Επιλογή μοντέλου Sony 55-60"

narco

New member
19 June 2013
12
Kαλησπέρα,

Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω μοντέλα Sony και θα ήθελα μια βοηθεια για την επιλογή της βέλτιστης αγοράς η οποία θα γίνει σε ~2-3 βδομάδες εφόσον οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά και είμαστε ακόμα στο euro, διότι διαφορετικά θα τα επενδύσω σε σαλιγκάρια στο εξοχικό :D

Sony KDL-55W815B
, Sony KDL-60W855B, Sony KDL-55W955B, Sony KD-55X8505B

Η χρήση θα είναι λίγο από όλα δηλαδή digea, 1080p movies (για τώρα αν και υπάρχει VDSL για μελλοντικό 4k υλικό), online gaming.

Πιο συγκεκριμένα η 55W815B έχει άψογη τιμή για 55" (949 euro) και πολύ καλή εικόνα σε digea με ικανοποιητικό φίλτρο για τις αντανακλάσεις. Αυτό που με χαλάει λίγο είναι η βάση στήριξης από πίσω αφού θέλει λίγο πατέντα και έχω την αίσθηση επειδή θα μπει στο τοίχο ότι θα εξέχει παραπάνω από όσο πρέπει. Για λόγους πρακτικότητας θα την χρησιμοποιήσω ως μετρο σύγκρισης για τις επόμενες ώστε να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς.

Η 60W855B είναι αν έχω καταλάβει καλά το ίδιο monitor με κάποιες παραπάνω λειτουργίες πλέον στις 60" αλλα και με ένα καπέλο 400 euro επιπλέον.

Η 55W955B είναι στις 55" και έχει επιπλέον 350 euro, αλλα μιλάμε πλέον για οθόνη TRILUMINOS.

Τέλος η 55X8595B είναι στις 55" και έχει επιπλέον 550 euro, αλλα είναι 4K και TRILUMINOS ακα όσο το δυνατόν πιο future proof γίνεται.

Επιπλέον αν έχω καταλάβει καλά αυτά όλα είναι μοντέλα του 2014 και σύντομα αναμένονται του 2015 οποτε θα με ενδιέφερε μήπως αξίζει να περιμένω λίγο ακόμα για καλύτερη αγορά (αν δηλαδή είναι να βγούν πχ μέσα στον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη). Ακόμα θα με ενδιέφερε να ακούσω και εναλλακτικές προτάσεις αν υπάρχουν μέσα στο budget των συγκεκριμένων που έχω προαναφέρει.

Εν ολίγοις το θέμα πάει κόστος vs ίντσες vs triluminos vs triluminos+4k.

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Last edited:
Για απόσταση άνω των τριών μέτρων, την Sony W605B. Μέχρι τρία μέτρα, μια εκ των Sony W805B και W815B (πρακτικά, μόνο στο χρώμα του πλαισίου διαφέρουν). Εναλλακτικά, την Samsung H6400 στις 55" και στις 60" μια εκ των Samsung H6200 και H6240.

Re: Απάντηση: Επιλογή μοντέλου Sony 55-60"

Για απόσταση άνω των τριών μέτρων, την Sony W605B. Μέχρι τρία μέτρα, μια εκ των Sony W805B και W815B (πρακτικά, μόνο στο χρώμα του πλαισίου διαφέρουν). Εναλλακτικά, την Samsung H6400 στις 55" και στις 60" μια εκ των Samsung H6200 και H6240.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3 μετρα.

Στις 55" ανάμεσα στην Sony W815B και Samsung H6400 σε ποια θα πήγαινες; Επειδή θα είναι στο υπνοδωμάτιο με ενδιαφέρει να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο σήμα σε digea.

Στις 60" αξίζει να πας από την W605B στην W855B (διότι είναι και 400 euro διαφορα); Την Samsung H6240 δεν την έχω δει live σε μαγαζί θεωρείς πως αξίζει να πας εκεί απότι σε sony δεδομένου ότι έχει πέσει κάτω από 1000 ευρώ;

Θεωρητικά, οι Sony έχουν καλύτερο τηλεοπτικό, ενώ έχουν και χαμηλότερο lag. Όμως, δεν μπορούν να μπουν απευθείας πάνω σε VESA βάση. Πήγαινε να τις δεις από κοντά και αποφάσισε.

Tελικά αγοράστηκε το ΣΚ που μας πέρασε η Sony KDL-55W815B στα 799euro.

Ευχαριστώ τον @Michalis3 για την πολυτιμη βοηθεια του.