επιλογή πηγής - cd player ή dvd player

archi

New member
2 January 2012
9
καλησπέρα σας, προσπαθώ να στίσω ένα πολύ ταπεινό σύστημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Θα αγοράσω άμεσα την Samsung 50'' την 6400 και θα συνδεθεί με ένα παλιό δυκάναλο ηχοσύστημα που έχω, το οποίο όμως παίζει ακόμα ικανοποιητικά.
το ηχοσύστημα είναι ένα Technics sc-eh500. Δυστυχώς λόγο και της πολύ χρήσης πλέον έχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή cd.
Η τηλεόραση θα παίζει ταινίες κυρίως μέσω USB. Αλλά με ενδιαφέρει να ακούω και CD.
Τι μου προτείνετε?
  1. Nα αγοράσω μία ξεχωριστή μονάδα CD pleyer?
  2. Να πάρω ένα DVD player το οποίο θα παίζει και cd?
Από ότι είδα τα cd ξεκινάνε από 200 , ενώ τα dvd από 50 . Τα DVD σε θέμα ήχου θα είναι πολύ χάλια? Θα καταλάβω διαφορά από το σύστημα μου?
Αν βρω μεταχειρισμένο cd player, να αγοράσω ή χαλάνε στάνταρ οι κεφαλές τους οπότε τζάμπα λεφτά?
Επίσης, υπάρχει blue ray που να έχει αναλογική έξοδο ήχου? Και γενικά αν πάρω τελικά DVD, το σωστό είναι να συνδεθεί με την TV και από εκεί ο ήχος με το ηχοσύστημα ή κατευθείαν ο ήχος να πάει στον ενισχητή?

ευχαριστώ πολύ!

Καλώς όρισες στο Δικάναλο!

Μην το πάρεις στραβά, αλλά για το σύστημα αυτό δεν αξίζει να ξοδευτείς με CD-Player. Τα καινούρια είναι ακριβά, τα παλιά είναι ύποπτα για φθορά, και στο συγκεκριμένο σύστημα δε θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά στον ήχο. Καλύτερα να πάρεις ένα φτηνό Blu Ray γύρω στα 100 ευρώ μάξιμουμ, το οποίο σε δεύτερη ή τρίτη φάση αν πάρεις καλύτερο ηχοσύστημα, μπορεί να αναβαθμίσεις με κάποιο dac.

Καλώς όρισες στο Δικάναλο!

Μην το πάρεις στραβά, αλλά για το σύστημα αυτό δεν αξίζει να ξοδευτείς με CD-Player. Τα καινούρια είναι ακριβά, τα παλιά είναι ύποπτα για φθορά, και στο συγκεκριμένο σύστημα δε θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά στον ήχο. Καλύτερα να πάρεις ένα φτηνό Blu Ray γύρω στα 100 ευρώ μάξιμουμ, το οποίο σε δεύτερη ή τρίτη φάση αν πάρεις καλύτερο ηχοσύστημα, μπορεί να αναβαθμίσεις με κάποιο dac.

Σε ευχαριστώ πολύ, δεν το παίρνω στραβά ξέρω τι έχω, και θέλω σιγά σιγά να αναβαθμιστώ.
Μάλλον θα προχωρήσω έτσι όπως το λες, με κάποιο blu ray που να έχει και αναλογική έξοδο ήχου.
αν έχετε να μου προτείνεται κάποιο μοντέλο μέχρι περίπου στα 100 max. Και τι άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω?

Eπειδη ειπες DVD και οχι blue ray θα σου πω την δική μου εμπιρεία...

εχω ένα cd PLAYER που ειχε αποσπάσει ολα τα βραβεια εδω στη Γαλλια το Marantz CD 6000 special limited edition και λοιπά.
Ειχε παρει τα πάντα χρυσο διαπασον, 5 αστερια revu du son; Haute fidelite
Για να αντικαταστησω ένα Teac CD 10 που υπεραγαπουσα αλλα ξαφνικά ενω λειτουργει κανονικά παυει να βγαζει ηχο ( μάλλον η δεσμη λεϊζερ που δεν βγαινει πια)
Τελος πάντων το πηρα και περιπου την ιδια εποχη ειχα αγοράσει και ενα DVD player DENON DVD 2900 για να βλεπω ταινίες (τοτε δεν ειχα ακομα BR η δεν ειχε βγει δεν ξέρω...).
Οποτε μετά οταν πηρα BR ειπα δεν δοκιμάζω να ακουσω κανένα δισκο και το έβαλα.

Λοιπον έπαθα πλάκα...τέτοια καθαρότητα αναλυτικότητα και διαφάνεια δεν την περίμενα.

Δν ξέρω πως και γιατι ενω ειναι απλά DVD για μένα ριχνει στ'αυτια των CD players που εχω ακουσει και του πολυβραβευμένου Μαραντζ που έχω αλλα και CD plqyers της ιδιας της εταιρίας.
Δεν ξέρω απο τεχνικά θέματα να εξηγησω γιατι, αλλα, αν εχεις ταινίες σε DVD και δεν θες να πεσεις στο BR, μπορεις να ακουσεις μουσική ακόμα καλύτερα, και να έχεις εικονα οπτιμουμ σε DVD.

Δεν ηταν φτηνο οταν ειχε βγει αλλα τωρα μπορεις να τοβρεις ανετα σε δευτερο χερι λογω BR: πραγματικά ενα μηχάνημα διπλής χρησης ηχου ποιοτικου και εικόνας.

Το BR μου (ενα σονυ) δεν το έχω συνδεσει ποτέ για μουσική ( CD ), και δεν μπορω να σου πω.

Eπειδη ειπες DVD και οχι blue ray θα σου πω την δική μου εμπιρεία...

εχω ένα cd PLAYER που ειχε αποσπάσει ολα τα βραβεια εδω στη Γαλλια το Marantz CD 6000 special limited edition και λοιπά.
Ειχε παρει τα πάντα χρυσο διαπασον, 5 αστερια revu du son; Haute fidelite
Για να αντικαταστησω ένα Teac CD 10 που υπεραγαπουσα αλλα ξαφνικά ενω λειτουργει κανονικά παυει να βγαζει ηχο ( μάλλον η δεσμη λεϊζερ που δεν βγαινει πια)
Τελος πάντων το πηρα και περιπου την ιδια εποχη ειχα αγοράσει και ενα DVD player DENON DVD 2900 για να βλεπω ταινίες (τοτε δεν ειχα ακομα BR η δεν ειχε βγει δεν ξέρω...).
Οποτε μετά οταν πηρα BR ειπα δεν δοκιμάζω να ακουσω κανένα δισκο και το έβαλα.

Λοιπον έπαθα πλάκα...τέτοια καθαρότητα αναλυτικότητα και διαφάνεια δεν την περίμενα.

Δν ξέρω πως και γιατι ενω ειναι απλά DVD για μένα ριχνει στ'αυτια των CD players που εχω ακουσει και του πολυβραβευμένου Μαραντζ που έχω αλλα και CD plqyers της ιδιας της εταιρίας.
Δεν ξέρω απο τεχνικά θέματα να εξηγησω γιατι, αλλα, αν εχεις ταινίες σε DVD και δεν θες να πεσεις στο BR, μπορεις να ακουσεις μουσική ακόμα καλύτερα, και να έχεις εικονα οπτιμουμ σε DVD.

Δεν ηταν φτηνο οταν ειχε βγει αλλα τωρα μπορεις να τοβρεις ανετα σε δευτερο χερι λογω BR: πραγματικά ενα μηχάνημα διπλής χρησης ηχου ποιοτικου και εικόνας.

Το BR μου (ενα σονυ) δεν το έχω συνδεσει ποτέ για μουσική ( CD ), και δεν μπορω να σου πω.

Αναφέρεσαι σε ένα μηχάνημα του 2003 που κόστζε τότε 1300 ευρώ. Λογικό είναι να είχε καλό ήχο. Αν το βρει τώρα θα είναι πολύ παλιό και ταλαιπωρημένο όμως.