Επιλογή μοντέλου μηχανής.

antique

Established Member
29 January 2009
113
Καλησπερίζω.
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα τη γνώμη σας για τις παρακάτω μηχανές.Σκοπεύω να αγοράσω κάποια απ τις 2,αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμη.Πάντα σε ερασιτεχνικά πλαίσια βέβαια.
Δεν θέλω τσάντες να κουβαλάω. Ούτε
καμιά 15αριά φακούς.Έναν να κάνω απλά τη δουλειά μου.Με φακό για όλες ας πούμε τις χρήσεις.Κάπως έτσι.
Και μιλάω για τις καθημερινές μας φωτογραφίες.Για καθαρές ζωντανές φωτογραφίες.Μην τραβάω 10 και πετάω τις μισές ας πούμε.
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων όσους διαβάσουν το μήνυμά μου,και ακόμη περισότερο όσους μου απαντήσουν.

Χάρης.

1) Canon EOS 450D

2) OLYMPUS E-520 Double Zoom KIT 14-42+40-150

Πιο value for money το κιτ της Ολυ ΙΜΗΟ.
εχει καλυτερα jpeg απο την μηχανη, και οι φακοι ειναι καλυτεροι.Εχει και image stabilizer στο σωμα.
απο την αλλη η canon εχει καλυτερο υψηλο ΙΣΟ.

Ε δεν είναι μόνο αυτό υπέρ της Canon...
Γενικώς ο έμπειρος χρήστης μπορεί να "ξεζουμίσει" τουλάχιστον 1 "κλικ" (και βάλε...) Image Quality παραπάνω, έχει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, μεγαλύτερο σκόπευτρο, καλύτερο AF, τώρα για φωτομέτρηση κλπ δεν ξέρω πώς πάει ο 520. Και φυσικά το "καλύτεροι φακοί" αναφέρεται μόνο στους φακούς του κιτ, που ομολογουμένως είναι αξιόλογοι για την Ολυ. Διαφορετικά δεν υπάρχει καν σύγκριση μεταξύ των δύο συστημάτων, σε πληρότητα και ποικιλία. Και οι καλοί φακοί της Ολυ, δεν είναι καθόλου φθηνοί...

Ωστόσο, για κάποιον που θέλει να μείνει στο "κιτ", η Ε520 είναι ομολογουμένως μεγάλο value for money. Για 450 ευρώ το διπλό κιτ.... δεν το συζητώ καν.

Πηρα την D450 τελικα.Ορεξη να χεις να διαβαζεις μου φαινεται!!
Μου θυμισε το Pro Evolution! Ενω εχει ενα σωρο ρυθμισεις στα πληκτρα,χρησιμοποιεις τελικα λιγα.(εγω τουλαχιστον).Θελει κι αυτο το χρονο του αλλωστε.
Τελος παντων.
Κατι που ψαχνω να βρω και δεν το βρισκω ειναι το εξης.
Ποιος ειναι ο ορισμος του 1/2 -1/3 stop.Τι ακριβως ειναι και σε τι χρησιμευει.Η μάλλον τι διαφορα έχει η αλλαγη της παραπανω ρυθμισης.Στο εγχειριδο δεν αναφερει κατι σχετικα με την εννοια του.και συνεπως δεν μπορει καποιος να το χρησιμοποιησει.
Θα ηθελα μια εξηγηση τοσο για τη σκοπιμοτητα οσο και τη χρηση του απο τους ανθρωπους εδω που γνωριζουν το αντικειμενο.Συνοπτικα ετσι με λιγα λογια ωστε να παρω μια ιδεα.
Ευχαριστω πολυ.

Καταρχάς καλορίζικη η μηχανή. Ακόμη ένας για το κλαμπ της Canon :p

1 στοπ = διπλάσια ποσότητα φωτός που δέχεται ο αισθητήρας. 2 στοπ = τετραπλάσια, 3 στοπ = 8πλάσια κ.ο.κ.
Εάν πχ φωτογραφίζεις σε πρόγραμμα Α (Aperture Priority- προτεραιότητα διαφράγματος) και σου δίνει ταχύτητα πχ 1/125 και εσύ κάνεις αντιστάθμιση έκθεσης + 1/3 στοπ, θα πάρεις ταχύτητα 1/100 (ή εάν κάνεις αντιστάθμιση -1/3 θα πάρεις ταχύτητα 1/160).

Τη ρύθμιση 1/2 και 1/3 στοπ στη δίνει η μηχανή για την αντιστάθμιση της έκθεσης κυρίως (ίσως και για bracketing ή αλλαγή iso, δεν θυμάμαι), και αναφέρεται στο βήμα. Εάν δηλαδή θέλεις πιο "χοντροκομμένο" βήμα ανά 1/2 στοπ ή πιο μικρό βήμα 1/3 στοπ.

Χαιρετω.-bye-
Μια ερωτηση επειδη δεν γνωριζω.Αναζητω καποιον φακο ευρυγωνιο.Για να μπορω να 'πιασω' φωτο σε εσωτερικο χωρο.Αλλα και εξω βεβαια.Ας πουμε ενα λιμανακι.Οχι ιδιαιτερα πραγματα κ απαιτησεις.Και οικονομικος.Για μηχανη 450d canon.Απλα να κανω τη δουλεια μου.
Υπαρχει κατι να μου προτεινει κανεις? Ελπιζω να το ειπα σωστα κ να εγινα σαφης.:chinscratch:
Ευχαριστω.