vision S5 & DM500S.
Οπως βλεπετε δεν εχω απαιτησεις απο τον δεκτη μου (HD κτλ.).
Εχω βρει πληροφοριες για τον dm500 ,αλλα πιο πολυ μπερδευτικα
παρα βοηθηθηκα , αφου αλλοι ηταν 100% ευχαριστημενοι και αλλοι οχι.
Εμπειρια απο linux...μηδεν.
Για τον M-Vision S5 δεν εχω βρει πολλα και μπορω να πω
πως τον επιλεγω μονο λογω εμφανισης και usb.

1. Υπαρχει καποιος που να εχει τεκμηριωμενη αποψη και για τους δυο ?
2. Οσο αφορα τη ρυθμιση των στοιχειων LAN (IP κτλ) , γινεται το ιδιο απλα και στους δυο ?
3. Οποιον δεκτη τελικα αγορασω θα τον χρησιμοποιησω για δυκτιακη χρηση και μονο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

οπως αναφερω και στο θεμα ...
θελω να αγορασω εναν ακομη δορυφορικο δεκτη
και ειμαι αναμεσα σε M-Vision S5 & DM500S.
Οπως βλεπετε δεν εχω απαιτησεις απο τον δεκτη μου (HD κτλ.).
Εχω βρει πληροφοριες για τον dm500 ,αλλα πιο πολυ μπερδευτικα
παρα βοηθηθηκα , αφου αλλοι ηταν 100% ευχαριστημενοι και αλλοι οχι.
Εμπειρια απο linux...μηδεν.
Για τον M-Vision S5 δεν εχω βρει πολλα και μπορω να πω
πως τον επιλεγω μονο λογω εμφανισης και usb.

1. Υπαρχει καποιος που να εχει τεκμηριωμενη αποψη και για τους δυο ?
2. Οσο αφορα τη ρυθμιση των στοιχειων LAN (IP κτλ) , γινεται το ιδιο απλα και στους δυο ?
3. Οποιον δεκτη τελικα αγορασω θα τον χρησιμοποιησω για δυκτιακη χρηση και μονο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

Γειά και χαρά σου φίλε.

Αν έχεις γνωστό με dm500 ή έχεις όρεξη για μελέτη και απασχόληση πάρε dm500. Αν όχι τότε πάρε κάτι άλλο.

Ο Mvision μοιραζει επισης καρτα και μπορει να γινει και client, ολα μεσα απο γραφικο περιβαλλον στο μενου. Υποστηριζει σχεδον ολες τις καρτες αμεσα και παιρνει και μοντουλα. Υποστηριζει επισης και nds κσρτες και φυσικα και την δικια μας καθως επισης και την γνωστη-αγνωστη καρτα που κινειται στον αντιεξουσιαστικο χωρο και αρχιζει απο το γραμμα "g"
Δικτυωνεται πολυ καλα σε τοπικο δικτυο με αλλους τις σειρας του καθως επισης σερβιρει και τρωει και μεσω διαδικτυου αμεσα με δεκτες τις σειρας του αλλα και τρωει μεσω διαδικτυου μεσω newcamd (newcs).
Εχει πολυ καλη υποστηριξη απο τον θειο max www.gxmax.com αλλα και μεσω του εισαγωγεα (www.zotos.biz)
Βγαινει και σε μοντελο St5 (επιπλεον επιγειο tuner) και stx5 (δευτερος ανεξαρτητος επεγεργαστης για να παιζει τα mpeg, divx,vob μεσω usb stick με εποστηριξη ελληνικων υποτιτλων srt). Εχει επισης και εξοδο component αν βαρεθηκες το scart και (νομιζω μονο το μοντελο stx5) κανει upscale μεσω αυτης.
Αναβαθμιζεται μεσω διαδικτυου και παιρνει και κλαδια μεσω διαδικτυου. Ειναι τελειος

Last edited:
δεν ξέρω το m-vision άλλα για το dm και εγώ μια εβδομάδα το έχω(:joker: )και με πολύ διάβασμα:BDBDG54: κατάφερα να το φέρω στα μετρά μου γρήγορα και με πολλή καλά αποτελέσματα :adore::adore:
πάρε άνετα των dm έχει απίστευτη υποστήριξη άλλα είναι στα όρια της παρανομίας:behead: και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι μακριά η μέρα που όλα αυτά θα αλλάξουν και θα πάμε πάλι για άλλα
αλλα με τα παιδια των forum :grinning-smiley-043 δεν φοβομαστε

p.s. δεν εχω ειδεα απο linux (καποια στιγμη λεω να τα δοκιμασω) το μονο που χριαζεσε ειναι ενα προγραμα ftp. Aς πουμε το dcc και.......
thats all folks

φιλε fchef εισαι αψογος ...σ'ευχαριστω.
περιεκτικη πληροφορηση που βοηθησε αρκετα...
θα περιμενω μερικες γνωμες ακομα πριν τον αγορασω...αλλα σχεδον με επεισες. !!!

φιλε martinoffroad εχω ακουσει και διαβασει πολλα
παραπονα για τον συγκεκριμενο κλωνο και δεν σου κρυβω πως πιστευω οτι δυσκολα καποιος
τωρα πια τον αγοραζει και δεν ειναι θεμα παρανομιας ή οχι , ειναι θεμα απλως απροβληματιστης
λειτουργιας του δεκτη (αυτο ειναι που με νοιαζει...να μου σπαει οσο γινεται λιγοτερο τα νευρα)
...ευχαριστω πολυ κι εσενα για την συμβουλη σου

φιλε astanapane εχω διαθεση να ασχοληθω αλλα διαβαζω πολλα
σπαστικα πραγματα για τον dm500 και απο την αλλη με προβληματιζει το οτι ειναι οι δεκτες με την
ποιο πλουσια υποστηριξη...τι να πω ?....ευχαριστω κι εσενα

Last edited:
Θα σου το πω απλα, αν θελεις να σερβιρεις η να λαμβανεις απο καποιον αλλον πας σε dm, αν θελεις ενα γενικα καλο και αξιοπιστο δεκτη που επισης μπορει να σερβιρει και να λαμβανει παρε mvision
Οι dm ειναι λιγο πιο καλοι στο cs καθως βαζεις cccam, mgcamd που ειναι πιο εξειδικευμενα, ο mvision εχει generic emu μεσα στο firmware που και αυτος μια χαρα τα παει

DM500 ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ok....αλλα αφου μπηκες στον κοπο να γραψεις ...
δωσε μερικες παραπανω πληροφοριες για να καταλαβω κι εγω...
(παντα στα πλαισια των κανονων του φορουμ)

ευχαριστω πολυ

Απάντηση: Re: ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΞΥ M-Vision S5 & DM500S

Θα σου το πω απλα, αν θελεις να σερβιρεις η να λαμβανεις απο καποιον αλλον πας σε dm, αν θελεις ενα γενικα καλο και αξιοπιστο δεκτη που επισης μπορει να σερβιρει και να λαμβανει παρε mvision
Οι dm ειναι λιγο πιο καλοι στο cs καθως βαζεις cccam, mgcamd που ειναι πιο εξειδικευμενα, ο mvision εχει generic emu μεσα στο firmware που και αυτος μια χαρα τα παει

Ωρε fchef, ελληνόπουλο είσαι;;; γιατι σε βλέπω σε κάτι άλλα site και το πάς ροδάνι το εγγλέζικο (χεχεχεχε).

Τι το πηραμε το Proficiency. τρεις φορες κιολας. Θα σου στειλω ενα PM αν εχεις ακομα τον ipbox 9000 να κανουμε ενα τεστ.

έχοντας δει τους m-vision και περνώντας μαζί του μία εβδομάδα μπορώ να πω με σιγουριά, στα δικά μου μάτια ότι η ποιότητα της εικόνας του είναι μακράν καλύτερη από τον dream.

Αν θέλεις να μπλέξεις με linux πας στον dream, αν θέλεις χαλαρά να κάνεις τα πάντα τότε πας στον m-vision
ή πας απευθείας στον 200άρη hd......και φθηνός και καλός...

0 200αρης δεν κανει δικυτακα κολπα, ειναι ενα απλο μοντελο εν αναμονη του δικτυακου mvision hd500 που μαλλον του χρονου θα βγει στην αγορα

έχεις δίκιο, τον 500άρι (που περιμένω και εγώ) εννοούσα γράψε λάθος....

καλημερα παιδες.....

βλεπω εχει συμμετοχη το θεματακι...
μαλλον οπως λενε οι περισσοτεροι καλυτερα να παω στον m-vision
ουτε linux μπερδεματα , ουτε τιποτα , μιας και ο στοχος ειναι
η δικτυωση του δεκτη και ολα τα αλλα ερχονται δευτερα.
Τωρα για μοντελο θα δουμε , μη δωσουμε και μια περιουσια..
εχω τρεις ακομα δεκτες (αλλα και πολλα αλλα εξοδα..χαχαχαχαχα)

και παλι ευχαριστω ολους ....
καλη σας μερα

@962fm@ Πιστευω οτι αυτο το παραπανω που θελεις να μαθεις οτι και να νε αμα ψαξεις στο forum δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεις!!!!!

@962fm@ Πιστευω οτι αυτο το παραπανω που θελεις να μαθεις οτι και να νε αμα ψαξεις στο forum δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεις!!!!!

δεν ψαχνω κατι παραπανω , κατι μυστικο ......
ξερω τις ''δυνατοτητες '' των δεκτων...
απλως ζηταω , αν ειδες στην αρχη , την τεκμηριωμενη εμπειρια των χρηστων
πανω σε αυτους τους δυο δεκτες , δλδ , πιο απλα , αν καποιος εχει δουλεψει
και τους δυο , να μας πει ποιον προτεινει και γιατι...αυτο μονο
...τα ''αλλα'' ολοι λιγο πολυ τα γνωριζουμε..

ευχαριστω!

Ειναι λοιπον ενας dreambox οπως ολοι οι αλλοι και ειναι ο ιδικοτερος για πονηρες δουλειες!!!!
Και μονο τα linux που υπαρχουν γι' αυτον το δεκτη αξηζει να τον αγορασεις και τωρα σου μιλαω για τον απλο που τον φλασαρα προσφατα για φαντασου τι θα κανει ο plus!!!!
{GOOOOOOOOOOOOOD LUUUUUUUCK}-bye--bye--bye--bye-

Επεισης ξεχασα να πω οτι ειναι αρκετα ευκολα μενου αλλα πρεπει να ασχοληθεις λιγακι οχι σαν τον m-vision {plug n' play} και επεισης αμα θες να δεις την οποιαδιποτε καρτουλα σου δεν χρειαζεσαι ουτε μοντουλες ουτε τιποτα,{στον reader ρυθμηση cam και τελος}!!!

να λοιπον και η αλλη αποψη , ωραια... :shakehands:
καλα παμε , μηπως να αγορασω και τους δυο ? :shot:

ωραια φιλος...σ'ευχαριστω πολυ ...