Είμαι ανάμεσα σε aprilia scarabeo 200ie
Και σε Honda sh 150
Με λίγα λόγια τα σκούτερ που έχω προτείνει μπορω τα οδηγώ νόμιμα;Περιορισμό κυβικών δεν έχεις. Υπάρχει περιορισμός ιπποδύναμης μετρούμενης σε kw. Δηλαδή στην άδεια κυκλοφορίας που θα συνοδεύει το μηχανάκι η ισχύς δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 33,5 ίππους ή τα 25 kw.
Ωραία. Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα σκούτερ που προτείνω; το Honda μου φαίνεται έχει πιο σύγχρονο κινητήρα ενώ το άλλο πιο δυνατό σε ιπποδύναμη
Άστα να παν.Εχω σταματήσει με το δικυκλο λόγω ιγμοριτιδας εδώ και επτά περιπου χρόνια![]()
Μου αρέσουν αυτά τα δύοΑν και Aprilia-νόφιλος, από τα δύο που προτείνεις, σίγουρα το SH!
Υπάρχει λόγος που κοιτάς μόνο αυτά τα δύο;
Θα αναφέρω τις δικές μου προτιμήσεις:
Η πρώτη μου επιλογή θα ήταν το Yamaha Tricity 125 (ναι, το τρίτροχο)!
Σοβαρές υποψηφιότητες θα έθεταν τα: Suzuki Burgman 200, LML 200 4T (αντίγραφο Vespa), SYM HD200i, Kymco People GTi 200
Και Εγω Honda λέω ίσως το κάνω με δόσειςΤο Tricity 125 είναι ότι χειρότερο έχω οδηγήσει στη ζωή μου!!!
Το γκάζι του για τα κυβικά του και το βάρος του, είναι ανύπαρκτο. Το έκανα test drive πρόσφατα και σε τέρμα άνοιγμα γκαζιού απο τα 40, διάβαζα τις ψηφιακές ενδείξεις να ανεβαίνουν μια μια... 41...42....43... Υπερβολικά αργό!
Όπως επίσης έχω δοκιμάσει και το καινούργιο SH 150 με το ABS. Απλά η παράδοση συνεχίζεται! Το καλύτερο scooter ever έγινε ακόμα καλύτερο. 16αρηδες τροχοί, αρκετό γκάζι για τα κυβικά του, χώρος κάτω από την σέλα, χαμηλή κατανάλωση, μικρό σε όγκο και εξτρά η απίστευτη λειτουργία του ABS.
Το μηχανάκι όπως αναφέρθηκε είναι εργαλείο. Τα βασικά να προσέχεις, και θα το έχεις για μια ζωή αν το θελήσεις. Ο ίδιος έχω το 150 το καρμπυρατεράτο του 2004 με 75.000χλμ. Μέχρι σήμερα, δεν έχει βγάλει απολύτως τίποτα. Τέρας αξιοπιστίας! Μπορεί όντως να μην είναι το πιο μουράτο (αν και η τελευταία έκδοση είναι πολύ όμορφη πια) αλλά μιλάμε ότι έχω πείσει άλλους 3 συναδέλφους να το πάρουν και πραγματικά πίνουν νερό στο όνομά του.
Επίσης, μπορεί οι "φθηνές" μάρκες, να μην έχουν κάποιο θέμα και κάποιος να τα προτιμήσει λόγω χαμηλότερου κόστους αγοράς, αλλά η συντήρησή τους είναι στο μισό αυτού του Honda. Πχ στο SH αλλάζεις ιμάντας κάθε 24.000χλμ σε αντίθεση με το SYM HD που είναι κάθε 12.000χλμ. Όσο για τα Ιταλικά έχει διαπιστωθεί οτι μετά τα 35-40.000χλμ αρχίζουν και σκορπίζουν.
Εχω σταματήσει με το δικυκλο λόγω ιγμοριτιδας εδώ και επτά περιπου χρόνια![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.