Eπιλογη ψηφιακης μεχρι το μεσημερι

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,621
Μεταμορφωση
Φευγω Παρασκευη για διακοπες και βρισκομαι σε αναζητηση ψηφιακης μηχανης.
Το μπατζετ ειναι στα 230ε και δεν θα μπορεσω να το ξεπερασω μαλλον. (κοινως για S5 ουτε λογος).
Δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις.Εχω τωρα μια απλη kodak (c643 αν θυμαμαι καλα) η οποια με εχει απογοητευσει σε ολες τις βραδινες φωτογραφιες.Απλα δεν βλεπονται.
Επειδη λοιπον πιστευω οτι λιγο πολυ ολες τραβανε ικανοποιητικα την ημερα, ψαχνω για μηχανη η οποια με default ρυθμισεις (εννοω να την βαλω σε night mode κατι τετοιο) να τραβαει καλα το βραδυ.Δεν ειμαι τυπος της manual ρυθμισης.Κατι ευκολο και γρηγορο.

Εχω ψιλοκαταληξει στις ακολουθες.

1)panasonic tz3 ~210e
2)panasonic fz8 ~230e
2)canon a720 ~180e
3)canon sx100 ~215e
4)casio ex - v7 ~168e (σουπερ τιμη απο 300ε που εχει ακομα και τωρα εξω.βασικα αυτην ζαχαρωνω)
5)sony H10 ~230e
6)kodak z8612 ~200e
7)Yπαρχει περιπτωση να βρω πουθενα την canon s3 ?

Kλεινω προς casio (σουπερ χαρακτηριστικα, μικρη , μεγαλο οπτικο,τιμη) και panasonic tz3 (σχετικα μικρη με επισης μεγαλο ζουμ).
Παιδια τα φωτα σας σας παρακαλω και μαλλιστα το συντομοτερο δυνατον.
Θα σας ειμαι υποχρεος!

Σας ευχαριστω για τις γρηγορες νυκτερινες απαντησεις!
Μαλλον παω για μια εκ των fz8 (δυνατο φλας γραφουν τα συγκριτικα) ,tz3 ,a720...

Ερωτηση... οταν δυο ανθρωποι θελουν να φωτογραφηθουν βραδυ διπλα στην θαλασσα :handkiss: τι σκ@τα ψηφιακη πρεπει να κουβαλανε δηλαδη μαζι τους?

fz8 εάν θέλεις σουπερζουμ... θέλεις όμως τόσο μεγάλο τηλεφακό?

Εγώ θα έλεγα tz3 ή a720is. TZ3 λόγω του καλού ευρυγώνιου που δίνει (από 28mm), 720is λόγω της τιμής και πιο "καθαρού" αρχειου" σε 200 και 400iso.

Για βραδινό πορτραίτο πρέπει να έχουν σχετικό πρόγραμμα οι μηχανές αυτές. Θέλει σήκωμα της ευαισθησίας (σε πανασόνικ ποτέ όμως πάνω από iso200), σχετικά χαμηλή ταχύτητα (μια και υπάρχει η σταθεροποίηση) και φλασάκι για τα πρόσωπα, με πολύ χαμηλωμένη όμως την ισχύ, προσοχή. Ίσα να φωτίζονται κάπως παραπάνω από το περιβάλλον.

για το χαμηλός θόρυβος δεν ξέρω, η συγκεκριμένη fuji φοράει συμβατικό μικρό ccd 1/2.3'' και όχι superccd όπως οι καλές της Fuji. Μήπως την μπερδεύεις με την πολύ ακριβότερη S1000fs?

σε λιγα reviews που την πετυχα, γραφουν οτι δεν εχει καλο συστημα σταθεροποιησης.
Εχω μπερδευτει πολυ , γιατι δεν ξεκινησα για μηχανη τετοιου μεγεθους.Νομιζα οτι θα εβρισκα κατι που να μου εκανε δουλεια σε περιπου compact διαστασεις.
Canon a720/650 , panasonic tz4 δεν θα κανουν δουλεια?Δεν μπορω να αποφυγω κουμουτσες τυπου sx100,fz8 κτλ?

Εάν δεν σε ενδιαφέρει το πολύ μεγάλο τέλε, οι a720 και tz3/tz4 θα σου κάνουν μια χαρά τη δουλειά. Για όνομα πια, η μεν πρώτη δίνει μέχρι 210mm, οι δε άλλες μέχρι 280mm!

Μέχρι 200mm είναι το 95% των φωτογραφιών που θα βγάλεις, μην πω το 99%. Το θέμα είναι ότι οι Panasonic TZ3/TZ4 αρχίζουν από το πολύ χρήσιμο 28mm, ενώ η Canon από ημι-ευρυγώνιο 35mm.

Το γνωριζω οτι σχεδον ολες θα με καλυψουν στο 95% των περιπτωσεων.
Απλα αυτο που με νοιαζει ειναι να βρω ποια θα κανει καλυτερη δουλεια σε auto mode σε βραδινες φωτογραφιες.
Τα περι ζουμ τα ανεφερα/διαλεξα επειδη ειναι εντυπωσιακα σαν εξοπλισμο.Εμενα οι βραδινες φωτο με ενδιαφερουν.

ψάξε να βρεις την fuji F40 αν θέλεις για βραδυνά, όλες οι άλλες είναι για τα κλάματα (όσο αφορά τα ψηλά iso)

Απάντηση: Re: Eπιλογη ψηφιακης μεχρι το μεσημερι

Το γνωριζω οτι σχεδον ολες θα με καλυψουν στο 95% των περιπτωσεων.
Απλα αυτο που με νοιαζει ειναι να βρω ποια θα κανει καλυτερη δουλεια σε auto mode σε βραδινες φωτογραφιες.
Τα περι ζουμ τα ανεφερα/διαλεξα επειδη ειναι εντυπωσιακα σαν εξοπλισμο.Εμενα οι βραδινες φωτο με ενδιαφερουν.

Πάρε Canon τότε.... Μην το ψάχνεις.

Όταν λες βραδυνές, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?
Γιατί γενικώς οι κόμπακτ δεν κάνουν όταν πέφτει το φως.

Εάν βολεύεσαι με τα 35mm της a720is, νομίζω πως θα σου κάνει καλή δουλειά. Έχει μια χαρά απόδοση σε iso400, και επιλογή για slow sync φλας (με αργές ταχύτητες λήψης, βολικό με τη σταθεροποίηση), και μάλιστα επιλογή "κουρτίνας" (δηλαδή εάν θα βαρέσει το φλας στην αρχή ή το τέλος της λήψης). Ό,τι πρέπει για βραδυνά πορτραίτα δηλαδή, αρκεί να διαβάσεις λίγο τις οδηγίες. Και φυσικά να έχεις επίγνωση των περιορισμών της μηχανής, που είναι κόμπακτ, άρα εξ ορισμού αδυνατεί να κάνει τα πάντα.

Η αδυναμία της a720is είναι η τροφοδοσία, που είναι δύο ΑΑ μπαταρίες μόνο, και ως εκ τούτου αργεί να φορτίσει το φλας.

Re: Απάντηση: Eπιλογη ψηφιακης μεχρι το μεσημερι

ψάξε να βρεις την fuji F40 αν θέλεις για βραδυνά, όλες οι άλλες είναι για τα κλάματα (όσο αφορά τα ψηλά iso)

η α720is δεν έχει πολύ καλό iso200 και καθόλου άσχημο iso400, και βάλε και 2 περίπου στοπ κέρδος σε ταχύτητες κλείστρου από τη σταθεροποίηση.... Σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα από το 1600is της F40fd. H τελευταία θεωρώ πως έχει ένα καλό και πλήρως αξιοποιήσιμο iso800, αλλά μέχρις εκεί.

Η σταθεροποιηση λειτουργει μονο για να ακινητοποιησει τον φωτογραφο και οχι το θεμα.
Αν το θεμα κινειται δεν κανει τιποτε, οποτε χρειαζεσαι καλυτερη αποδοση στα υψηλα iso.
Η δικια μου fuji f31 συγκρινεται με εισαγωγικες dslr (χανει βεβαια , αλλα στεκεται αξιοπρεπως).

Όταν λες βραδυνές, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?

Βγαινω βραδυ στο λιμανι της Μηλου-Παρου-Σεριφου κτλ κτλ και θελω να βγαλω φωτο το αμορε διπλα στην θαλασσα η να δωσω σε καποιον τουριστα την μηχανη να μας βγαλει.Τσακ μπαμ δηλαδη.Που χρονος για ρυθμισεις τριποδα κτλ.Να την βγαλω την μηχανη απο την τσαντα και να τραβηξω χωρις πολλα πολλα.

Η σταθεροποιηση λειτουργει μονο για να ακινητοποιησει τον φωτογραφο και οχι το θεμα.
Αν το θεμα κινειται δεν κανει τιποτε, οποτε χρειαζεσαι καλυτερη αποδοση στα υψηλα iso.
Η δικια μου fuji f31 συγκρινεται με εισαγωγικες dslr (χανει βεβαια , αλλα στεκεται αξιοπρεπως).

ναι μεν, αλλά από ό,τι κατάλαβα μιλάμε για βραδυνά πορτραίτα, άρα για περίπου στατικό θέμα. Δηλαδή και 1/10 να πέσει η ταχύτητα (καθ' όλα εφικτό με κέρδος 2 στοπ από σταθεροποίηση) βγαίνει μια χαρά η φωτογραφία.

Βγαινω βραδυ στο λιμανι της Μηλου-Παρου-Σεριφου κτλ κτλ και θελω να βγαλω φωτο το αμορε διπλα στην θαλασσα η να δωσω σε καποιον τουριστα την μηχανη να μας βγαλει.Τσακ μπαμ δηλαδη.Που χρονος για ρυθμισεις τριποδα κτλ.Να την βγαλω την μηχανη απο την τσαντα και να τραβηξω χωρις πολλα πολλα.

Εάν ψάξεις τη ρύθμιση της ισχύος του φλας και την επιλογή slow sync, σηκώσεις και iso400, νομίζω με την a720is θα είσαι μια χαρά. Αλλά όταν χρησιμοποιείς φλας, ο χρόνος μεταξύ των φωτογραφιών θα είναι 20 ή και 30 δεύτερα, μέχρι να φορτίσει το φλας, και θα έχεις πάντα μαζί σου 2 επιπλέον φορτισμένες ΑΑ ΝιΜΗ μπαταρίες.

Η 720is είναι καλό μοντέλο, και σου δίνει αρκετό περιθώριο για ψάξιμο. Είναι μέχρι να βρεις τις ρυθμίσεις που θα σου κάνουν τη δουλειά, μετά θα είναι εύκολα τα πράγματα.

Εγώ απο τα λίγα που είδα με κομπακτ μηχανές, στα σκοτεινά είναι όλες... μαυρα χάλια... εκτος απο την fuji F40 που τραβαει αρκετο φως αλλα..... δεν εχει σταθεροποιηση οποτε για να εχεις αξιοποιησιμη ληψη, πρεπει να εχεις ειτε τριποδο ειτε το χερι σου να ειναι ...βραχος!!! :2thumb22sup:

Αυτό που ζητάς, το πορτραιτο στην παραλία, είναι ευκολο για όλες τις μηχανες, εχουν καλα φλας για κοντινες ληψεις... αρκει να μη θέλεις να βγει και....φόντο στο βαθος...:Banane0: εκει δυκολα τα πραγματα.

Αν ήμουν στη θεση σου ή θα επερνα την 720 που έχει καλες κριτικες συνολικα ή θα κοιτουσα ποια μηχανη έχει ευρυγωνιο (άλλη φαση το 28 σε σχεση με το 35, θα το εκτιμησεις δεοντως) και ποια εχει και σταθεροποιηση (κερδιζεις και σε σκοτεινες ληψεις και με ζουμ).... κοινως θα πηγαινα σε.... πανασονικ ΤΖ3 (για οικονομια) η ΤΖ5 (για νεοτερο μοντελο). :ernaehrung004: