Επιλογη μηχανηματων για dedicated αιθουσα Home Cinema. (budget 5.500e)

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Προσπαθω να φτιαξω μια αιθουσα για προβολη ταινιων και ακροαση μουσικης και θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας..

Το budget ειναι 5000-6000ε για ενισχυτη, ηχεια 5.1 και ισως μια οθονη (αν και αυτη μπορει να ειναι extra εξοδα) Εχω ειδη αγορασμενο τον JVC HD-350.

Ο χωρος ειναι 4,80μηκος χ 2,80πλατος χ 2,80υψος.
Βαμμενοι τοιχοι και ταβανι μαυρα και στις πορτες και παραθυρα μαυρη κουρτινα black-out. Μουσικη και ταινιες εχουν την ιδια βαρυτητα.

1) Εχω ακουσει τα καλυτερα για τον Pioneer Sc-Lx81. Υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτον να μου προτεινετε? μερικοι ανταγωνιστες...
Denon AVR-4308A,
Onkyo TX-SR876,
Yamaha DSP-Z7
Sony DA5400ES

2) Θα ηθελα και καποιες γνωμες για το ποια ηχεια να κανω ακροασεις..
μιας και οι μαρκες ειναι αμετρητες...
Τα ποιο πολλα περιοδικα, και γενικα πολυ δημοφιλοι ειναι τα B&W 863, Kef IQ90, Opera Grand Mezza. Πολυ καλα λογια ακουσα (μαλλον διαβασα εδω στα forum) για τα Artemis και για τα Chario Picolo και star picolo απο εκει που πηρα τον HD350.

3) Για οθονη ελεγα να παρω 2 για να μην εχω το προβλημα του masking... H μια ειναι η παμφτηνη (OP 3V100MMV 100'' 4:3 ΟΘΟΝΗ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΜΑΤ 203X152) 81ευρω ή (OP 3V120GEV 120'' 4:3 ΟΘΟΝΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ GLASS 243Χ182) 159ευρω και μια dedicated 16x9 αλλα δεν ξερω ποια? Η μηπως ειναι υπερβολη ή δεν ειναι καλη λυση?
Μου προτειναν μια E-screen αλλα διαβαζα σε forum οτι γυαλιζει λιγο, αλλα αυτο μπορει να ειναι σε χωρους με ασπρους τοιχους και αντανακλασεις..

οι steward στις 100'' ποσο πανε περιπου?
δεν χρειαζομαι αυτες που ειναι για χωρους με μη ελεγχομενο φωτισμο..

Θα ταν καλυτερα να εβλεπες τον Ονκυο 906,οι υπολοιποι ειναι αδιοι μεσα και συγκριτικα ειναι πολυ καλυτερος κατασκευαστικα απο τους υπολοιπους,καθως ειναι ο μοναδικος που εχει 2 τροφοδοτικα-ενα για προενισχυση εικονας και αλλο για ηχο-συμπληρωνει ενα τοροιδης 1000watt για το τελικο σταδιο.Τελος ο HQV Reon VX κανει καταπληκτικη δουλεια στην εικονα,με μονο μειονεκτημα οτι ζεσταινεται αρκετα.
Πολλοι απο το forum τον εχουμε αγορασει απο γερμανια http://www.schlauershoppen.de/ ειναι η καλυτερη αγορα ως προς τιμη-αποδοσης,προτεινεται ανεπιφυλακτα.
Τα stereo ηχεια ειναι για το 5.1?

Το σημαντικότερο είναι ο χώρος να είναι κατάλληλος. Μπορεί ένα σύστημα των 150 ευρώ τοποθετημένο σε κατάλληλο χώρο να ακούγεται πιο εντυπωσιακά από ένα σύστημα των 4000 ευρώ τοποθετημένο σε ακατάλληλο χώρο.

Αν ο χώρος δεν είναι κατάλληλος, πρέπει να ψάξεις αν υπάρχει τρόπος να γίνει κατάλληλος.

Re: Απάντηση: Επιλογη μηχανηματων για dedicated αιθουσα Home Cinema. (budget 5.500e)

Θα ταν καλυτερα να εβλεπες τον Ονκυο 906,οι υπολοιποι ειναι αδιοι μεσα και συγκριτικα ειναι πολυ καλυτερος κατασκευαστικα απο τους υπολοιπους,καθως ειναι ο μοναδικος που εχει 2 τροφοδοτικα-ενα για προενισχυση εικονας και αλλο για ηχο-συμπληρωνει ενα τοροιδης 1000watt για το τελικο σταδιο.Τελος ο HQV Reon VX κανει καταπληκτικη δουλεια στην εικονα,με μονο μειονεκτημα οτι ζεσταινεται αρκετα.
Πολλοι απο το forum τον εχουμε αγορασει απο γερμανια http://www.schlauershoppen.de/ ειναι η καλυτερη αγορα ως προς τιμη-αποδοσης,προτεινεται ανεπιφυλακτα.

O Oknyo 906 ειναι καλυτερος και πιο καινουργιο μοντελο απο τον Onkyo TX-SR876?

Τα stereo ηχεια ειναι για το 5.1?
Τα ηχεια που ψαχνω θα ειναι σε 5.1 διαταξη..τωρα δεν ξερω αν τα δυο μπροστα και το κεντρικο ειναι ιδια μαρκα και τα πισω αλλη ή ειναι ολα ιδια μαρκα...δεν εχω ιδιαιτερη προτιμιση σε αυτο..

1) Τα ηχεια βασεις/bookshelf ποτε ενδεικνυωνται και ποτε οχι?
Ποιες ειναι οι ιδιωτητες και διαφορες των ηχειων βασεων και δαπεδου?
Απο οτι καταλαβα παντως τα δαπεδου ειναι καλυτερα για μουσικες ακροασεις σωστα?

2) Τι ακριβως ειναι η διπλοκαλωδιοση?

3)Ποια πραγματα πρεπει να προσεξω κατα την ακροαση των ηχειων, περα του χωρου και τον ενισχυτικων που ειναι συνδεδεμενα?

Ναι ο ΟΝΚΥΟ 906 ειναι καλυτερος απο τον 876 , αλλα ειναι και best buy λογω τιμης περιπου 1300ευρο απο Γερμανια σε σψεση με τους 4 AVR που ανεφερες!
Και ο Ζ7 ειναι πολυ καλός και ο DENON & ο LX81 αλλα ειναι πολυ ακριβοτερη απο την Ελλαδα τουλαχιστον.
Ο χωρος σου ειναι μαλλον μικρος για πολυ μεγαλες κολωνες και ισως να πηγαινες σε μικρα ηχεια match πενταδας chario piccolo star που τα εχω σετ με τον 906 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το συνολο αυτο!
Καλα λογια εχω ακουσει και για τα Opera Grand Mezza αλλα καλο ειναι να μας διαφωτισει καποιος κατοχος αυτων. Αληθεια ποσο κανουν αυτα ?

Last edited:
-2) Τι ακριβως ειναι η διπλοκαλωδιοση?
Οδηγεις ξεχωριστα τις χαμηλες και τις ηψηλες συχνοτητες στο ηχειό με ξεχωριστα καλωδια απο τον ενισχυτη.
Δεν εχει νοημα να κανεις διπλοκαλωδιοση , δεν θα δεις τιποτα τρελλες διαφορές στο συστημα!

-1) Τα ηχεια βασεις/bookshelf ποτε ενδεικνυωνται και ποτε οχι?
Ποιες ειναι οι ιδιωτητες και διαφορες των ηχειων βασεων και δαπεδου?
Απο οτι καταλαβα παντως τα δαπεδου ειναι καλυτερα για μουσικες ακροασεις σωστα? Μικρα ηχεις βαζουμε σε χωρους βασικα μικρους η προβληματικούς.
Μεγαλα ηχεια επιλεγουμε οταν υπαρχει μεγαλο πχ σαλονι πολλων τετραγωνικών για να καλυψουμε τον χωρο αυτό.
Σιγουρα τα μεγαλα ηχεια αποδιδουν καλυτερα σε μεγαλους χωρους αλλα εαν δεν εχουμε χωρο αφθονο αρχιζουν τα προβληματα πχ μπουμαρουν τα μπασα συντονισμοί κτλ. καλό ειναι να αποφευγουμε τετοια ηχεια εαν ο χωρος ειναι μικρος οπως ο δικός σου.Βεβαια εξαρτατε και ποσο φορτωμενο ειναι το δωματιο με επιπλα κουρτινες κτλ.
Ολα ξεκινανε απο τον χωρο -roule !

Μεγαλα ηχεια επιλεγουμε οταν υπαρχει μεγαλο πχ σαλονι πολλων τετραγωνικών για να καλυψουμε τον χωρο αυτό.
Σιγουρα τα μεγαλα ηχεια αποδιδουν καλυτερα σε μεγαλους χωρους αλλα εαν δεν εχουμε χωρο αφθονο αρχιζουν τα προβληματα πχ μπουμαρουν τα μπασα συντονισμοί κτλ. καλό ειναι να αποφευγουμε τετοια ηχεια εαν ο χωρος ειναι μικρος οπως ο δικός σου.Βεβαια εξαρτατε και ποσο φορτωμενο ειναι το δωματιο με επιπλα κουρτινες κτλ.
Ολα ξεκινανε απο τον χωρο -roule !
Τον χωρο μου μπορεις να τον δεις στο παρακατω ποστ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43890
Ειναι σχεδον ορθογωνιος.
Βεβαια δεν εχουν ακομα βαφτει μαυροι οι τοιχοι και ταβανι και τα επιπλα θα φυγουν ολα και θα αγοραστει καινουργιος καναπες ή πολυθρονες..Φυσικα στα παραθυρα και στις 2 πορτες που εχει θα μπουν μαυρες black-out κουρτινες...στο μελλον ισως βαλω και περιμετρικα του δωματιου μιας και εμαθα οτι πετυχαινεις καλυτερη ακουστικη ετσι...αν και δεν ειμαι σιγουρος για αυτο..αν καποιος γνωριζει ας μας φωτισει..

Καλησπέρα , απο οσα ειδα στο πρωτο σου νημα σιγουρα μιλαμε για 5 η 7 ομοια μικρα ηχεια τυπου chario KEF κτλ.
Δεν τιθεται θεμα για μεγαλα ηχεια , τωρα παρε προσφορες για piccolo star, or Jmlab Dome ,KEF 5000 γιατι ολα αυτα θα παιξουν μια χαρα στο δωματιο αυτο χωρις προβληματα εντασεων ποιοτητας κτλ.
Εννοειται πως θα τα παρεις σετ με sub οποιο σετ και αν καταληξεις.
Εχεις παρει τιμες απο πουθενα ?