επιλογή recorder (usb, πόσο χρήσιμο;)

nikosal

New member
22 July 2008
14
Γεια χαρά, πρώτο μου ποστ εδώ, καλώς σας βρήκα.

Σκοπεύω να αγοράσω ένα dvd hdd recorder, κυρίως για να γράφω διάφορα παιδικά από την τηλεόραση, να τα περνώ σε dvd και να τα βλέπουν τα μικρά όποτε θέλω. Δεν θέλω να δώσω πάνω από 200 ή 200κάτι τέλος πάντων. Αναρωτιέμαι ποιο από τα τρία είναι πιο κατάλληλο για την περίπτωση και επίσης αναρωτιέμαι ποια είναι η χρήση της θύρας usb, που άλλα έχουν, άλλα όχι. Προφανώς για σύνδεση με υπολογιστή, οκ, μη βαράτε, αλλά σε τι ακριβώς θα μου χρησιμέψει; Πχ. καλύτερο μοντάζ της ταινίας με κάποιο πρόγραμμα ή κάτι που δεν φαντάζομαι (λόγω απειρίας στο χώρο) ;

Πιθανές επιλογές μου (μοντέλο, όχι κατάστημα):

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977495&product=1026151

Το ίδιο με usb

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977495&product=1132466

ή το

http://www.shop21.gr/product/product.hel.asp?pfid=28386&prid=29206

Last edited:
Χμ... Δεν κέρδισα το ενδιαφέρον σας, αλλά το καταλαβαίνω, πιθανά να έρχονται εδώ συχνά νέοι χρήστες κάνοντας ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί σε παλιότερα τόπικ.

Τελικά κατέληξα στο LG RH-277H στα 200 . Έχει usb θύρα και 160άρη δίσκο. Σήμερα θα το συνδέσω.

Last edited:
Η πρώτη εντύπωση είναι εμφανώς καλύτερη εικόνα στην αναπαραγωγή, συγκριτικά με το απλό dvd που είχα ως τώρα.

Ερώτηση: Καθώς έχω δεκάδες R1 ταινίες, θέλω να κάνω το LG region free (διαφορετικά πρέπει κάθε φορά να συνδέω ένα φθηνό κινέζικο, αυτά από ό,τι έχω δει είναι πάντα region free).

Έψαξα λοιπόν και βρήκα εδώ μια αναφορά για ξεκλείδωμα, που από ό,τι φαίνεται έχει δουλέψει εύκολα σε πολύ κόσμο, πλην όμως υπάρχει εδώ και κάποιος που είχε πρόβλημα. Ποια είναι η γνώμη σας, να ακολουθήσω τις οδηγίες;

Χμ... Δεν κέρδισα το ενδιαφέρον σας, αλλά το καταλαβαίνω, πιθανά να έρχονται εδώ συχνά νέοι χρήστες κάνοντας ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί σε παλιότερα τόπικ.

Τελικά κατέληξα στο LG RH-277H στα 200 . Έχει usb θύρα και 160άρη δίσκο. Σήμερα θα το συνδέσω.

Με γειές..
Δεν ειναι αυτό το πρόβλημα απλά αφενος ειναι καλοκαίρι και οι περισσότεροι δεν μπαίνουμε τοσο συχνα στο φορουμ είτε ετοιμαζομαστε για διακοπές .. Από Σεπτέμβρη θα δεις οτι θα φουντώσει πάλι η συμμετοχή και τα σχετικά θεματα :grinning-smiley-043

Σημερα ειδα το θεμα σου. εαν δεν βιαζοσουν και δεν ειχες αγοράσει θα σου πρότεινα αυτό

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977495&product=1079034

Ειναι λιγο ακριβότερο αλλά αξιζει...

Οπως και ναχει να χαίρεσαι το καινουργιο σου απόκτημα -bye-

Ποιες ειναι οι R1 ταινιες ? Το παραπανω philips τις παιζει απροβληματιστα ?

Region 1, αγορασμένες στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα τις βλέπω με ένα φθηνό, κινέζικο region free dvd player.

Region 1, αγορασμένες στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα τις βλέπω με ένα φθηνό, κινέζικο region free dvd player.

A ok ..ευχαριστω.Και εγω μεταξυ αυτων που ειχες επιλεξει ειμαι και μαλλον πιο κοντα στο samsung.Eσυ πως διαλεξες τελικα το lg ? Για την τιμη (ελαφρως πιο φτηνο ) , για την εικονα (λεω μηπως ετυχε και το συγκρινες με κανα αλλο ) η απλα βαρεθηκες να το πολυψαχνεις ?

Όχι, δεν το είδα να παίζει, απλά το είχε ένα κατάστημα κοντά στο σπίτι μου με 200 ευρώ και άτοκες δόσεις (2-3, όσες θέλω τέλος πάντων, ούτε προκαταβολή δεν έδωσα) και μου φάνηκε η καλύτερη περίπτωση. Ήδη τα χρήματα ήταν πολλά, δεν ήθελα να δώσω ούτε 210 που λέει ο λόγος.

Επανέρχομαι λοιπόν στο ερώτημα για το ξεκλείδωμα, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα; Έχετε ακούσει στο παρελθόν να δημιουργούνται προβλήματα σε ένα μηχάνημα από τέτοιου είδους ξεκλειδώματα; (εννοείται, άλλων players, δεν περιμένω να ξέρετε για το συγκεκριμένο)

Last edited:
Πρόβλημα: Μετά από 2-3 dvd που έπαιξε, το player δεν βλέπει κανένα απολύτως δίσκο που του βάζω. No disk, το μόνιμο μήνυμα, σε πέντε διαφορετικούς δίσκους. Άρχισε να το κάνει από χτες, δοκίμασα ξανά σήμερα, έψαξα τα πάντα (νομίζω) στο manual, τίποτα. Το έβγαλα από την πρίζα και για 10 δεύτερα, το ίδιο, τίποτα. Βλέπει μόνο το hdd. Απελπισία.

Έτοιμος να το επιστρέψω...

ΥΓ. Όχι, δεν είχα δοκιμάσει το ξεκλείδωμα, ευτυχώς γιατί θα ήμουν σίγουρος ότι είχα προκαλέσει εγώ το πρόβλημα.

Πρόβλημα: Μετά από 2-3 dvd που έπαιξε, το player δεν βλέπει κανένα απολύτως δίσκο που του βάζω. No disk, το μόνιμο μήνυμα, σε πέντε διαφορετικούς δίσκους. Άρχισε να το κάνει από χτες, δοκίμασα ξανά σήμερα, έψαξα τα πάντα (νομίζω) στο manual, τίποτα. Το έβγαλα από την πρίζα και για 10 δεύτερα, το ίδιο, τίποτα. Βλέπει μόνο το hdd. Απελπισία.

Έτοιμος να το επιστρέψω...

ΥΓ. Όχι, δεν είχα δοκιμάσει το ξεκλείδωμα, ευτυχώς γιατί θα ήμουν σίγουρος ότι είχα προκαλέσει εγώ το πρόβλημα.

Αυτός ειναι ο λογος που με εκανε να δώσω το LG-7500 που είχα παλαιοτερα και να παω σε Pioneer...

Ta LG ειναι καλά και τιμια για τα λεφτά τους αλλά οι μηχανισμοί ανάγνωσης που έχουν συνήθως είναι μέτριοι ποιοτικά..

Γυρισέ το πίσω και εαν μπορείς πάρε το Philips που σου πρότεινα παραπάνω.. (εφοσον το budget ειναι περιορισμένο)

Το μηχάνημα επεστράφη στο κατάστημα σήμερα, όπου παρουσία τεχνικού του έγινε φανερό ότι πράγματι δεν αναγνωρίζει κανένα δίσκο.

Περιμένω ειδοποίηση και εξελίξεις. Θα ενημερώσω για τη συνέχεια.

Μεγάλος εκνευρισμός να παίρνεις καινούργιο μηχάνημα και την άλλη μέρα να το δίνεις πίσω!

έχω το xs27.
Έχω μεταγράψει κάπου 30 ταινιες hi8 και τις έκανα dvd.
Όλα τέλεια, εκτός από τους ελληνικούς χαρακτήρες που δεν έχει.

Αν δεν ξαναπάρεις το lg σκέψου το

Αυτό δεν έχει usb θύρα, είναι ο λόγος που ρωτούσα στο πρώτο πρώτο ποστ αν είναι γενικά χρήσιμη.

Γειά και χαρά και από εμένα! Κάποιο που να υποστηρίζει και dvb-t έχετε να προτείνετε; Επίσης, ποιό νομίζετε ότι είναι το καλύτερο για μετατροπή dv -> dvd με αυτόματη δημιουργία chapters;

Με γειές..
Σημερα ειδα το θεμα σου. εαν δεν βιαζοσουν και δεν ειχες αγοράσει θα σου πρότεινα αυτό

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977495&product=1079034

Το LG λοιπόν είναι πίσω στο μαγαζί: "Ήθελε απλά ένα upgrade" μου είπαν, αλλά τους απάντησα να το κρατήσουν, καθώς είμαι σίγουρος ότι δεν... ήθελε κανένα upgrade, επιδιόρθωση έγινε και και εγώ δεν θα κρατούσα με κανένα τρόπο μηχάνημα του κουτιού που δεν έπαιξε παρά μια δυο ώρες περίπου. Οπότε πάμε πάλι από την αρχή για επιλογή μηχανήματος, με μια πρόσθετη ερώτηση: Το να περιλαμβάνει ψηφιακό δέκτη είναι απαραίτητο προσόν; Αξίζει τη διαφορά των χρημάτων;

Το LG λοιπόν είναι πίσω στο μαγαζί: "Ήθελε απλά ένα upgrade" μου είπαν, αλλά τους απάντησα να το κρατήσουν, καθώς είμαι σίγουρος ότι δεν... ήθελε κανένα upgrade, επιδιόρθωση έγινε και και εγώ δεν θα κρατούσα με κανένα τρόπο μηχάνημα του κουτιού που δεν έπαιξε παρά μια δυο ώρες περίπου. Οπότε πάμε πάλι από την αρχή για επιλογή μηχανήματος, με μια πρόσθετη ερώτηση: Το να περιλαμβάνει ψηφιακό δέκτη είναι απαραίτητο προσόν; Αξίζει τη διαφορά των χρημάτων;

ΝΑΙ !!!! Σε κανα χρονο θα ειναι απολυτως απαραιτητο !!!! Θα βγουν πολλα ψηφιακα καναλια .

Τελικά: Το LG μου ξαναήρθε, καινούργιο του κουτιού και με μια επιστολή συγνώμης από την αντιπροσωπεία και δώρο... μπρελόκ. Την περασμένη βδομάδα το σύνδεσα ξανά, αυτή τη φορά χωρίς προβλήματα.