Επιλογή προβολέα της γενιάς των 1.000 ευρώ

manosm

Established Member
25 April 2007
173
Ηράκλειο Κρήτης
Καλησπέρα σε όλους.

Είχα υπολογίσει αρχικά να κινηθώ υψηλότερα σε κάποιον εκ των Optoma HD82, Benq W6000 από DLP ή στον Panasonic 4000 από LCD.

Ωστόσο,

• τα οικονομικά ζορίζουν (χτίζω και έχω ξευτιλίσει το budget)

• δεν είμαι εξοικειωμένος με τους προβολείς, με την έννοια να είμαι σε θέση να διακρίνω με άνεση διαφορές, άρα θα βολευτώ άνετα και με κάποιον χαμηλότερης κατηγορίας τιμής

• θεωρώ πως η τεχνολογία εξελίσσεται γοργά (όπως και στις τηλεοράσεις) και σε 2-3 χρόνια μπορεί να ανεβούμε κατηγορία (μέχρι τότε μπορεί και οι 3D να είναι προσιτοί).

• πήρα ήδη καλούτσικη οθόνη (1.500 ευρώ) την οποία θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσω αρκετά χρόνια
Άρα λοιπόν λέω να προτιμήσω για τώρα έναν οικονομικότερο πέριξ των 1.000 ευρώ. Σκέφτομαι για:

Optoma HD20, BenQ W1000, από DLP και τον Epson TW3500 (ακριβότερος) από LCD

Κοινό χαρακτηριστικό τους το λευκό χρώμα το οποίο και προτιμώ (χωρίς να εννοώ ότι είναι το βασικό κριτήριο επιλογής)

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τους παραπάνω και ό,τι άλλο θέλετε.

Λοιπά στοιχεία:

• Απόσταση προβολέα - οθόνης περί τα 4-4,5 μέτρα.
  • Απόσταση θέασης 4 μέτρα
  • Οθόνη 104''
Ευχαριστώ προκαταβολικά

πήρα ήδη καλούτσικη οθόνη (1.500 ευρώ) την οποία θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσω αρκετά χρόνια
Πολύ μετριόφρων σε βρισκω περι οθόνης!! Η οθονη σου απο πλευρας τιμης ειναι στο 20% των ποιων ακριβοτερων που κυκλοφορουν στην αγορά!!

Πολύ μετριόφρων σε βρισκω περι οθόνης!! Η οθονη σου απο πλευρας τιμης ειναι στο 20% των ποιων ακριβοτερων που κυκλοφορουν στην αγορά!!

Ναι όντως, φθηνη δεν τη λες.. Αν και το κόστος ανέβηκε περισσότερο λόγω του ότι είναι ηχοδιαπερατή..

Last edited:
Ο optoma και ο benq είναι της ίδιας κατηγορίας. Τον δεύτερο τον έχει φίλος και είναι πολύ καλός με μια μικρή υστέρηση στο μαύρο. Και οι 2 έχουν περιορισμούς σε οτι αφορά την τοποθέτηση τους και καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά εδώ
http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
για τις απαιτήσεις σε απόσταση , ιντζες κτλ.
Τον 3500 τον είχα δει πριν πάρω τον δικό μου αλλά απο τη στιγμή που δεν θέλεις να δώσεις περισσότερα χρήματα και έχεις απο τώρα στο μυαλό σου την αναβάθμιση πάρε άφοβα ενα απο τους dlp.

υ.γ γνωρίζεις εαν βλέπεις rainbow?

υ.γ γνωρίζεις εαν βλέπεις rainbow?

Η εμπειρία μου στους προβολείς είναι ανύπαρκτη πέρα από δύο ολιγόλεπτες θεάσεις με καλύτερα μοντέλα. Βασικά αυτό που δεν καταλαβαίνω με το rainbow είναι το εξής: Είναι κάτι το οποίο όταν συμβαίνει είναι δεδομένο ότι συμβαίνει και το βλέπουν όλοι με κάποιους να ενοχλούνται και κάποιους όχι ή κάποιοι το βλέπουν και άλλοι όχι; Αν και από τον τρόπο που ρωτάς, μάλλον το δεύτερο είναι η απάντηση.

Τον 3500 τον είχα δει πριν πάρω τον δικό μου

Τι πήρες αν επιτρέπεται;

Και οι 2 έχουν περιορισμούς σε οτι αφορά την τοποθέτηση τους και καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά εδώ
http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
για τις απαιτήσεις σε απόσταση , ιντζες κτλ.

Έχω δει τις απαιτήσεις στο projectorcentral για BenQ W1000 και για Optoma HD20 και μου βγάζει για τις ίντσες μου, 4 και 3,76 μέτρα αντίστοιχα απόσταση από το πανί.
Δηλ. αν τον βάλω στα 4,5 μ. από την οθόνη θα έχω πρόβλημα;

Επίσης βγάζει και 89 nits και για τους δύο. Τι σημαίνει αυτό;

Για τον Epson βγάζει 4,22 μ. και 55 nits. Παρεπιμπτόντως η διαφορά μεγέθους και βάρους με τους δύο DLP είναι χαοτική!!!

Last edited:
Ανάμεσα στου 2 DLP θα προτιμουσα τον 1000 έναντι του 20. Εινια σχεδόν τα ίδια μηχανάκια με το ίδιο επίπεδο μαύρου.
Στην τοποθετηση τωρα ο Optoma έχει offset 0,2 m.

Attachments

• offset.jpg
    offset.jpg
    28.9 KB · Views: 44
Last edited: